TIM’s FAVOURITE – AMACONDA (METAL-GRUNGE)

0

VOOR FANS VAN TOOL, ALICE IN CHAINS, SOUNDGARDEN, PRONG, METALLICA, MESHUGGA, HELMET EN MEER…

Artiest:  Tim’s Favourite
Titel: amaConda
Formaat:  Digitale CD / Fysieke CD
Label: Eigen Beheer


Tracklist:
01. Connect and Divide
02. Totalibertarian
03. Not In Our Name
04. Filling the Hollow
05. amaConda
06. Andy’s Fall
07. Embarrasment Now(Rage)
08. A Deeper Advantage
09. Into that Darkness
10. Phantom In My Head
11. Fly

Tim’s Favourite

Tim’s Favourite zijn 4 Belgen die schijnbaar onverenigbare elementen van grunge, thrash metal, progressieve metal, stoner en eerlijk gezegd zowat alles wat ze te pruimen vinden in hun eigen hypnotiserende betonmolen vermengen, resulterend in iets wat ze graag zelf ‘zen metal’ noemen. Denk ervan wat je wil, maar denk in elk geval aan Tool, Alice In Chains, de vroege Metallica en dan nog wel wat.

De onzalige naam van de band zet je misschien op het verkeerde spoor wat betreft de niet per se opbeurende sfeer, maar er zit een uiterst geloofwaardig verhaal achter: op een dag trof oprichter Jan Pauwels zijn driejarige neefje Tim met een koptelefoon aan, in een toestand van vreselijke cognitieve dissonantie tijdens het luisteren naar de demo van wat het eerste album van het metalproject van zijn oom zou worden. De naam voor het project was gevonden.

In de daaropvolgende jaren droeg elk nieuw Tim’s Favourite-album alleen maar bij aan de getormenteerdheid van The Infernal Majesty, waardoor hij uiteindelijk geen andere mogelijkheid zag dan zich aan te sluiten bij de band die zijn naam droeg, om die op sluwe wijze te manipuleren tot het dumpen van al het songmateriaal dat naar zijn onfeilbare mening niet in de buurt van de pure perfectie kwam.

Voeg de synchroniciteit van deze aangrijpende familievete toe aan een zinderende ritmesectie, gelaagde (dis)harmonieën en de daaruit voortvloeiende onvermijdelijke explosie van rauwe agressie op een podium en je hebt de griezelige formule voor Tim’s Favourite.

Als al het bovenstaande je de indruk geeft dat The Favourites zichzelf niet meritocratisch genoeg achten, vergis je dan niet: als het om hun muziek en – misschien nog wel meer – hun teksten gaat, zijn ze ronduit belachelijk ernstig. Nadat ze op de voorgaande 3 albums romantische onderwerpen als daar zijn darwinisme, de Holocaust, religie, wetenschap, vrije wil, onvolledigheid, kapitalisme en het onzalige gevoel des morgens weinig goesting te hebben om op te staan al tot op de bodem uitzochten, kwamen ze tijdens het schrijven van hun aanstaande nieuwe album tot de vaststelling dat ze ernstige twijfels koesterden omtrent de welwillendheid van wat mogelijk wel eens de meest democratie-ontwrichtende kracht in de 21e eeuw zou kunnen zijn.


Meer omtrent deze band kan gevonden worden via:
Website
Vi.BE
Facebook
Instagram
Spotify
YouTube
Apple Music
Deezer
Tidal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *