ELM STREET – THE GREAT TRIBULATION

0

TITEL: THE GREAT TRIBULATION

BAND: ELM STREET

JAAR: 2023

LABEL: MASSACRE RECORDS

WAARDERING: 8

ELM STREET - THE GREAT TRIBULATION

Eindelijk weer een release van deze Australische jonge, high energy heavy metal band, ELM STREET. Na 2 EP’s en 2 volledige albums is er nu hun derde release. Waar Elm Street eerst verraste met hun energieke heavy metal met thrash invloeden, brengt de band nu hun donkerste en meest heavy release uit.
Het album opent met het 11 minuten durende epische Seven Sirens en is met zijn prachtige melodielijnen, knallende riffs en flitsende solo direct een van de hoogtepunten van dit album. Het nummer wordt verder mooi opgesierd met enkele prachtige pianostukken. Hierna volgen 2 korte powersongs. De eerste single is het punky Take The Night en ook in de groovy thrash song The Price Of War vallen de rauwe, schreeuwerige vocalen van Ben Batres op. Deze rookstem is een kwestie van love it or hate it, maar hij past goed bij de donkere sound op The Great Tribulation. Luister maar eens naar het duistere The Darker Side Of Blue waar hij zelfs een bijna wave stem opzet. In deze duistere ballad is ook wat orchestratie te horen en zit een bijzonder mooie, gevoelige solo.
Het zijn vooral de leads van Aaron Adie die dit album net wat extra’s geven. Te horen in If Provoked, Will Strike met een waanzinnig flitsende solo. Ook in het beukende, groovende Behind The Eyes Of Evil excelleert Adie. Het cleane begin heeft wel iets van Metallica’s Welcome Home (Sanitarium) weg. Het instrumentale The Last Judgement is met zijn inventieve gitaarwerk, Maiden melodielijnen en een soepel lopende ritmesectie een van de hoogtepunten. Het album wordt passend afgesloten met het knallende epische A State Of Fear. Elm Street is terug met een uitstekend album en zet zich met The Great Tribulation aan de top van de hedendaagse NWOTHM beweging.

Geschreven door Theo Thijssen

ELM STREET Online:

metalelmstreet

Instagram

Facebook

TikTok

Linktree  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *