BLACK COUNTRY COMMUNION RELEASEN “RED SUN”

0
Black Country Communion

TWEEDE SINGLE “RED SUN” AFKOMSTIG VAN HET ALBUM “V”

GLENN HUGHES, JOE BONAMASSA, JASON BONHAM EN DEREK SHERINIAN KOMEN VOOR HET EERST IN 7 JAAR TERUG MET NIEUWE MUZIEK

Na het veelgeprezen debuut van hun lead single “Stay Free,” heeft Black Country Communion, de gevierde rock supergroep met Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian, “Red Sun” onthuld, de tweede single van hun langverwachte vijfde studioalbum, ‘V,’ dat 14 juni uitkomt. Red Sun” is nu te beluisteren op alle grote streamingplatforms en laat het collectieve genie van Hughes en Bonamassa horen, zowel in de krachtige teksten als in de diepgaande muzikale compositie. Het nummer is geproduceerd door Kevin Shirley, een oude bekende van de band, en is het bewijs van het evoluerende geluid en de onmiskenbare chemie van de groep.

Red Sun

“Red Sun” is een lyrische reis door de diepten van de ziel, en weerspiegelt de strijd en openbaringen die gepaard gaan met de uitdagingen van het leven. Het rijke verhaal en de meeslepende melodie van het nummer worden versterkt door de kenmerkende mix van hardrock en blues van de band en markeren weer een mijlpaal in hun legendarische carrière. “Deze band stelt me in staat om alles te omarmen,” zegt Bonamassa. “Het is grappig omdat de vier muzikanten hier – iedereen brengt een bepaald ding mee dat heel specifiek is. Elk deel is onvervangbaar. Voor mij gaat het erom dat ik rockgitaar speel in de oude stijl, hard.”

Hughes voegt eraan toe: “We maken muziek voor ons vieren. We maken muziek waar we van houden en die we mooi vinden, in de hoop dat iedereen dat ook vindt. We maken het niet voor platenmaatschappijen, of voor deze of gene.” Sherinian dankt producer Kevin Shirley voor het gefocust houden van de creatieve energie van de band en voegt eraan toe: “We moeten Kevin Shirley enorm veel krediet geven omdat hij de touwtjes in handen heeft. Hij zorgt ervoor dat alles blijft stromen.”
 

Groei en wederzijds respect

“Red Sun” is een diepgaand stuk in de discografie van Black Country Communion, dat de groei en het wederzijdse respect van de band laat zien. Het is een baken van hun gedeelde filosofie – muziek maken die authentiek is, oprecht en een weerspiegeling van hun gezamenlijke ervaringen en muzikale bekwaamheid.

 Terwijl Black Country Communion zich opmaakt voor de release van ‘V’, dient “Red Sun” als een overtuigend voorproefje van wat fans van het album kunnen verwachten. De release volgt op het optreden van de band in de Culture Room in Fort Lauderdale, FL, wat hun eerste live-optreden in de VS was in meer dan 11 jaar. Dit evenement, samen met hun optreden op de Keeping the Blues Alive at Sea cruise, betekent een spannend nieuw hoofdstuk voor de band en hun fans over de hele wereld.
 

Over Black Country Communion

BLACK COUNTRY COMMUNION is een supergroep die de ongelooflijke talenten van Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), Joe Bonamassa (Blues Rock Legend), Jason Bonham (Led Zeppelin, Sammy Hagar and the Circle, Foreigner) en Derek Sherinian (Dream Theater, Sons of Apollo) samensmelt. Hun wereldschokkende rock is sterk beïnvloed door zowel Britse als Amerikaanse klassieke hardrock en bluesrock. De reputatie die ze na 15 jaar hebben opgebouwd, niet alleen als geweldige songwriters, maar ook als een krachtige live-act, wordt alleen overtroffen door hun toewijding aan hun vak en bereidheid om elkaar uit te dagen om de best denkbare muziek te maken.

Stream “Red Sun” HIER
Pre-order ‘V’ HIER
Bekijk de video voor “Red Sun” HIER

Track Listing:

01. Enlighten
02. Stay Free
03. Red Sun
04. Restless
05. Letting Go
06. Skyway
07. You’re Not Alone
08. Love And Faith
09. Too Far Gone
10. The Open Road

Online:

www.blackcountrycommunion.com
https://www.facebook.com/bccommunion/
https://twitter.com/bccommunion
https://www.youtube.com/@bccommunion
https://www.instagram.com/bccommunionofficial/
https://shop.jbonamassa.com/collections/black-country-communion

[Band foto credit: Rob Bondurant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *