CONQUER DIVIDE KONDIGT SEPTEMBER TOUR AAN MET NEW YEARS DAY

0
Conquer Divide

NIEUW ALBUM SLOW BURN UIT VIA MASCOT RECORDS

TICKETS VANAF VRIJDAG 26 APRIL 11 UUR HIER VERKRIJGBAAR

Conquer Divide heeft een Britse en Europese tournee in september aangekondigd met New Years Day en Fearless Vampire Killers. Ze beginnen op 17 september in Utrecht, Nederland, lopen door Keulen, Duitsland en vervolgens door Parijs, Frankrijk, voordat ze op 21 september in Groot-Brittannië landen, waar ze tegen Southampton, Leeds, Bristol, Londen, Manchester en Glasgow spelen en eindigen in Birmingham. Tickets zijn HIER verkrijgbaar.

Conquer Divide heeft de afgelopen weken door Europa gereisd tijdens een uitverkochte tour met The Warning en speelt momenteel de laatste reeks dates in Groot-Brittannië. Over de tour gesproken, zegt drummer Samantha Landa. “Nadat we (eindelijk) voor het eerst in Europa en Groot-Brittannië hebben getoerd met The Warning, zijn we zo opgewonden om binnenkort terug te komen – en met nog een stoere band! Bovendien betekent een vroege aankondiging dat onze fans kaartjes kunnen bemachtigen Het was enorm om zoveel geweldige mensen te ontmoeten in deze steden, en het zal geweldig zijn om jullie allemaal weer te zien.”

In 2024 zal de band hard op tournee gaan. Naast tournees met Nieuwjaarsdag en The Warning gaan ze in mei op pad met Avatar in de VS.

Slow Burn

Hun nieuwste album, het ongelooflijke SLOW BURN, werd vorig jaar uitgebracht op Mascot Records en heeft al 28 miljoen streams bereikt – en heeft meerdere BBC Radio 1-optredens opgeleverd op The Rock Show met Daniel P. Carter en Introducing met Alyx Holcombe, waarbij de laatste zegt: “Ik ben geobsedeerd” tijdens het spelen van N E W H E A V E N, en het “Krachtig, triomfantelijk, anthemisch” noemt.

Luister HIER naar Slow Burn!

Ze hebben ook steun gekregen van BBC Radio, Kerrang! Radio, Kerrang! TV en primaire radio. Metal Hammer noemt SLOW BURN een van de ‘Albums van het Jaar’, terwijl Rock Sound Paralyzed ‘de meest perfecte mix van hardrockmelodie en metalcore-intensiteit’ noemt. Ze kregen ook lof van Distorted Sound, Alternative Press, Revolver, GuitarWorld, SXM Octane, Loudwire en meer.

Nieuw tijdperk

Het album heeft een groot publiek over de hele wereld bereikt en met het gevoel van ontroering en zwaarte, begrijp je waarom. Het luidt een nieuw tijdperk in voor de band: de intens persoonlijke lyrische verhalen en een naadloze balans tussen keiharde moderne metal en onweerstaanbare melodie. Slow Burn zit boordevol confessionele uitingen van kwetsbaarheid, frustratie en uiteindelijk hoop. Ze gaan in op sociale onrust (system_failure) en vernietiging van het milieu (welcome2paradise), met Bijbelse verwijzingen (N E W E A V E N) en intens persoonlijke onthullingen over misbruik (the INVISIBLE, Playing w/ Fire). Ze hebben de frustraties en worstelingen die ze in de muziekindustrie zijn tegengekomen belicht op de albumafsluiter “gAtEkEePer”. “Het is een gigantische FU voor alle poortwachters van de industrie die de participatie van vrouwen in de rock- en metaalsector minimaliseren”, zeggen ze. ‘Bewaar je verdomde poort. Wij zullen de troon overnemen.’

CONQUER DIVIDE is:

Kiarely Taylor (zang)
Isabel Johnson (gitaar)
Samantha Landa (drums)
Kristen Sturgis (gitaar)

Tour Data:

Tickets zijn HIER verkrijgbaar
 
25 Apr – Academy, Manchester – UK w/The Warning
26 Apr – Y Plas, Cardiff  – UK w/The Warning
27 Apr – O2 Forum Kentish Town, London  – UK w/The Warning
08 May – Indianapolis, IN – USA w/Avatar
09 May – Huntsville, AL USA w/Avatar
10 May – Greensboro, NC – USA w/Avatar
11 May – Norfolk, VA – USA w/Avatar
12 May – Sayreville, NJ – USA w/Avatar
14 May – Portland, ME – USA w/Avatar
15 May – Wallingford, CT – USA w/Avatar
16 May – Reading, PA – USA w/Avatar
17 Sep – Tivoli, Utrecht – Netherlands w/New Years Day
18 Sep – Luxor, Cologne – Germany w/New Years Day
19 Sep – Les Etoiles, Paris – France  w/New Years Day
21 Sep – Engine Rooms, Southampton – UK w/New Years Day
22 Sep – Key Club, Leeds – UK w/New Years Day
23 Sep – Thekla, Bristol – UK w/New Years Day
25 Sep – O2 Academy Islington, London – UK w/New Years Day
26 Sep – Academy 3, Manchester – UK w/New Years Day
27 Sep – Slay, Glasgow – UK w/New Years Day
28 Sep – O2 Academy 2, Birmingham – UK w/New Years Day

Conquer Divide Online:

conquerdivideofficial.com/ 
https://www.instagram.com/conquerdivide 
https://www.facebook.com/conquerdivide 
https://www.twitter.com/conquerdivide 
https://www.tiktok.com/@conquerdivide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *