BAT KONDIGT NIEUW ALBUM “UNDER THE CROOKED CLAW” AAN

0
Bat

PLUS RELEASE MUZIEKVIDEO VOOR NIEUWE SINGLE “RITE FOR EXORCISM”

RELEASE VIA NUCLEAR BLAST

Metalpunktrio BAT uit Richmond, Virginia levert hun eigen met bloed bespatte horror sinds ze tien jaar geleden uit de underground opstegen op een donker traject met leervleugels. BAT, het geesteskind van MUNICIPAL WASTE-gitaristen Ryan Waste en Nick Poulos, leunt zwaar op de smerige kant van speed metal. Op 17 mei verwelkomt de band de release van hun tweede volledige album Under The Crooked Claw via Nuclear Blast Records.

Elk van de 13 nummers zit boordevol strakke, beknopte nummers, boordevol pittige refreinen en bliksemsnelle leads, en biedt een nieuw kort horrorverhaal waarin de perfecte mix van heavy metal, punk en rock-‘n-roll wordt gecombineerd, of zoals Waste het noemt. “primitieve zware snelheid”.

Rite For Exorcism

De band brengt de eerste single uit, getiteld ‘Rite For Exorcism’, samen met een videoclip geregisseerd door Norman Cabrera, geproduceerd door Maya Kay, en cinematografie door Rob Lucas in Wolfpack Studios.

Ryan Waste van BAT zegt: “Deze plaat kwam tot stand in donkere tijden en de agressie is daar zeker een weerspiegeling van. Nick, Chris en ik hamerden nummer na nummer uit in een groezelig, door schimmel geteisterd pakhuis, waarbij we onze woede richtten op de staat van de wereld in wat ‘Under the Crooked Claw’ zou worden. Om de toon voor het album te zetten, heb ik de legendarische Italiaanse horrormaestro Fabio Frizzi opgeroepen om een intro te componeren, net voordat de rauwe kracht van BAT je oren aanvalt. Terwijl ik tegelijkertijd aan een heavy metal werk werkte horrorscript met Norman Cabrera, heb ik enkele van de nieuwe BAT-nummers met hem gedeeld. Met onze gedeelde smaak in film en visie hebben we op basis van mijn teksten twee videoconcepten bedacht voor de komende plaat. Het eerste aanbod is onze draai aan een verhaal over een exorcisme dat misging, dat Norman volledig aan het kruis nagelde.”

Stream de nieuwe single ‘Rite For Exorcism’ nu op alle platforms op:
https://bat.bfan.link/rfesg

Under The Crooked Claw vooraf bestellen/pre-save:
https://bat.bfan.link/utcclp

Bekijk hier de videoclip voor ‘Rite For Exorcism’:

Under The Crooked Claw

Het powertrio, aangevuld met drummer Chris Marshall, vertrok in juni 2021 naar Philadelphia, waar Arthur Rizk de basistracks opnam voor Under The Crooked Claw. Yavé Rust volgde de leadgitaren en zang later toen de band terug was in Richmond, om uiteindelijk te worden gemixt door Rizk en gemasterd door Joel Grind. Het artwork voor het album is geïnkt door Brandon Holt en gekleurd door Margaret Rolicki.

BAT – Under The Crooked Claw

Release Date: May 17, 202401. Una Torcia Illumina Il Cielo (Fabio Frizzi)
02. Vampyre Lore 
03. Rite For Exorcism 
04. Streetbanger 
05. Just Buried 
06. Warshock 
07. Horror Vision 
08. Battered 
09. Revenge of the Wolf 
10. Marauders of Doom 
11. Electric Warning 
12. Bastardized Force 
13. Final Strike 

Bat online:

https://bewareofthebat.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/bewareofthebat/
https://www.instagram.com/bewareofbat/
https://www.youtube.com/@BATBAND

BAT is:
Ryan Waste | Bass & Vocals
Nick Poulos | Guitar
Chris Marshall | Drums

[Bandfoto credits: Maya Kay]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *