ANVIL LANCEERT NIEUWE SINGLE “WORLD OF FOOLS”

0
Anvil

ALBUM “”ONE AND ONLY” VERSCHIJNT 28 JUNI 2024 VIA AFM RECORDS

ONE AND ONLY IS HET TWINTIGSTE STUDIOALBUM VAN HET CANADESE CULTMETALTRIO ANVIL

Eind deze maand, op 28 juni 2024, zal het Canadese cultmetaltrio ANVIL zijn gloednieuwe, twintigste studioalbum ‘One And Only’ uitbrengen via AFM Records.”Net toen je dacht dat Anvil niet meer heavy was”, zegt charismatische frontman Steve ‘Lips’ Kudlow, en na de eerder uitgebrachte eerste albumvoorgerechten “Feed Your Fantasy” en “Truth Is Dying”, presenteert ANVIL nu hun nieuwste album. , nieuwe single ‘World Of Fools’!Stream “World Of Fools”, nu beschikbaar op alle digitale providers.

One And Only

Als het gaat om de meest invloedrijke bands in de geschiedenis van heavy metal, stemmen de autoriteiten op dit gebied ANVIL regelmatig tot een van de topposities. De iconische groep uit Toronto, Canada, met zijn twee meesterbreinen, Lips en Robb Reiner, en bassist Chris Robertson, kijkt niet alleen terug op een indrukwekkende carrière met talloze hoogtepunten – maar ook een aantal goed gedocumenteerde moeilijkheden – maar heeft ook een blijvende invloed op veel internationaal gerenommeerde muzikanten, van Metallica tot Slayer en daarbuiten. Hun aanstaande album, toepasselijk getiteld ‘One And Only’, bewijst dat ANVIL uniek is en altijd zal zijn en de hedendaagse metalscene blijft vormgeven. net zo indrukwekkend als aan het begin van hun carrière. Hoe ze dit bereiken? Dankzij hun rechttoe rechtaan metal, gevoed door snijdende riffs en pakkende hooks, die de muzikanten met bewonderenswaardige moeiteloosheid en grote passie blijven vieren.

“We lijken meer op onszelf dan we in jaren zijn geweest”, zegt Lips over het nieuwe album en voegt eraan toe: “We hebben al onze modernere aspecten laten vallen, vooral de jaren 90-versie van Anvil. Geen seksuele onderwerpen en geen thrash speed-nummers zoals ze op eerdere albums verschenen.”

Eersteklas ANVIL-entertainment

One And Only’ zorgt ervoor dat de band eersteklas ANVIL-entertainment biedt: terwijl gitarist/zanger Lips wordt beschouwd als een van de meest creatieve en interessante verhalenvertellers van de metalgenre, Chris Robertson en Robb Reiner houden het tempo met hun gebruikelijke zelfvertrouwen hoog en zorgen voor de perfecte ritmesectie voor Lips. Hoewel ze de harde en vaak meedogenloze kant van de muziekindustrie een aantal keren hebben ervaren, is ANVIL nooit hun idealisme, motivatie en energie kwijtgeraakt, wat meteen duidelijk wordt op ‘One And Only’.

Ter ondersteuning van hun aanstaande platenrelease, ANVIL toert door de VS met festivaldata in Europa zoals Hellfest, Vara in Rock Zweden of Metal Hammer Paradise in Duitsland. Net als zijn vier voorgangers werd ‘One And Only’ geproduceerd door Martin ‘Mattes’ Pfeiffer (onder andere U.D.O.) en Jörg Uken in zijn Soundlodge-studio. Wat Lips betreft zijn Pfeiffer en Uken “… onze enige keuze. Zoals gewoonlijk hebben Mattes en Jörg uitstekend werk geleverd door ons beste spel te kiezen en ervoor te zorgen dat het een topgeluid heeft. Geweldige jongens die de band begrijpen en weten wat het beste bij ons past.”

‘One And Only’ tracklisting:

01 – One And Only
02 – Feed Your Fantasy
03 – Fight For Your Rights
04 – Heartbroken
05 – Gold And Diamonds
06 – Dead Man Shoes
07 – Truth Is Dying
08 – Rocking The World
09 – Run Away
10 – World Of Fools
11 – Condemned Liberty
12 – Blind Rage
  

ANVIL is:

Steve ‘Lips’ Kudlow (Vocals/Guitar)
Robb Reiner (Drums)
Chris Robertson (Bass/Vocals)

Online:

http://my.tbaytel.net/tgallo/anvil
Facebook
Afm-records 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *