BLACKBRIAR LANCEERT NIEUWE SINGLE ‘MOONFLOWER’

0
Blackbriar

BLACKBRIAR BLIJFT WERKEN AAN NIEUWE NUMMERS

CREATIVITEIT KENT GEEN GRENZEN

Vandaag brengt BLACKBRIAR hun gloednieuwe nummer ‘Moonflower’ uit met Marjana Seminka. Na de albumrelease van A Dark Euphony in september vorig jaar laat de band opnieuw horen dat ze altijd aan nieuwe nummers werken en dat hun creativiteit geen grenzen lijkt te kennen.

Zora Cock merkt op:
“Moonflower vertelt een liefdesverhaal tussen een vrouwelijke vampier en een sterfelijk meisje en neemt je mee naar een vervlogen tijdperk waar duisternis en verlangen met elkaar verweven zijn. Het is geïnspireerd op de 19e-eeuwse gotische roman ‘Carmilla’, een tijdloos verhaal dat zelfs dateert van vóór de beruchte Dracula. Het nummer bevat gastzangeres Marjana Semkina, van wie ik denk dat ze het meest geschikt is om van deze Moonflower een etherisch, beklijvend en duister duet te maken.

Stream/Bestel het album A Dark Euphony here: https://blackbriar.bfan.link/a-dark-euphony
Stream `Moonflower`hier: https://blackbriar.bfan.link/moonflower.ema

Bekijk de video ‘Moonflower‘ hier: 

A Dark Euphony – Tracklisting:

01. An Unwelcome Guest
02. Far Distant Land
03. Spirit of Forgetfulness
04. Bloody Footprints in the Snow
05. The Evergreen and The Weeping Tree
06. Cicada
07. My Soul´s Demise
08. We Make Mist
09. Thumbelina
10. Forever and a Day
11. Crimson Faces 

Tour

Na hun succesvolle co-headliner-tour samen met AD INFINITUM, aangekondigd BLACKBRIAR dit jaar meer Europese tourdata aan voor oktober/november. BLACKBRIAR zal als speciale vlag deelnemen aan KAMELOT’S Awaken The World Tour. Samen met AD INFINITUM en FROZEN CROWN zullen ze het podium delen met KAMELOT in heel Europa en Groot-Brittannië. staan alle tourdata vermeld.

12.10. NL – Utrecht, Tivoli
13.10. DE –  Munich, Backstage
15.10. DE – Berlin, Kesselhaus
17.10. SK – Bratislava, Majestic
18.10. CZ – Zlin, Rock Cafe
19.10. SI – Ljubljana, Kino Siska
20.10. IT – Milan, Live Club
22.10. ES – Bilboa, Santana 27
23.10. ES – Madrid, Riveira
25.10. FR – Lyon, La Rayonne
26.10. CH – Pratteln, Z7
27.10. DE – Oberhausen, Turbinhalle
29.10. DE – Hamburg, Markthalle
30.10. BE – Antwerpen, Trix
01.11. UK – Wolverhampton, KK’s
02.11. UK – London, Kentish 
03.11. UK, Manchester    Ritz

Bekijk hier ook de nieuwste video’s voor ‘Cicada’, ‘My Soul´s Demise’, ‘Crimson Faces’, ‘Forever and a Day’ en ‘Spirit of Forgetfulness’:

Bekijk hier de video voor ‘Spirit of Forgetfulness’:

Bekijk hier de songtekstvideo voor ‘Forever and a Day’:

Bekijk hier de video voor ‘Cicada’

Bekijk hier de nieuwe video voor ‘My Souls Demise’

Bekijk hier de nieuwe video voor ‘Crimson Faces’

Over BLACKBRIAR:

‘Sommigen zeggen dat er schoonheid schuilt in de duisternis – angstaanjagende bezoekers, werelden ver weg, gotische romances, huiveringwekkende legendes, zondeneters, brandende harten bevroren in de tijd, liedjes met een misleidende stem en een waarheidsgetrouw gefluister. Dit en zo veel meer dat je kunt ontdekken op A Dark Euphony.” Dat zijn de woorden van zangeres Zora Cock over het aankomende tweede album van de band, dat in de herfst van 2023 zal verschijnen op Nuclear Blast Records. Een veelzeggend teken afkomstig van een band die sinds hun oprichting heeft genoten van gotische schoonheid en metaalachtige duisternis, verspreid over drie EP’s en een volledig album, samen met Joost van den Broek, die al jarenlang samenwerkt.

Fractured Fairytales

Opgericht in 2012 door Zora Cock, René Boxem, Bart Winters en Frank Akkerman, maakten ze in 2014 hun eerste single met ‘Ready to Kill’, maar het was de tweede single ‘Until Eternity’ uit 2015 die hen echt in de scene bracht. Het is een meeslepend nummer met een even meeslepende als prachtige video en blijft velen naar de act lokken met meer dan 20 miljoen views sinds het debuut. Gebruikmakend van de groeiende buzz rond de band, namen ze onafhankelijk hun eerste EP op, Fractured Fairytales, en brachten ze een tweede gitarist aan in de vorm van Robin Koezen. Deze EP legde een indrukwekkende basis voor het etherische en adembenemende geluid van de band en bracht nieuwe kansen voor de act met zich mee, waaronder tourdata in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Hongarije en meer, waar de band speelde. naast EPICA, HALESTORM, IN THIS MOMENT, DELAIN en MaYan.

We’d Rather Burn

Om vooruit te blijven gaan met de volledige controle over hun creatieve idealen, heeft de band met succes hun vervolg-EP We’d Rather Burn gecrowdfund en deze in oktober 2018 tot leven gebracht. Deze EP zou de eerste keer zijn dat de band samenwerkte met een gewaardeerde producer. Joost van den Broek moest het geheel arrangeren en produceren, en dankzij deze vruchtbare samenwerking kon het grillige en enigmatische geluid van BLACKBRIAR nieuwe sonische hoogten bereiken. Deze EP, die op dezelfde dag werd uitgebracht als hun zelfgemaakte video voor ‘I’d Rather Burn’, toonde een sterker gevoel van dromerige sfeer en bracht luisteraars prachtig grimmige verhalen over heksen, banshees en zeesirenes. In de tijd daarna nam toetsenist Ruben Wijga (ex-Re-Vamp) een grotere rol binnen de band op zich en begon hij shows te spelen, nadat hij sinds Fractured Fairytales betrokken was bij het songwritingproces.

Our Mortal Remains

Een druk 2019 volgde, de band bracht in mei een beklijvende single uit getiteld ‘Snow White and Rose Red’. Hun versie van het sprookje van Grimm, een duet met Ulli Perhonen, bevatte opvallende filmische beelden om het betoverende nummer te begeleiden. BLACKBRIAR bleef dieper graven in sprookjesachtige sferen en sloot het jaar af met hun derde EP, Our Mortal Remains. Door hun bedwelmende mix van verhalen vertellen en adembenemend muzikaal vakmanschap steeds verder aan te scherpen, zorgde de EP ook voor nieuwe live-exposures voor de act. Kleine, uitverkochte tours met EPICA in 2019 en 2020, evenals een uitverkochte opening voor DELAIN’s Apocalypse & Chill releaseshow in Utrecht volgden, waarna meer toekomstplannen in de ijskast werden gezet vanwege COVID-19.

Ter verdediging van hun voortdurende onafhankelijkheid, die alles omvatte van het schrijven van liedjes, het onderhouden van hun aanwezigheid op het internet, het toezicht houden op merchandise, maar ook het opnemen en produceren van hun eigen video’s en foto’s, heeft BLACKBRIAR de hulp ingeroepen van hun steeds groter wordende en loyale fanbase voor hulp bij het maken van hun volledige album een realiteit in 2020. Fans gaven vurig gehoor aan de oproep, bereikten het doel van € 25.000 in minder dan 24 uur en eindigden met een totaal van € 70.000 en bereikten alle vijf de stretchdoelen. Een indrukwekkende prestatie voor een onafhankelijke act, die ook een sterke aanwezigheid op internet laat zien met meer dan 230.000 YouTube-abonnees en 56,5 miljoen kanaalweergaven, evenals 37,9 miljoen Spotify-streams en 275.000 maandelijkse streamers op het platform.

The Cause of Shipwreck

Bij het begin van 2021 gaf de band een beetje controle op door exclusief bij Doomstar Bookings te tekenen om hun langverwachte eerste volledige album, The Cause of Shipwreck, dat in april uitkwam, goed te ondersteunen. Opnieuw opgenomen met de beroemde producer Joost van den Broek (EPICA, AYREON, POWERWOLF) bij Sandlane Recording Facilities, toonde deze release de voortdurende evolutie van de band naar meesterlijk donkere gotische verhalen en theatrale esthetiek die je verleiden naar een dodelijk maar betoverend muzikaal paradijs. Op het livefront werden ze succesvol met zes uitverkochte Nederlandse clubshows, maar later breidden ze zich uit naar meer Europese gebieden zoals Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk en Tsjechië toen de band 2022 inging.

Ondanks een zeer succesvol 2021 hongerde de band nog steeds naar meer en bracht in december hun nieuwste single ‘Fairy of the Bog’ uit. Een lied over ‘het meisje van Yde’ (Yde-meisje), het is een mix van folklore, mythe en oude lokale geschiedenis verpakt in een meer mystiek en magisch pakket dat laat zien waar BLACKBRIAR het beste in is. Vanwege het winnen van de ‘Drents Talent Award Cultuur 2021’ van Stichting Kunst & Cultuur, speelde BLACKBRIAR begin 2022 samen met het Nederlandse ‘Noordpool Orkest’ I’d Rather Burn ‘live op televisie. In april nam de band afscheid van de oprichting lid en bassist Frank Akkerman. Geen band om te vertragen, ze verwelkomden Siebe Sol Sijpkens uit Nederland als hun nieuwe bassist. Een vrolijke en energieke artiest met een leven lang wereldwijde optredens, hij is een welkome aanvulling op de act terwijl ze vooruit blijven streven.

A Dark Euphony

Met hun visie stevig in de toekomst gericht, met een groot label achter zich, richtten ze hun zinnen op 2023 om hun meest dodelijke sirenenlied tot nu toe te toveren. De band bracht eerder het nummer ‘Crimson Faces’ uit om hun samenwerking met Nuclear Blast Records te vieren, en nu kijkt de wereld reikhalzend uit naar de release van A Dark Euphony dit najaar. Ze zullen 10 nieuwe originele nummers en een bonustrack bevatten en hebben onlangs hun eerste single daarvan uitgebracht met ‘My Soul’s Demise’. Volgens Zora: “We hebben het genoegen gehad om samen te werken met producer en muzikaal genie Joost van den Broek, en we hebben alles gegeven om deze plaat te schrijven en het gevoel te hebben dat dit ons meest complete, persoonlijke en volwassen album tot nu toe is. ” Met dit in gedachten lanceerde de band in april een pre-ordercampagne voor de release, vol unieke voordelen, die al behoorlijk succesvol was. Ze hebben zich ook onderweg voorbereid, met festivalshows Wave Gotik Treffen, SummerBreeze en Rock the Lakes in 2023, en waren ook een speciale gast op CHARLOTTE WESSELS’s Club Tour.

Met lofbetuigingen achter de rug, zoals drie keer genomineerd zijn voor ‘Beste Artiest’ in Popgala Noord van EuroSonic/Noorderslag (2018, 2020, 2022), en voortdurende fanondersteuning met huidige maandelijkse streamingtotalen op YouTube en Spotify van bijna 1,5 miljoen streams, is klaar voor een spectaculaire reis naar duisternis en schoonheid.

BLACKBRIAR is:

Zora Cock – VOCALS
René Boxem – DRUMS
Bart Winters – GUITARS
Robin Koezen – GUITARS
Siebe Sol Sijpkens – BASS
Ruben Wijga – KEYS

Online:

Blackbriar | Official Website & Online Store (blackbriarmusic.com)

Facebook

Instagram

Blackbriar – Cicada (Official Music Video) (youtube.com)

Spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *