BLACK COUNTRY COMMUNION BRENGT “STAY FREE” UIT

0
Black Country Communion

EN KONDIGT LANGVERWACHT NIEUW ALBUM “V” AAN

GLENN HUGHES, JOE BONAMASSA, JASON BONHAM EN DEREK SHERINIAN KOMEN VOOR HET EERST IN 7 JAAR TERUG MET NIEUWE MUZIEK

Black Country Communion, de iconische rock supergroep met talenten Joe Bonamassa, Glenn Hughes, Jason Bonham en Derek Sherinian, is verheugd om de aankomende release van hun langverwachte vijfde studioalbum, V, aan te kondigen, wereldwijd verkrijgbaar op 14 juni. Om dit te vieren worden fans getrakteerd op de onmiddellijke release van de heavy funk leadsingle van het album, “Stay Free,” die vandaag uitkomt op alle belangrijke streamingplatforms. Stream de teaser video hieronder, via Youtube.

Black Country Communion – Stay Free (Teaser)

Maatstaaf

‘V’, geproduceerd door Kevin Shirley, een oude bekende van de band, markeert een monumentaal hoofdstuk in de legendarische carrière van de band en belichaamt een vernieuwde geest en een evolutie van hun onmiskenbare geluid. Shirley vat de essentie van de reis van de band als volgt samen: “Voor een band die begon als een verzameling van één stel uitzondelijke muzikanten, vonden ze heel snel een uniek geluid. Deze keer dat het meer een doel, de riffs zijn harder en er zijn hooks! Ja, hooks! Het is de meest samenhangende plaat, vol soul en gruis, en ik denk dat dit de plaat is die de maatstaf gaat worden voor Black Country Communion.”
 
Glenn is het met me eens: “Naar mijn mening hebben we de beste tijd gehad om deze plaat op te nemen bij Sunset Sound in Hollywood, heel veel plezier en een magische opname..”

“Stay Free”, de leadsingle, is een krachtig nummer dat de rauwe energie van hardrock mengt met een flinke dosis blues, in de geest van legendes als AC/DC en Led Zeppelin. Het zet de toon voor wat fans kunnen verwachten van ‘V’ – een bewijs van de dynamische synergie en creatieve evolutie van de band.

Luister naar “Stay Free” HIER
Pre-order/save ‘V’ HIER

Britse bluesrock met Amerikaanse soul

Sinds hun debuut in 2010 heeft Black Country Communion een reeks veelgeprezen albums afgeleverd, die stuk voor stuk het vermogen van de groep laten zien om Britse bluesrock te versmelten met Amerikaanse soul op een manier die een wereldwijd publiek weet te boeien. Hun terugkeer met ‘V’ en de single “Stay Free” bevestigt hun status als rock royalty en toont hun groei als muzikanten.
 
Kevin Shirley’s inzicht in het opnameproces benadrukt de unieke chemie en kameraadschap binnen de band. “Toen we in 2023 bijeenkwamen om te beginnen met de opnames van het album V, was het echt alsof we de dag na het meest recente optreden weer oppakten,” zegt Shirley. “De kameraadschap is meteen duidelijk. Zodra ze beginnen te spelen, is iedereen bloedserieus, en de muziek klinkt als deze band, en niets anders klinkt zo.”

‘V’

 ‘V’ is een mijlpaal die de reis, het talent en de visie van Black Country Communion viert. Nu de band aan dit nieuwe hoofdstuk begint, nodigen ze oude en nieuwe fans uit om samen met hen de diepte en kracht van ‘V’ en de opzwepende energie van “Stay Free” te ervaren.
 
Het nieuws volgt op de aankondiging van het komende optreden van de band in de Culture Room in Fort Lauderdale, FL op zondag 17 maart. Dit zeldzame optreden zal het eerste live-optreden in Amerika zijn van de band in meer dan 11 jaar. Gepresenteerd door Joe Bonamassa’s Keeping the Blues Alive Foundation, zal alle winst van het concert worden gedoneerd ter ondersteuning van muziekonderwijs en muzikanten in nood. De band zal ook verschijnen op de Keeping the Blues Alive at Sea cruise, die van 18-22 maart van Miami naar Cozumel, Mexico vaart.
 

Over Black Country Communion

BLACK COUNTRY COMMUNION is een supergroep die de ongelooflijke talenten van Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), Joe Bonamassa (Blues Rock Legend), Jason Bonham (Led Zeppelin, Sammy Hagar and the Circle, Foreigner) en Derek Sherinian (Dream Theater, Sons of Apollo) samensmelt. Hun wereldschokkende rock is sterk beïnvloed door zowel Britse als Amerikaanse klassieke hardrock en bluesrock. De reputatie die ze na 15 jaar hebben opgebouwd, niet alleen als geweldige songwriters, maar ook als een krachtige live-act, wordt alleen overtroffen door hun toewijding aan hun vak en bereidheid om elkaar uit te dagen om de best denkbare muziek te maken.

Track Listing:

1. Enlighten
2. Stay Free
3. Red Sun
4. Restless
5. Letting Go
6. Skyway
7. You’re Not Alone
8. Love And Faith
9. Too Far Gone
10. The Open Road

[Bandfoto door Rob Bondurant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *