ALIEN WEAPONRY DOCUMENTAIREFILM IN PREMIERE

0
Alien Weaponry

KUA TUPU TE ARA IN PREMIER OP WERELDBEROEMDE TRIBECA-FILMFESTIVAL IN NEW YORK CITY IN PREMIERE

ALIEN WEAPONRY’S LAATSTE ALBUM TANGAROA IS NU UIT, BESTEL HIER

De wereldwijde metalkoploper van Nieuw-Zeeland, ALIEN WEAPONRY, heeft onlangs hun tweede volledige album Tangaroa uitgebracht. Dit belangrijke album, dat het behoud en de versterking van de geschiedenis en cultuur van de inheemse Māori-bevolking van hun thuisland voortzet, volgde op het doorbraakalbum van het trio uit 2018, Tū. Het debuut leidde tot #1-hitlijstvermeldingen en enorme lovende kritieken, naast prijsnominaties en overwinningen. Maar hoe zijn ze daar gekomen, hoe is het leven achter de schermen van dit snel groeiende fenomeen tot nu toe geweest, en waar gaan ze nu heen?

Alien Weaponry: Kua Tupu Te Ara

“Alien Weaponry: Kua Tupu Te Ara”, een nieuwe documentaire van regisseur Kent Belcher en producer Nigel McCulloch, biedt een intieme diepe duik onder de oppervlakte van ALIEN WEAPONRY’s verleden, heden en snel naderende toekomst. De film bevat optredens van metalelite zoals Lamb of God’s Randy Blythe, Testament’s Chuck Billy en Gojira’s Joe en Mario Duplantier.

Passend bij een cultureel vitale band als ALIEN WEAPONRY, beleeft de 97 minuten durende documentaire zijn wereldwijde première op het wereldberoemde Tribeca Film Festival in New York City op 6 juni 2024 in de Village East Cinema (20:45 uur, 181-189 2e Laan). De première omvat een speciale vraag-en-antwoordsessie met de regisseur, schrijver/producent en redacteur van de film. De film zal gedurende het festival ook in verschillende lokale theaters worden vertoond.

ALIEN WEAPONRY zegt:

“We zijn zo opgewonden om deze documentaire waar we al jaren aan werken eindelijk met jullie te kunnen delen. De film legt onze reis vast van het navigeren door de muziekwereld, en toont de hoogtepunten, de ontberingen en alles daartussenin.”

Regisseur Kent Belcher voegt toe:

“Na zes jaar reizen met, leven met en filmen van de ALIEN WEAPONRY-familie, is het zo de moeite waard om dat eindelijk met het publiek te kunnen delen en de Māori-cultuur op een levendige en oprechte manier te laten zien. Om mijn eerste film als regisseur in première te laten gaan op het Tribeca Filmfestival is een absolute droom die uitkomt.

Wat onze film zo bijzonder maakt is het familieaspect. De ups en downs, de spanningen die je ervaart als je met je gezin onderweg bent en er dan doorheen moet komen omdat jullie allemaal een gemeenschappelijk doel hebben. Het is een geweldige, krachtige groep mensen en ze hebben mij ontzettend veel geleerd. Ik ben zo bevoorrecht dat ik hier deel van mag uitmaken. Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel geluk ik heb dat ik deze mensen heb ontmoet, deze mensen heb kunnen filmen en vervolgens dingen over mezelf heb kunnen leren. Het is eerlijk gezegd de beste ervaring van mijn leven geweest.”

Alien Weaponry

[Promotional still for “Alien Weaponry: Kua Tupu Te Ara”]

Intiem portret

“Alien Weaponry: Kua Tupu Te Ara” is een intiem portret van de belangrijkste zes jaar in het leven van deze band, en in het bijzonder van de twee broers die de kern van de band vormden – vanaf de release van hun debuutalbum Tū, zoals ze brengen hun muziek naar de wereld en toeren door Australië, Europa en Amerika. Het is een inzicht in de impact die het constante toeren, tienerangst en het maken van muziek hebben gehad op de jongens en hun familie om hen heen.

Vanuit de bevoorrechte positie om met de band onderweg te zijn, heeft de film unieke toegang tot de familie, hun shows en hun tournees. Dit is een exclusief kijkje van binnenuit, waarop een band in opkomst is. Belangrijker nog is dat dit een portret is van een normale, nuchtere kiwifamilie die zich in buitengewone omstandigheden bevindt. Aan de ene kant leiden ze een leven waarin Henry en Lewis misschien al hun dromen waarmaken, maar aan de andere kant kan dit een pad zijn dat er uiteindelijk toe kan leiden dat ze volledig veranderen wie ze zijn.

Bestel Tangaroa HIER

Tangaroa

ALIEN WEAPONRY heeft zowel fans als critici overtuigd met hun nieuwste album, Tangaroa. Het album combineert de groeiende rijping van de band met een ongestoord songwritingproces, resulterend in hun meest geïnspireerde, eerlijke en geïnformeerde materiaal tot nu toe. Naast de teksten geschreven in te reo Māori, bevatten veel Tangaroa-nummers traditionele instrumenten, taonga puoro genaamd, waardoor de nummers hun eigen krijgerachtige houding krijgen. Terwijl ALIEN WEAPONRY inspiratie haalde uit hun cultuur en omgeving tijdens het schrijven van het grootste deel van Tangaroa, keek de band ook naar binnen en kreeg ze van binnenuit een visie voor andere delen van het album.

Over:

Sinds de release van hun veelgeprezen debuut Tū (2018) heeft de kinetische aanwezigheid en het geluid van ALIEN WEAPONRY. Hierin worden elementen van thrash en groove metal gecombineerd met teksten in de oorspronkelijke inheemse taal, te reo Māori. Dit trekt grote aantallen fans en mediasupporters over de hele wereld aan. Naast het vergaren van miljoenen platformonafhankelijke streams en YouTube-weergaven, heeft de band ook succes geboekt bij SiriusXM Liquid Metal, werd onlangs door Metal Hammer geprezen als de ’toekomst van metal’. Alien Weaponry werd door Revolver Magazine-fans uitgeroepen tot ‘een van de bands die waarschijnlijk in 2021 uitbreken”. De band is tweevoudig winnaar van de Aotearoa Music Award voor “Te Kaipuoro Rakapioi Toa” (beste rockartiest), en heeft nog veel meer gewaardeerde Nieuw-Zeelandse en internationale prijzen gewonnen of genomineerd. Alleen al in de afgelopen paar jaar heeft ALIEN WEAPONRY het voorrecht gehad om op te treden met namen als Guns N’ Roses, Gojira, Slayer, Black Label Society en meer.

ALIEN WEAPONRY is: 

Henry Te Reiwhati de Jong – Drums, Backing vocals  
Lewis Raharuhi de Jong – Guitars, Lead vocals          
Tūranga Porowini Morgan-Edmonds – Backing vocals & guitar

Online:

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM  

NAPALM RECORDS

Meer over de film, “Alien Weaponry: Kua Tupu Te Ara”:
FACEBOOK
@alienweaponryfilm op Instagram en TikTok

[Photo credit: Piotr Kwasnik]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *