Skeptical Minds

TITEL: KHÁRÔN

BAND: SKEPTICAL MINDS

LABEL: EIGEN BEHEER

JAAR: 2023

WAARDERING: 8,5

Skeptical Minds – Khárôn: een reis naar de diepten van de elektro-industrial metal”

Voor fans van: Evanescence, Rammstein, Rob Zombie, Massive Attack, Bjork en Motorhead!

De Belgische elektro-industriële metalgroep Skeptical Minds keert terug met het tweede deel van hun ambitieuze Omega Thanatos-trilogie, “Khárôn”. Onder leiding van de boeiende zang van hun frontvrouw Karolina Pacan duikt de band dieper in de rijken van duisternis en wanhoop, waardoor een meeslepende sonische ervaring ontstaat die even beklijvend als opwindend is.

Opening van het album

Vanaf het openingsnummer “The Awakening” worden luisteraars langzaamaan getransporteerd naar een dystopisch landschap met melodieuze gitaarriffs, waardoor een sonisch tapijt ontstaat dat zowel dreigend als betoverend is. De beheersing van de sfeer van de band is duidelijk merkbaar door het hele album heen, waarbij elk nummer levendige beelden van verlatenheid en verval schetst.

Nummers als “Cocoon” en “Rebels” demonstreren het vermogen van de band om elementen van elektronische muziek naadloos te combineren met traditionele metal, wat resulteert in een geluid dat uniek is voor henzelf. De etherische zang van de frontvrouw zweeft boven de chaos en voegt een gevoel van melancholische schoonheid toe aan deze toch vrij rustige metal.

Khárôn

Thematisch onderzoekt “Khárôn” het concept van sterfelijkheid en de reis naar het onbekende, geïnspireerd door de Griekse mythologie en oude folklore. De teksten zijn poëtisch en introspectief en bieden een kijkje in de donkerste hoeken van de menselijke psyche.

De productie op “Khárôn” is van topklasse, waarbij elk instrument en elektronisch element de ruimte krijgt om in de mix te ademen. Het album is een sonisch feest voor het oor, waarbij de geluidslagen zich bij elke luisterbeurt onthullen.

Kortom, “Khárôn” is een meesterlijke prestatie van Skeptical Minds, die hun evolutie als muzikanten en verhalenvertellers laat zien. Fans van elektro-industriële metal zullen hier veel leuks vinden, terwijl nieuwkomers zullen worden aangetrokken door de aanstekelijke energie en pure creativiteit van de band.

Voor mij is Skeptical Minds met het album “Khárôn” een ontdekking (ik kende ze hiervoor nog niet) die ik graag blijf volgen. Ik heb ze ook op Hell Open Air gezien en hun show was erg goed. Wat mij betreft een dikke aanrader!

Geschreven door: Martijn Lieffers

Online:

Facebook
Bandcamp
Instagram
TikTok
Tidal

SKEPTICAL MINDS – (rockezine.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *