CABAL LANCEERT NIEUWE SINGLE “SORT SOMMER”

0
Cabal

“SORT SOMMER” IN HET DEENS GESCHREVEN

SAMENWERKING MET DEENSE BAND FABRÄK

De Deense deathcore maniakken CABAL zijn terug met hun nieuwe meesterwerk ‘Sort Sommer’. Voor het nieuwe nummer werkten ze samen met de Deense band FABRÄK en het nummer is in het Deens geschreven. Het is waarschijnlijk niet het geluid dat je in gedachten hebt als je aan CABAL denkt, maar de jongens laten opnieuw hun grenzeloze creativiteit zien en maken indruk met nieuwe geluiden.

Zanger Andreas Bjulver over het nieuwe nummer:

“Sort Sommer is voor ons een heel speciaal nummer omdat het volledig in onze moedertaal (Deens) is gemaakt en het is een nummer gemaakt in samenwerking met onze goede vrienden bij FABRÄK en het klinkt heel anders dan wat de meeste mensen zouden verwachten van een CABAL-nummer. Het is een nummer dat tijdens het verkennen van enkele zware onderwerpen is opgebouwd rond vrienden die plezier hebben en grenzen verleggen voor hun respectievelijke genre in de studio.

Hij vervolgt over de samenwerking met FABRÄK:
“Dus de samenwerking kwam tot stand sinds een van de zangers bassist was in een metalband die in hetzelfde management zat als Cabal, dus we kennen elkaar al sinds jaar en dag van de scene, ook onze bassist is hun live gitarist en ik live met de andere zanger, dus ook al zijn onze geluiden behoorlijk verschillend, dit is waarschijnlijk de band waarmee we het meest verweven zijn.”

Stream ‘Sort Sommer‘ hier: https://cabal.bfan.link/sort-sommer

CABAL is een van de meest brute en veelbelovende heavy acts uit Kopenhagen, Denemarken. De band streeft ernaar een diepgewortelde en doemgeladen sfeer te creëren in zowel hun muziek als hun visuele expressie. De productie is glashelder, terwijl de songwriting inspiratie haalt uit alles van black en death metal tot djent en hardcore. Sinds de release van hun debuutalbum ‘Mark of Rot’ in 2018 is de jonge band erin geslaagd naam te maken in de muziekwereld. zowel Denemarken als de rest van de wereld door op gerenommeerde festivals als Copenhell, Roskilde Festival, Euroblast Festival en Complexity Fest te spelen, maar ook door Europa, Japan en Noord-Amerika te toeren.

Drag Me Down

CABAL bracht in april 2020 het tweede album “Drag Me Down” uit – een donkere afdaling naar een persoonlijke hel, tot leven gebracht door verpletterende instrumentale nummers, een beklemmende sfeer en duistere persoonlijke teksten gebracht met meedogenloze intensiteit, terwijl er nog steeds ruimte overblijft voor experimenten en uitbreiding van CABAL’s kenmerkend geluid. Voeg daarbij de gastoptredens van metaltitanen Matt Heafy van TRIVIUM, opkomende metalcoresterren Jamie Hails van POLARIS en Kim Song Sternkopf van de Deense Blackgaze Darlings, en er bestaat geen twijfel dat CABAL een band is met vrienden in alle uithoeken van de metalscene.

CABAL is:

Andreas Bjulver Paarup – Vocals
Christian Hammer Mattesen – Guitars
Chris Kreutzfeldt – Guitars
Lui Broch Larsen – Guitars
Dennis Hursid – Bass
Nikolaj Kaae Kirk – Drums

Online:

https://www.instagram.com/cabalcph/
www.facebook.com/cabalcph
www.cabalcult.com
www.patreon.com/cabalcult
https://www.youtube.com/channel/UCHWujbw3iYHcXq9ExfRiA4Q
https://www.tiktok.com/@cblde4th

[Foto credits: Christoffer Rosenfeldt]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *