CHARLOTTE WESSELS KONDIGT NIEUWE ALBUM DETAILS AAN

0
Charlotte-Wessels

NIEUWE SINGLE EN OFFICIËLE VIDEO “THE EXORCISM” NU UIT!

NIEUW ALBUM “THE OBSESSIONS” WORDT OP 20 SEPTEMBER 2024 GERELEASED! PRE-ORDER START NU!

Release Show vindt plaats op 4 oktober 2024 in TivoliVredenburg – Ronda in Utrecht, verkrijg je tickets NU!

De eerste volledige studioalbumervaring van de Nederlandse singer/songwriter CHARLOTTE WESSELS (ex-DELAIN)!
Vandaag, na de aankondiging van de release van haar nieuwe studioalbum voor 20 september, onthulde de charismatische Nederlandse singer/songwriter CHARLOTTE WESSELS de titel van het album samen met de eerste single! Het album, getiteld The Obsession, markeert Wessels’ Napalm Records-debuut, en terwijl haar eerdere solo-inspanningen – volledige songcompilaties Tales From Six Feet Under (2021) en Tales From Six Feet Under Vol II (2022) – haar al een opmerkelijke Met een groot aantal toegewijden tilt The Obsession haar solocarrière echt naar een hoger niveau.

Het nieuwe album belooft een samenhangende verkenning van angst en bevrijding, evenals betoverende melancholie en donkere, pakkende elementen die progressieve en zwaardere soundscapes ontmoeten. De verhalen in de nummers geven het veelzijdige album nog meer diepgang, waardoor The Obsession een opwindende luisterervaring wordt en Wessels’ meest volwassen solo-aanbod tot nu toe.

De eerste single ‘The Exorcism’ is een verbazingwekkend bewijs van Wessels’ weergaloze talent en genre-veranderende songwritingkwaliteiten, en markeert bovendien het zwaarste solo-aanbod dat ze tot nu toe heeft uitgebracht. Het nummer trekt de luisteraar stilletjes in deze sonische sfeer en barst kort daarna uit in een zware aanval. Het is kalm en luid, gereduceerd en bombastisch, fragiel en zelfverzekerd en presenteert het opwindende volledige stembereik van CHARLOTTE WESSELS – waardoor de verwachting voor alles wat gaat komen toeneemt! ‘The Exorcism’ is nu beschikbaar op alle streamingdiensten wereldwijd, en fans kunnen nu de officiële video van hoge kwaliteit ervaren, hieronder gelinkt!

CHARLOTTE WESSELS over ‘The Exorcism’:

“Ik heb veel nagedacht over de angsten en het gedrag dat ik heb gehad sinds ik een kind was, en hoe ik op bepaalde momenten in mijn leven dacht ze voorgoed te overwinnen, maar ze staken altijd weer hun lelijke kop op in hun leven. Ik blijf me afvragen waarom. Heb ik ze weer uitgenodigd? ‘The Exorcism’ is een oproep aan deze demonen om weg te blijven – maar ook een boodschap aan mezelf en anderen die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd, om vol te houden – zelfs als ze dat niet doen. .”

Terwijl ze nog steeds de nummers schrijft en produceert in haar thuisstudio in de kelder van Six Feet Under en hun eerste incarnaties deelt met haar klanten, tilt CHARLOTTE WESSELS nu de nummers van haar nieuwe album, The Obsession, naar een hoger niveau met een band van haar collega-ex- DELAIN cohorts Timo Somers (gitaar, aanvullende arrangementen), Otto Schimmelpenninck van der Oije (bas) en Joey Marin de Boer (drums) en Sophia Vernikov (piano/hammond), die bijdragen aan het nieuwe, zwaardere geluid. Het album bevat ook arrangementen van Vikram Shankar (Silent Skies, Pain of Salvation), cello van Elianne Anemaat, gemixt door Guido Aalbers (Muse, Coldplay, The Gathering) en gemasterd door Andy VanDette (Porcupine Tree, VOLA, Dream Theater) .

CHARLOTTE WESSELS over het nieuwe album:

“Aan de ene kant vertelt dit album een heel persoonlijk verhaal – door het onbedoelde thema van angst, obsessieve gedachten en de ontsnapping daaraan – en tegelijkertijd vertegenwoordigt het de vreugde van het vinden van de ware vormen van het nummer met iedereen die bij het maken ervan betrokken is. van deze plaat. Daarom heb ik The Obsession als titel gekozen. Het verwijst naar mijn persoonlijke uitdagingen met OCD die veel van de nummers inspireerden – maar ik ben de band ook wel The Obsession gaan noemen – omdat er momenten in de studio waren. met hen die me er echt aan herinnerden waarom ik überhaupt geobsedeerd ben door het maken van muziek.”

Verkrijg HIER jouw exemplaar van The Obsession!

Aangst, obsessieve gedachten en escapisme

Thema’s als angst, obsessieve gedachten en escapisme tieren welig op het album, en presenteren donker en zwaar op nummers als ‘The Exorcism’, ‘The Crying Room’ en ‘Ode To The West Wind’ (feat. Alissa White-Gluz van Arch Enemy) . Daarnaast zijn er nummers die een meer vrolijke benadering van het onderwerp bieden, zoals ‘Dopamine’ (feat. Simone Simons van Epica), dat gaat over SSRI-geïnduceerde gevoelloosheid, of ‘Praise’, dat het evangelie bezingt van de noodzaak van externe validatie in om iets te voelen. De herinterpretatie van de populaire ‘Soft Revolution’ zal geen droge ogen achterlaten, terwijl ‘Soulstice’ en ‘Serpentine’ een ongekende donkere sensualiteit presenteren. Elk nummer zelf functioneert als een exorcisme, een poging om een beetje van de angst die ermee gepaard gaat te verdrijven.

CHARLOTTE WESSELS over de gasten:
“Ik ben enorm dankbaar en trots om Simone Simons en Alissa White-Gluz toe te voegen aan de line-up van dit album. Het zijn creatieve krachtpatsers waar ik zoveel liefde en respect voor heb. Elke keer dat we samenwerken is een absolute traktatie en ze hebben de nummers echt naar een hoger niveau getild met hun optredens.”

The Obsession Tracklist:             

01.   Chasing Sunsets
02.   Dopamine
03.   The Exorcism
04.   Soulstice
05.   The Crying Room
06.   Ode To The West Wind
07.   Serpentine
08.   Praise
09.   All You Are
10. Vigor And Valor
11. Breathe;
12. Soft Revolution (2024)

Live 2024:

17.08.24 NL – Ulft Dru Park / Huntenpop Festival
14.09.24 NL – Rotterdam / Baroeg Open Air
04.10.24 NL – Utrecht / TivoliVredenburg – Ronda          
Stay tuned for more live news coming soon!

Online:

WEBSITE
YOUTUBE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
X
NAPALM RECORDS

[Photo credit: Tim Tronckoe]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *