TITEL: FIVE ANGRY MAN

BAND: DYMYTRY

LABEL: AFM RECORDS

JAAR: 2024

WAARDERING: 7,5

Dymytry

Dit zesde album van het Tsjechische Dymytry is mijn eerste kennismaking met deze melodieuze moderne metal band. Voorheen zongen de heren in het Tsjechisch en nu wordt hun 2e Engelstalige album afgeleverd. Het blijkt dat ze in het voormalige Oostblok behoorlijk populair zijn, want ze verkochten al de O2 Arena in Praag met 13.000 toeschouwers al uit. Met hun maskers doen ze optisch aan Slipknot denken en muzikaal blijkt Five Finger Death Punch hun belangrijkste inspiratiebron te zijn.
Vanaf openingsnummer Enemy List wordt duidelijk dat het bij Dymytry vooral om zanger Alen „A.L.“ Ljubic gaat. Hij varieert met zijn krachtige stem van erg melodieus, catchy tot zeer schreeuwerig en agressief. Zijn zanglijnen zijn zeer toegankelijk en aanstekelijk waardoor je Dymytry als behoorlijk commercieel kunt zien. Beste voorbeelden zijn de single Legends Never Die, het melodieuze In Death We Trust en het dansbare Wake Me Up (Before We Die).Andere nummers die opvallen zijn het snelle met elektronica opgesmukte Everything Is Black en het stampende Dead Living Dead, met een zeer effectieve heavy riff. Het album wordt afgesloten met het zweverige, rustige The Revenant en op het titelnummer laten de heren een verrassende mix tussen Djent en Enter Sandman horen.
Jammer is wel dat de gitaren wat achter in de mix staan en hierdoor niet erg heavy en krachtig

overkomen. Als je van bands houdt zoals Five Finger Death Punch zou ik hun Tsjechische evenbeeld beslist eens beluisteren. Er is trouwens een zeer mooie splatter vinyl uitvoering verkrijgbaar.

Geschreven door Theo Thijssen

DYMYTRY – Legends Never Die (2024) // Official Music Video // AFM Records

Website: https://www.dymytry.cz/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *