AYREON DEELT LIVE VIDEO “THE DAY THE WORLD BREAKS DOWN”

0
Ayreon

“THE DAY THE WORLD BREAKS DOWN” IS AFKOMSTIG VAN HET AANKOMENDE NIEUWE LIVE ALBUM “01011001 – LIVE BENEATH THE WAVES”

HET NIEUWE ALBUM VAN AYREON WORDT UITGEBRACHT OP 17 MEI 2024 DOOR MUSIC THEORIES RECORDINGS / MASCOT LABEL GROUP

Ayreon live

Een Ayreon live-show is niet zomaar een concert. Het is een monumentale gebeurtenis waar de hoogst gekwalificeerde muzikanten en een enorme productie samenkomen om een waar spektakel te creëren. De zeldzaamheid van deze shows draagt alleen maar bij aan hun uniekheid. In september 2023 waren de vijf shows van Arjen Lucassen’s ‘01011001 – Live Beneath the Waves’ in de 013 Tilburg helemaal uitverkocht. De release komt uit op 17 mei op 3LP, 2CD+DVD, Blu-ray, Earbook en digitaal, via Music Theories Recordings / Mascot Label Group.
 
Vandaag deelt Ayreon de tweede live video voor de track The Day The World Breaks Down’ . Over deze nieuwe track vertelt Arjen Lucassen: “Eindelijk… op mijn verjaardag… hier is de tweede videoclip van de Ayreon ‘Live Beneath The Waves’ DVD/BluRay! Ik koos The Day That The World Breaks Down omdat het ten eerste een van mijn favorieten nummers is en ten tweede omdat het veel getalenteerde zangers bevat. We dachten nooit dat we dit ingewikkelde nummer live konden spelen, maar het lijkt erop dat het toch gelukt is! Benieuwd of jullie het daarmee eens zijn, geniet ervan.”


De release kan hier worden besteld.

Deze live productie, gebaseerd op het geprezen conceptalbum uit 2008 ‘01011001’, werd in zijn geheel uitgevoerd, gevolgd door een aantal toegiften. Het podium kwam tot leven met een indrukwekkend decor, LED-schermen met fantastische visuals, lasers, vuurwerk, special effects en een unieke live surround sound-ervaring – een opstelling die niet zou misstaan op Broadway of in het West End van Londen.

De cast bestaat onder andere uit Simone Simons, Anneke van Giersbergen, Damian Wilson, Jonas Renkse  + meer.
 

Arjen Lucassen

Arjen Lucassen over de shows: “Toen ik het album 01011001 in 2007 schreef, was het nooit de bedoeling dat het live gespeeld zou worden. Ik kon het dus zo ingewikkeld maken als ik wilde met talloze instrumentalisten en maar liefst 17 zangers! Toen we overwogen om dit album live te spelen, dacht ik echt niet dat we het voor mekaar zouden krijgen en de juiste muzikanten zouden kunnen vinden om dit album tot leven te brengen. Maar… volgens mij is het gelukt, het publiek leek het erg naar zijn zin te hebben! Ik ben zo trots op iedereen. ‘More is More’ was het credo van deze shows. Ik denk dat we ons woord hebben gehouden!”

Ayreon mastermind Arjen Lucassen, samen met toetsenist Joost van den Broek, stelde de line-up samen, met veel oorspronkelijke castleden van het album ‘01011001’ en verschillende speciale gasten zoals Simone Simons (Epica), Damian Wilson (Threshold), Anneke van Giersbergen, Jonas Renkse (Katatonia), Tom Englund (Evergrey), Daniel Gildenlow (Pain of Salvation), Marcela Bovio (MaYan), Brittney Slayes (Unleash the Archers), Hansi Kürsch (Blind Guardian), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Maggy Luyten (Beautiful Sin), Michael Mills (Toehider) en Wudstik.
De band bestond uit topmuzikanten uit het genre – Ed Warby (drums), Johan van Stratum (Bass), Timo Somers (gitaar), Marcel Coenen (gitaar), Joost Van Den Broek (keyboard) en meer. De charismatische Lucassen verscheen zelf ook, waardoor dit de grootste cast was in de live show geschiedenis van Ayreon. ‘Live Beneath the Waves’ brengt op levendige wijze de waterplaneet Y tot leven en dompelt het publiek onder in deze technologische onderwaterwereld.
 
Het openingsnummer “The Age of Shadows” toont acht ongelooflijke zangers en introduceert perfect de show en zet de toon voor de muzikale reis die komen gaat. Wat volgt is een betoverende rit, dus ‘buckle up’ en geniet van je verblijf op Planeet Y!

Track listing:

01 March Of The Machines
02 Age of Shadows
03 Comatose
04 Liquid Eternity
05 Connect the Dots
06 Beneath the Waves
07 Newborn Race
08 Ride the Comet
09 Web of Lies
10 The Fifth Extinction
11 Waking Dreams
12 The Truth is In Here
13 Unnatural Selection
14 River of Time
15 E = MC2
16 The Sixth Extinction
17 Speech
18 This Human Equation
19 Fate of Man
20 The Day That The World Breaks Down

Ayreon Online 

facebook.com/ArjenLucassenOfficial  
twitter.com/arjenlucassen 
youtube.com/user/ArjenALucassen 
instagram.com/ayreon_official/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *