BLEED FROM WITHIN LANCEERT VIDEO VOOR “KILLING TIME”

0
Bleed-From-Within

BLEED FROM WITHIN OP EUROPESE ZOMERFESTIVALS

EN LATER DIT JAAR OP TOUR MET SLIPKNOT

Bleed From Within heeft een paar bijzondere jaren achter de rug. In april gaan ze op pad voor een maandlange tour door de VS en Canada met The Ghost Inside, Paleface en Great American Ghost, en kijken ze ook uit naar een reeks zomerfestivaloptredens, waaronder hun Hellfest-debuut, Download Festival en Graspop. , plus een paar Duitse shows met Shadow Of Intent, The Acacia Strain en Fuming Mouth. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze dit jaar op de beste manier zullen afsluiten door als speciale gasten te spelen bij Slipknot in het Verenigd Koninkrijk en Europa, voor Slipknot’s ‘Here Comes The Pain’-tour ter viering van het 25-jarig jubileum van Iowan.

Vandaag heeft Bleed From Within een immense, energieke video uitgebracht voor hun nummer ‘Killing Time’, bestaande uit enkele tourhoogtepunten van de afgelopen maanden. ‘Killing Time’ is tijdens hun recente optredens een favoriet op de setlist geworden, het nummer komt van hun nieuwste studioalbum Shrine.

Stream/bestel the Shrine Deluxe Editionhttps://bleedfromwithin.bfan.link/shrine-deluxe.ema

Terugblik

Ali Richardson verklaarde:
“Nu we het einde van de Shrine-cyclus naderen, hebben we teruggekeken op alles wat we met deze release hebben bereikt. Het zijn werkelijk een paar fantastische jaren geweest, die ons duizenden kilometers over de hele wereld hebben gebracht. De perfecte set op naar het volgende hoofdstuk van onze band. De teksten voor Killing Time zijn persoonlijk, maar ik hoop dat de duidelijke boodschap over het optimaal benutten van de tijd die we nog hebben, zal resoneren met degenen die ze lezen. Het nummer heeft ons en onze fans, dus het was geweldig om het een plaats te geven in onze liveset en het te vieren met deze video. Geschoten en gemonteerd door onze goede vriend en oude videograaf/fotograaf Tom Armstrong, we hopen dat je net zoveel van deze montage geniet als wij. Een waar eerbetoon aan de reis van de band van de afgelopen jaren!”

Bleed From Within

Bleed From Within heeft vorig jaar een aantal indrukwekkende tourdata opgeleverd, waaronder de Lamb Of God Headbangers Boat-cruise, volgend op een kolossale zomerrun met zowel headline-shows, optredens met Heaven Shall Burn als festivaloptredens op bijvoorbeeld Brutal Assault ( Tsjechië), Summer Breeze (Duitsland) en Alcatraz (België), ter afsluiting van een 13-daagse tour ter ondersteuning van Trivium door het Verenigd Koninkrijk. Dit kwam allemaal bovenop een enorm succesvolle Amerikaanse debuuttournee eerder dit jaar met August Burns Red en The Devil Wears Prada.

In november vorig jaar bracht Bleed From Within de Shrine Deluxe Edition uit. Hun verbluffende nieuwste studioalbum Shrine werd uitgebracht in de zomer van 2022 en markeert het meest baanbrekende werk van de band tot nu toe en onderstreept de gedurfde intentie van Bleed From Within. Het Schotse vijftal claimt zijn positie als de meest opwindende speler in de moderne metal.

Stream/bestel de Shrine Deluxe Editionhttps://bleedfromwithin.bfan.link/shrine-deluxe.ema
Bekijke de ‘Overthrone‘ lyric video: https://youtu.be/BfauvGS5FaU 
Watch the visualizer for ‘The Will to Resist‘: https://youtu.be/YqKPB4bvyL8

Shrine

Steven Jones van de band verklaarde:
”Toen we ‘Shrine’ in juni 2022 uitbrachten, kunnen we met zekerheid zeggen dat niemand van ons had verwacht wat de volgende maanden zouden brengen. Het is een geweldig jaar geweest, met ons meest rigoureuze tourschema tot nu toe, waardoor we op plaatsen terecht zijn gekomen waar we van hebben gedroomd sinds we met de band begonnen. Dit tijdperk van Bleed From Within is iets waar we zo hard aan hebben gewerkt, en op dit moment zijn we iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt enorm dankbaar. Aan al onze fans die de kamers vullen en de woorden zingen, aan het team achter de schermen dat de tandwielen in beweging houdt tijdens tournees, in de studio en overal daar tussenin, en aan de creatieve geesten die ons helpen onze muziek tot leven te brengen – dank Jij. 17 maanden na de oorspronkelijke release zijn we zo trots om nu deze gelimiteerde en luxe editie van ‘Shrine’ te presenteren, met alle nummers die tijdens de sessies zijn opgenomen. Op de komende maanden en jaren!’

Meer over Shrine:

Temple Of Lunacy‘ visualizer: https://youtu.be/dB4arT5XN_Y
Flesh And Stone’ official music video: https://youtu.be/NF6tw5XQFSM
‘Stand Down’ official music video: https://youtu.be/kJDMOvGYVqE
‘Levitate’ official music video: https://youtu.be/BGKS3mW2XPM
‘I Am Damnation‘ official music video: https://youtu.be/swF5fiPdONo
Killing Time‘ official music video: https://youtu.be/390LnQOz3MY

Naar de hel en weer terug

Bleed From Within is naar de hel en terug geweest, maar ze zijn geen onbekende in het doorstaan van ontberingen. Toen een wereldwijde pandemie hun plannen dreigde stop te zetten, staken de Glasgowians gezamenlijk vijf middelvingers op en gingen door. Het is geen verrassing dat deze onstuitbare riffmachine in zo’n razend tempo naar voren blijft knallen – de zwaarste band die ooit uit Schotland is voortgekomen, is niet te stoppen.

De reputatie van de band als een van de meest formidabele krachten in de moderne metal heeft hen tourplaatsen opgeleverd met Megadeth, Lamb Of God, Testament en Heaven Shall Burn, om er maar een paar te noemen. De afgelopen jaren domineerden ze de Britse livescene en veroverden ze Europa en Amerika stormenderhand.

Shrine heeft van alle platen uit hun catalogus de meeste moeite nodig gehad om hun zelfperceptie op zowel persoonlijk als technisch niveau op de proef te stellen – het hoogtepunt van twee jaar hard werken dat hun artistieke macht belichaamt. Gewapend met de lessen die ze de afgelopen tien jaar hebben geleerd van het ontwikkelen van hun geluid zonder ooit hun doe-het-zelf-roots uit het oog te verliezen, is dit Bleed From Within op hun best. Het valt niet te ontkennen dat de onvermijdelijke volgende stappen van de band werelddominantie zijn, waarbij Shrine een keerpunt is.

Zomer data

12.06   CZ  Hradec Králové, Rock For People
13.06   AT  Nickelsdorf, Nova Rock
15.06   UK  Donington Park, Download Festival
20.06   BE  Dessel, Graspop
22.06   DE  Gräfenhainichen, With Full Force

24.06   DE  Bochum, Matrix w/ Shadow Of Intent + The Acacia Strain
25.06   DE  Schweinfurt, Stattbahnhof w/ Shadow Of Intent + Fuming Mouth
27.06   FR  Clisson, Hellfest
28.06   NL  Ysselsteyn, Jera On Air

SLIPKNOT – ‘HERE COMES THE PAIN’ UK/EU 2024 TOUR
w/ Special Guests – Bleed From Within

05.12   NL  Amsterdam, Ziggo Dome
06.12   DE  Dortmund, Westfalenhalle
08.12   DE  Stuttgart, Schleyerhalle
09.12   DE  Leipzig, Quarterback Immobilien Arena
11.12   CH  Zurich, Hallenstadion
12.12   FR  Paris, Accor Arena
14.12   UK  Leeds, First Direct Arena
15.12   UK  Glasgow, OVO Hydro
17.12   UK  Manchester, CO-OP Live Arena
18.12   UK  Birmingham, Utilita Arena
20.12   UK  London, O2 Arena
21.12   UK  London, O2 Arena

Bleed From Within is:

Scott Kennedy – Vocals
Craig Gowans – Lead Guitar
Steven Jones – Rhythm Guitar & Vocals
David Provan – Bass
Ali Richardson – Drums 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *