TIEL: LIVE ‘EM UP!

BAND: LORD VOLTURE

JAAR: 2023

LABEL: FREYA RECORDS

WAARDERING: 7,5

Lord Volture - Live 'em up!

Vanaf 2018 werden de activiteiten van de Nederlandse heavy metal formatie Lord Volture op een laag pitje gezet. Zanger David Marcelis was meer actief met het Belgische Thorium en in 2020 kwam het bericht dat drummer Frank Wintermans en gitarist Leon Hermans de band verlaten hadden. De laatste maakt tegenwoordig furore met Bouke en de Elvis Matters Band.
Maar sinds 2022 is Lord Volture live weer wat actiever met nieuwe drummer Erik Verheij en gitarist Laurent Schijns. Nu dan de eerste release; een live document, al is het met de oorspronkelijke bezetting. Het geheel is vooral opgenomen tijdens een show in 2016 als support van Circle II Circle in De Verlichte Geest te Roeselare (België). Alleen Taiga is opgenomen op het SOS festival in 2014 te Manchester en zijn Wendigo en My Sworn Enemy afkomstig van Wizzfest 2016 in Lotenhulle (ook België). Vanaf opener Where the Enemy Sleep is duidelijk dat het bandgeluid prima is geregisteerd en vooral de gitaren uitstekend in de mix staan. Het zijn vooral de dubbele solo’s van Paul Marcelis en Hermans die van deze opname afknallen. De heren staan met een mooie stereo mix zeer frontaal in de mix.
Op Minutes to Madness heeft bassist Simon Geurts een heerlijk knorrend geluid en is er een mooi uitgevoerde melodieuze solo. Ook rock ’n roller The Pugilist en de meezinger Will to Power komen live sterk over. Dat laatste is vooral te danken aan de power vocalen van David, die enkele geweldige hoge uithalen voortbrengt. De zang wordt hier mooi ondersteunt met een mooie delay en wordt door Yuma van Eekelen en Bart Wyns van een prima mix voorzien.

Eindoordeel

Is er dan niets aan te merken? Jawel, dat is het geluid van het publiek. Deze is van 60 verschillende shows en wat vreemd in de mix gezet. Soms lijkt alsof er in een mega hal wordt opgetreden. Neemt niet weg dat je een band hoort die echt ‘on fire’ is en een super ingespeelde indruk achterlaat. Het is te hopen dat Lord Volture weer wat actiever wordt en dat we snel een nieuw studio album voorgeschoteld krijgen.

Geschreven door Theo Thijssen

Lord Volture website: http://www.lordvolture.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *