TRAVERSUS – THE ONLY WAY IS THROUGH

0
Traversus

TITEL: THE ONLY WAY IS THROUGH

BAND: TRAVERSUS

LABEL: EIGEN BEHEER

JAAR: 2023

WAARDERING: 7

Traversus een opkomende kracht op het gebied van hardrock en metal. Ze leveren een opwindende ervaring met hun nieuwste EP, “The Only Way Is Through.” Geïnspireerd door artiesten als Karnivool, Leprous en Muse begint Traversus aan een sonische reis die elementen van progressieve rock en metal naadloos combineert tot een boeiende fusie.

Vanaf het moment dat de EP van start gaat, worden luisteraars begroet met een meedogenloze energie die de toon zet wat er gaat komen. Nummers als “Orange Skyline” en “Rise Above” tonen de beheersing van afwisselende ritmes, stijgende melodieën en dynamische songstructuren van de band. Elk nummer ontvouwt zich als een verhaal en trekt het publiek dieper het muzikale universum van Traversus in.

Leadzangeres en slaggitariste Madelief de Groot uit met haar teksten kritiek op het menselijk handelen en snijdt gevoelige onderwerpen aan. De zware riffs en melodieuze solo’s van leadgitarist Joey Wessels gaan gepaard met de strakke ritmesecties van bassist Mika Linde en drummer Liam de Groot. 

Gedurende ‘The Only Way Is Through’ demonstreert Traversus een opmerkelijk niveau van muzikaliteit, waarbij elk lid bijdraagt aan het rijke geluidstapijt van de EP. Of het nu de ingewikkelde baslijnen, het krachtige drumwerk of de zwevende zang zijn, elk element van de muziek van de band wordt met precisie en passie uitgevoerd.

Conclusie:

Het album ligt goed in het gehoor, wisselt af met rustige en snellere passages die richting de progressieve rock gaan. De zang is prima in orde.

“The Only Way Is Through” is een bewijs van Traversus’ talent en creativiteit, waarmee hun plaats in de moderne rock en metal wordt versterkt. Met hun gedurfde experimenten en niet-aflatende toewijding aan hun vak bewijst Traversus dat soms de enige weg vooruit de kracht van muziek is.

Geschreven door: Martijn Lieffers

Luister hier naar het album:

Traversus (traversus-band.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *