THRONE OF THORNS – CONVERGING PARALLEL WORLDS

0

DEBUUT ALBUM VAN DE BELGISCHE NIEUWKOMER THRONE OF THORNS

VOOR FANS VAN BLIND GUARDIAN, GAMMA RAY, FATES WARNING, AVANTASIA, STRATOVARIUS, HELLOWEEN ENZ..

Throne Of Thorns – Converging Parallel Worlds
Deze full-length is tegelijk hun debuutplaat en hij komt uit via Rock Of Angels Records. De releasedatum staat op 16 februari 2024. ( Melodic / Heavy / Power / Progressive / Metal )

Artiest:  Throne Of Thorns
Titel: Converging Parallel Worlds
Formaat:  Digitale CD / Fysieke CD(Digipack)
Label: Rock Of Angels Records


Tracklist:
01. Rise
02. Storm Maker
03. Atomic Retribution
04. Black Diamond
05. Converging Parallel Worlds
06. Underworld
07. Throne of Thorns
08. Fire and Ice

THRONE OF THORNS

Met kracht en precisie smeedt THRONE OF THORNS, een nieuwe Belgische metalband, meesterlijk harmonieuze melodieën en dynamische zang over een solide basis van meeslepende gitaarriffs. De band, opgericht door gitarist en songwriter Thomas Jethro Verleye, bestaat uit een line-up van ervaren muzikanten, waaronder Josey Hindrix (zang), Wim Rotthier (toetsen), Guy Vercruysse (achtergrondzang, productie, mixing) en Baruch Van Bellegem (drums), die elk hun strepen hebben verdiend in bands zoals Ostrogoth, Reject the Sickness en Guilty as Charged. THRONE OF THORNS creëert een unieke sonische reis door naadloos melodieuze, heavy, power en progressieve metal te combineren, wat hun muziek aantrekkelijk maakt voor een divers publiek … voor fans van Blind Guardian, Gamma Ray, Fates Warning, Avantasia, Stratovarius, Helloween, etc.

Converging Parallel Worlds

Hun debuutalbum ‘Converging Parallel Worlds’ is een muzikale rollercoaster, waarbij het vuur wordt geopend op onrechtvaardigheid en ze zich verdiepen in de verleidelijke greep van het kapitalisme, machtsmisbruik en zelfzucht. De titel van het album dient als metafoor voor de steeds afnemende tijd om onze destructieve koers te veranderen en te voorkomen dat de aarde en de mensheid bezwijken onder de verwoestende gevolgen van medogenloze welvaart. Met pakkende melodieën en nazinderende refreinen creëert THRONE OF THORNS muziek die in het geheugen blijft hangen en bij elke beluistering nieuwe lagen onthult. De mastering van het album werd toevertrouwd aan Jacob Hansen, een internationaal geprezen Deense producer die bekend staat om zijn onwrikbare toewijding aan sonische perfectie.

Photo Credit: Erwin Poppe

Meer omtrent deze band kan gevonden worden via:
Website
Facebook
Instagram
Vi.Be
YouTube

                       
                                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *