DARKNESS DEELT VIDEO “ROOTS OF RESISTANCE”

0
darkness

DARKNESS ONTHULT ALBUM DETAILS “BLOOD ON CANVAS”

DARKNESS DEELT SONGTEKSTVIDEO VOOR EERSTE SINGLE “ROOTS OF RESISTANCE”

Op 26 april 2024 brengen de in Essen, Duitsland gevestigde thrashers DARKNESS hun meest woeste album tot nu toe uit! “Blood On Canvas” komt uit op Massacre Records, de voorverkoop is net begonnen op https://lnk.to/bloodoncanvas.

De nieuwe DARKNESS-nummers lijken agressiever en zwaarder dan al het andere in de discografie van de band tot nu toe. Hoewel het geen conceptalbum is, is ‘Blood On Canvas’ niet slechts een verzameling van negen nummers die in één periode zijn gemaakt, maar een veelzijdig geluidsschilderij, beschilderd met de kleuren van toorn. Terwijl de albumopnames al medio oktober 2023 waren begonnen, gingen DARKNESS en gitarist Meik uit elkaar tijdens het productieproces, wat betekende dat “Blood On Canvas” alleen werd opgenomen door de vier bandleden Lee, Arnd, Ben en Lacky. Nu heeft de band een nieuw lid in hun gelederen verwelkomd, gitarist Dominik Rothe!”We zijn blij om aan te kondigen dat Dominik Rothe zich bij de formatie heeft aangesloten als de nieuwe gitarist! Met zijn indrukwekkende muzikale expertise, passie voor gitaarspel en thrash zal Dominik zal ongetwijfeld een krachtige toevoeging zijn aan ons sonische universum. We nodigen alle fans en supporters van harte uit om Dominik te ervaren tijdens onze komende optredens en om samen met hem en ons het nieuwe album te vieren.’ Een songtekstvideo voor de eerste DARKNESS-albumsingle, ‘Roots Of Resistance”, gaat nu in première.

Tracklist:

1. Wake Up In A Rage
2. A Couple Of Kills
3. Night In Turmoil
4. Human Flesh Wasted
5. This And My Heart Beside
6. Truth Is A Whore
7. Defcon Four
8. Roots Of Resistance
9. Blood On Canvas

Roots of Resistance

“Tijdens de eerste repetities voor ‘Roots Of Resistance’ had Lacky kritiek op het feit dat de nummers altijd beginnen met een intro of een lange prelude. Hij bedacht dat een nummer ook met tromgeroffel kon beginnen en dan aftrapte. Toen speelde hij spontaan mee één, en dat is precies wat er op het album terechtkwam”, zegt gitarist Arnd over het nieuwe DARKNESS-nummer. “Tekstueel heeft het nummer zijn oorsprong in een oude Sponti-uitspraak uit ’68: “Als je niet terugvecht, ben je verkeerd leven”. Er waren tijden dat mensen opkwamen voor hun overtuigingen, velen vochten ervoor, sommigen accepteerden de straf of zelfs de dood. De namen zijn vandaag de dag vergeten, hun strijd was zinloos en bracht nauwelijks verandering teweeg.

Wat nog steeds telt zijn aandelenportefeuilles, rijkdom en winst. Als mensen tegenwoordig in opstand komen of zich verzetten, worden ze in diskrediet gebracht en belachelijk gemaakt. De ‘wortels van het verzet’, wie of wat ze ook mogen zijn geweest, zijn begraven en vergeten. Wat telt is “neuken, eten, tv kijken”. Dit nummer is dus een ode aan de onverschilligheid en onwetendheid.

“Muzikaal gezien levert DARKNESS de compromisloze en snelle thrash metal waar ze bekend om staan sinds hun debuutalbum ‘Death Squad’ uit 1987. De composities op hun aanstaande album zijn echter complexer en gedetailleerder dan normaal, zonder de agressie, zwaarte en authenticiteit te verliezen.

De negen nummers zijn geproduceerd in Rambado Recording Studios in samenwerking met Cornelius “Corny” Rambadt, met wie de vorige albums “First Class Violence” en “Over And Out” werden uitgebracht. geproduceerd. Voor “Blood On Canvas” wilden DARKNESS en producer Corny een agressief en krachtig, maar ook eerlijk geluid creëren. Het hoesontwerp is opnieuw gemaakt door Timon Kokott, met wie DARKNESS voor de derde keer samenwerkt.

DARKNESS is:

Lee (Vocals) 
Arnd (Guitar) 
Dominik (Guitar)
Ben (Bass)
Lacky ( Drums)

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *