Ameranthe

AMARANTHE IN HET VOORPROGRAMMA VAN DRAGONFORCE IN 013 TILBURG OP 25-02-2024

CONCERTFOTO’S VAN AMARANTHE IN EEN VOLLE 013

De grote zaal van 013 was vol met fans van Amarnathe en van Dragonforce. Zo vol dat het publiek tot net buiten de ingangen van de zaal aan het kijken waren. Ze speelden anderhalf uur en brachten de show goed over naar het publiek.

Hieronder de foto’s die ik heb gemaakt tijdens dit concert. Onder de foto’s staan nog een paar sfeervideootjes die ik heb gemaakt.

Amaranthe bio

Dit zijn de reizen van de visionaire band AMARANTHE. Hun ultieme missie: het verkennen van de ondoorzichtige gebieden tussen extreme metal en elektronische melodieën, pionieren in de uitvinding van nieuwe benaderingen om twee traditioneel tegenstrijdige muzikale werelden samen te brengen, om moedig te gaan waar geen enkele metalband ooit is geweest.

Evolutie vereist visionairs. Een van de grootste knallen in het moderne metaluniversum vond plaats in de herfst van 2008.

Het was het Finse label Spinefarm Records dat de spreekwoordelijke taart opeiste. In april 2011 bracht de band hun gelijknamige debuutalbum uit, dat wereldwijd werd geprezen en hoog scoorde in Zweden en Finland. AMARANTHE paste meteen in de lijn van de digitale muziekrevolutie en was het 84e meest afgespeelde album op Spotify ter wereld, alle genres inbegrepen. Na 92 liveshows ter ondersteuning van het gelijknamige debuut keerde AMARANTHE terug naar hun creatieve thuis, Hansen Studios in Ribe, Denemarken, waar de magie van het debuutalbum oorspronkelijk werd gebotteld.

The Nexus

Met het album THE NEXUS, uitgebracht in maart 2013, en de levenscyclus ervan ging alles nog een stapje verder: het album bevatte meer melodieuze/scherpere metal en nog brutaler door techno beïnvloede hardrock. De release werd gevolgd door een langere tour.

Massive Addactive

De band verspilde geen tijd en keerde terug naar Ribe om nog een machtsdrankje te verzinnen. Daarom bracht Spinefarm in oktober 2014 het derde AMARANTHE-uitje uit, MASSIVE ADDICTIVE. Het album leverde ook AMARANTHE’s eerste grote singlehit op met “Drop Dead Cynical”.

Maximalism

Een van de hardst werkende bands in het genre, de band bracht hun vierde album MAXIMALISM al in oktober 2016 uit.

AMARANTHE, terecht vereerd als pioniers van het genre, lijkt altijd de volgende gedurfde stap te zetten naar onbekende gebieden voordat iemand anders dat doet. AMARANTHE is de drijvende kracht achter een moderne metalrevolutie.

Helix

Met hun opwindende vijfde album HELIX, nu op de rand van de release, neemt AMARANTHE een nieuwe sprong in hun sonische evolutie. Helix, hun meest gefocuste werk tot nu toe, bewijst dat de band hun melodieuze gevoeligheden steeds verder heeft verfijnd, terwijl ze hun baanbrekende metalaanval even enorm agressief als altijd hebben behouden.

Nu, gewapend met een album met ongekend crossover-potentieel, is AMARANTHE klaar om de muren van muzikale scheiding af te breken. Maak je klaar voor een sonische revolutie!

In 2019 kondigde AMARANTHE hun contract aan bij Nuclear Blast Records, samen met een uitgebreide Noord-Amerikaanse tournee en een nieuw album in 2020!

In 2020 sloot de band zich aan bij de Zweedse heavy metal oorlogsmachine SABATON voor “THE GREAT TOUR” met 22 shows door heel Europa.

Manifest

Op 2 oktober 2020 brengt de band hun nieuwe album MANIFEST uit. Niet alleen een glorieuze terugkeer, maar ook een algehele upgrade voor hun uitbundige geluid. “Manifest” is gewoon het meest gedurfde, dynamische en onvergetelijke album dat AMARANTHE tot nu toe heeft uitgebracht. Het perfecte tegengif voor de zeurende angsten waar we allemaal in deze moeilijke tijden last van hebben, het is een Technicolor-viering van de tijdloze kracht van metal, laaiend van alle kleuren en chaos van het leven, maar geleverd met de grootst mogelijke kunstzinnigheid en vaardigheid.

AMARANTHE is:

Elize Ryd | zang
Olof Morck | gitaren, keyboards
Johan Andreassen | bas
Morten Løwe Sørensen | drums
Nils Molin | zang
Mikael Sehlin | zang

Online:

Official Website
facebook
instagram
twitter
youtube
nuclearblast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *