CHARLOTTE WESSELS ONTHULT TWEEDE SINGLE “CHASING SUNSETS”

0
Charlotte Wessels

NIEUW ALBUM “THE OBSESSION” WORDT 20 SEPTEMBER 2024 VIA NAPALM RECORDS GERELEASED

CHARLOTTE WESSELS OP TOUR MET VOLA IN DE HERFST VAN 2024

Charismatische Nederlandse singer-songwriter CHARLOTTE WESSELS (ex-DELAIN) keert terug met een boeiende nieuwe single, “Chasing Sunsets”. Het nummer, dat tegelijkertijd melancholisch en vrolijk is, benadrukt haar onnavolgbare stem en gedenkwaardige hooks, aangevuld met een betoverende videoclip. Dit album, afkomstig van haar langverwachte eerste traditionele volledige soloalbum, The Obsession, dat op 20 september 2024 via Napalm Records zal verschijnen, belooft een verhalende verkenning van angst en bevrijding. Met gastoptredens van Simone Simons van Epica en Alissa White-Gluz van Arch Enemy, combineert het pakkende elementen met progressieve en zwaardere soundscapes, wat de belangrijkste stap markeert in WESSELS’ solocarrière.

RLEASESHOW

Wessels en haar band brengen dit verhaal op het podium voor een releaseshow op 4 oktober 2024 in TivoliVredenburg in Utrecht. Daarnaast zullen er dit jaar een aantal opwindende festivaloptredens zijn, en onlangs werd aangekondigd dat CHARLOTTE WESSELS zich bij VOLA zal voegen op hun Friend of a Phantom EU Tour 2024, die op 1 november van start gaat. Mis de kans niet om deze verbazingwekkende live-ervaring mee te maken!

CHARLOTTE WESSELS over de nieuwe single en officiële videoclip:

“Toen ik de eerste versie van ‘Chasing Sunsets’ op Patreon uitbracht, was het meteen een favoriet, en sindsdien is het zo gegroeid terwijl we eraan werkten voor het album, ik kan niet wachten om dit nummer met de wereld te delen! Er zit een onderliggend thema van zelfbehoud en hebzucht in het nummer dat we visualiseerden in de videoclip. Ik heb nog nooit zo het gevoel gehad dat we in de hongerspelen leven, waarin delen van de wereld een weelderige levensstijl voortzetten terwijl anderen volledige verwoesting ondergaan. We hebben met dit thema in de videoclip gewerkt door middel van een kunstmatig mooi landschap en styling, alles opgevoerd in een kale ruimte met brandende bomen.

Terwijl ze nog steeds de nummers schrijft en produceert in haar thuisstudio in de Six Feet Under-kelder en hun eerste incarnaties deelt met haar klanten, tilt CHARLOTTE WESSELS nu de nummers van haar nieuwe album The Obsession naar een hoger niveau met een band van haar mede-ex-DELAIN. cohorten Timo Somers (gitaar, aanvullende arrangementen), Otto Schimmelpenninck van der Oije (bas) en Joey Marin de Boer (drums) en Sophia Vernikov (piano/hammond), die bijdragen aan het nieuwe, zwaardere geluid. Het album bevat ook arrangementen van Vikram Shankar (Silent Skies, Pain of Salvation), cello van Elianne Anemaat, gemixt door Guido Aalbers (Muse, Coldplay, The Gathering) en gemasterd door Andy VanDette (Porcupine Tree, VOLA, Dream Theater).

CHARLOTTE WESSELS over het nieuwe album:

“Aan de ene kant vertelt dit album een ​​heel persoonlijk verhaal – door het onbedoelde thema van angst, obsessieve gedachten en de ontsnapping daaraan – en tegelijkertijd vertegenwoordigt het de vreugde van het vinden van de ware vormen van het nummer met iedereen die bij het maken ervan betrokken is – van deze plaat. Daarom heb ik The Obsession als titel gekozen. Het verwijst naar mijn persoonlijke uitdagingen met OCS die veel van de nummers inspireerden – maar ik ben de band ook wel The Obsession gaan noemen – omdat er momenten in de studio waren. met hen die me er echt aan herinnerden waarom ik überhaupt geobsedeerd ben door het maken van muziek.”

Ontvang jouw exemplaar van The Obsession NU!

Met duizenden maandelijkse luisteraars op Spotify en een trouwe fanbase op Patreon heeft Charlotte Wessels al indruk gemaakt met haar eerdere solo-inspanningen, Tales From Six Feet Under (2021) en Tales From Six Feet Under Vol II (2022). Nu tilt ze haar carrière naar een hoger niveau met The Obsession. Deze compilaties toonden haar vermogen om verschillende muziekstijlen en zeer persoonlijke teksten te combineren, wat haar veel bijval opleverde.Verwacht wordt dat The Obsession op deze basis voortbouwt en fans een nog meeslependere en krachtigere muziekervaring biedt.

Thema’s

Thema’s als angst, obsessieve gedachten en escapisme zijn volop aanwezig op het album, en worden donker en zwaar gepresenteerd op nummers als ‘The Exorcism’, ‘The Crying Room’ en ‘Ode To The West Wind’ (feat. Alissa White-Gluz/Arch Enemy) . Daarnaast zijn er nummers die een meer vrolijke benadering van het onderwerp bieden, zoals ‘Dopamine’ (feat. Simone Simons/Epica) dat gaat over SSRI-geïnduceerde gevoelloosheid, of ‘Praise’ – dat het evangelie bezingt van de noodzaak van externe validatie in om iets te voelen. De herinterpretatie van het populaire ‘Soft Revolution’ zal geen droge ogen achterlaten, terwijl ‘Soulstice’ en ‘Serpentine’ een ongekende donkere sensualiteit presenteren. Elk nummer zelf functioneert als een exorcisme, een poging om een ​​beetje van de angst die ermee gepaard gaat te verdrijven.

CHARLOTTE WESSELS over de gasten:

“Ik ben enorm dankbaar en trots om Simone Simons en Alissa White-Gluz toe te voegen aan de line-up van dit album. Het zijn creatieve krachtpatsers waar ik zoveel liefde en respect voor heb. Elke keer dat we samenwerken is een absolute traktatie en ze hebben de nummers echt naar een hoger niveau getild met hun optredens.”

The Obsession Tracklist:

01.   Chasing Sunsets
02.   Dopamine
03.   The Exorcism
04.   Soulstice
05.   The Crying Room
06.   Ode To The West Wind
07.   Serpentine
08.   Praise
09.   All You Are
10. Vigor And Valor
11. Breathe;
12. Soft Revolution (2024)

CHARLOTTE WESSELS LIVE 2024

17.08.24 NL – Ulft Dru Park / Huntenpop Festival
14.09.24 NL – Rotterdam / Baroeg Open Air
04.10.24 NL – Utrecht / TivoliVredenburg – Ronda
 
Friend of a Phantom EU Tour 2024
Supporting VOLA
01.11.24 DK – Århus / Voxhall
02.11.24 SE – Gothenburg / Pustervik
03.11.24 NO – Oslo / Vulkan Arena
08.11.24 SE – Stockholm / Fryshuset Klubben
10.11.24 DE – Berlin / Columbia Theater
11.11.24 PL – Krakow / Hype Park
13.11.24 CZ – Prague / Meetfactory
14.11.24 AT – Vienna / Flex
15.11.24 DE – Munich / Backstage Halle
16.11.24 CH – Zurich / Komplex
17.11.24 IT – Milan / Live Club
19.11.24 DE – Cologne / Kantine
21.11.24 FR – Paris / Petit Bain
22.11.24 UK – London / Heaven
23.11.24 UK – Nottingham / Rescue Rooms
24.11.24 UK – Glasgow / G2
25.11.24 UK – Manchester / Club Academy
26.11.24 UK – Bristol / SWX
27.11.24 LU – Esch-Sur-Alzette / Rockhal
28.11.24 NL – Eindhoven / Effenaar
29.11.24 DE – Hamburg / Markthalle

CHARLOTTE WESSELS online:

WEBSITE
YOUTUBE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
X
NAPALM RECORDS

[Photo credit: Tim Tronckoe + Claire Stuart/Blond en Blauw Films]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *