GRINDPAD – FINGER COLLECTOR CREW

0

TITEL: FINGER COLLECTOR CREW

BAND: GRINDPAD

JAAR: 2023

LABEL: IRON SHIELD RECORDS

WAARDERING: 7,5

Grindpad - Finger Collector Crew

Geen grindcore maar onvervalste thrash metal brengen deze Utrechtse ‘sharks’ genaamd GRINDPAD ten gehore. Nu levert men al hun 5e EP af en dat terwijl er 3 jaar geleden al een volledig album verscheen. Op deze release wordt nieuwe drummer Max Hendriks (o.a. Black Rabbit) gepresenteerd. De opgefokte thrash ligt in de stijl van Slayer en Exodus en bevat ook wat hardcore en crossover invloeden zoals bij bands als SOD en Sacred Reich wel te horen zijn.
De EP opent met het agressieve A.M.D. met ruwe vocalen die tegen de grunt aanschuren. De riff in het middenstuk doet aan Sacred Reich denken. Hierna komt het surf nummer Santa Cruz (Sharkbite Pt. II) dat enkele Dick Dale gitaar partijen bevat en vooral een fun nummer is.
Yakuza Finger Collector Crew is een eerbetoon aan Slayer en gaat over de Japanse maffia. AO Godverdomme bevat grappige Nederlandse woorden en bevat hakkende, staccato riffs in de stijl van Anthrax. Verder spreekt de band nog hun naam op z’n Nederlands uit.
De EP wordt afgesloten met een toepasselijk opgefokte versie van Gung-Ho (Anthrax) en na slechts een kleine 15 minuten is het alweer voorbij. Dat is jammer want na 3 jaar had ik wel wat meer violent en fun verwacht. Het is dan ook daarom dat de score niet hoger is uitgevallen, want aan de kwaliteit en energie van Grindpad ligt het zeker niet.

Geschreven door Theo Thijssen

GRINDPAD Website: grindpad.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *