GIRLSCHOOL

Girlschool

CONCERTFOTO’S VAN GIRLSCHOOL OP HELL OPEN AIR – DIEST, BELGIË

Klik op de thumbnails om de foto’s van Skeptical Minds in het groot te zien.
Alle foto’s zijn gemaakt door Martijn Lieffers.

Bio

Girlschool is een rockband afkomstig uit de New Wave of British Heavy Metal Scene in 1978. Ze worden vaak geassocieerd met tijdgenoten en vrienden Motörhead. De band is de langstlopende volledig vrouwelijke rockband uit Groot-Brittannië en nog steeds actief.

Girlschool, gevormd uit een schoolband genaamd Painted Lady door Kim McAuliffe en Enid Williams, genoot begin jaren tachtig sterke media-aandacht en commercieel succes in het Verenigd Koninkrijk met drie albums met ‘punk-getinte metal’ en een paar singles.

90’s en 00’s

In de jaren negentig en 2000 concentreerden ze hun inspanningen op liveshows en tournees. Hierdoor werd de productie van studioalbums aanzienlijk verminderd. Tijdens hun lange carrière toerde Girlschool over de hele wereld. Ze traden op op veel van de grootste rock- en metalfestivals en waren tevens co-headliner of supporter van enkele van de belangrijkste hardrock- en heavy metalbands in het genre.
Ze hebben een wereldwijde cultstatus en worden beschouwd als een inspiratiebron voor veel succesvolle vrouwelijke rockmuzikanten, zoals bijvoorbeeld The Donnas.

Kim McAuliffe en Denise (Drench) Dufort

Originele leden Kim McAuliffe, Denise (Drench) Dufort zitten tot op de dag van vandaag nog steeds in de band. Origineel lid leadgitarist/vocalist/songwriter Kelly Johnson stierf in 2007 aan kanker en werd in 1999 vervangen door leadgitarist/songwriter Jackie (Jax) Chambers.

In januari 2019 nam Girlschool opnieuw afscheid van bassist Enid Williams. Enid Williams maakte plaats voor de terugkeer van Tracey Lamb (voorheen van Rock Goddess en Girlschool 1987-1991 en 1993-2000). Hiermee werd de line-up van de band versterkt voor toekomstige liveshows en opnames.

WTFortyfive?

Op 28 juli 2023, vijfenveertig jaar jong, kwamen de Britse hardrockroyalty swingend naar buiten met hun 14e studioalbum WTFortyfive?. WTFortyfive?, Een uitstekende en heerlijk vuile verklaring dat leeftijd een getal is dat laat zien hoeveel echte rauwe houding je hebt als het er echt toe doet .

Kim, Denise, Jackie en Tracey laten het gruis onder hun vingernagels en het scuzz achter op hun knapperige leren laarzen. Ze banen zich een weg door twaalf intentieverklaringen die een grote houding, enkele geweldige melodieën en een consistente crunch op elke gitaar laten zien.

Meer over Girlschool: girlschool.co.uk