DYSCORDIA LANCEERT MUZIEKVIDEO VOOR “THE PASSENGER”

0
Dyscordia

“THE PASSENGER” TWEEDE SINGLE EN MUZIEKVIDEO VAN AANKOMEND ALBUM “THE ROAD TO OBLIVION”

DYSCORDIA, EEN MELODIEUZE METALBAND UIT BELGIË

De Belgische metalband Dyscordia uit Kortrijk kondigt de release aan van de tweede videoclip voor het aankomende album ‘The Road to Oblivion’ . Het nummer heet ‘The Passenger’.

Luister op Spotify

The Passenger illustreert de nietigheid van de mensheid in al zijn facetten. Een hoofdpersoon die het einde van zijn leven nadert, stelt het doel van zijn bestaan in vraag op het moment dat hij beseft dat hij het contact met de werkelijkheid verliest. Een realiteit die geleidelijk plaats maakt voor een vorm van mentale verwarring, een verlies aan helderheid dat zich manifesteert in de achtervolging door het kwaad, in de animatie afgebeeld als een duivels personage.

De video

In de video zie je dat onze hoofdpersoon in eerste instantie vlucht voor de realiteit, met name de angst voor de nietigheid van zijn bestaan op deze planeet. Hoe dichterbij het kwaad komt, hoe meer risico’s hij neemt om te ontsnappen, waardoor hijzelf en zijn dierbaren in gevaar komen, totdat er een dodelijk ongeval plaatsvindt, al dan niet opzettelijk.

The Passenger

Het nummer begint met een korte introductie voordat het krachtig begint in het eerste deel van het refrein. Vervolgens gaat het over naar het tweede couplet, en na het eerste volledige refrein versmelten muziek en beelden tot een huiveringwekkende achtervolgingsscène. De twee solostukken leiden ons naar het fatale ongeval, gevolgd door het slotrefrein en een dramatische visuele afsluiting.

Het leek ons een mooie kans om voor de verandering eens een animatievideo te laten zien, waarvoor we de getalenteerde illustrator en animator Jimmy Hostens hebben ingeschakeld. Een groot voordeel was dat Jimmy volledig resoneert met onze muziek, waardoor hij zich makkelijk kan verdiepen in onze mindset. We zijn allemaal blij met Jimmy’s werk en hebben er vertrouwen in dat het nummer goed ontvangen zal worden door de fans. Wij kijken reikhalzend uit naar de release!

Biografie

De melodieuze metalband Dyscordia is een band afkomstig uit België. Ze bestaat uit oude metalveteranen die de drijvende kracht waren achter bands als Gwyllion, Double Diamond, Artrach, Anesthesy, Impedigon en Rhymes of Destruction.

Hun eerste EP, ‘Reveries’, kwam uit in de herfst van 2010 en leverde hen – samen met hun sterke livereputatie – supportplaatsen op voor bands als Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance.

Twin Symbiosis

Met de productie van hun eerste volledige album, ‘Twin Symbiosis’ (maart 2013), bouwde de band een sterke werkrelatie op met producer Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Katatonia,…) en mastering engineer Tony Lindgren in de Fascination Street Studio’s in Örebro, Zweden.

Het album werd gevolgd door veel extreem positieve recensies en zorgde ervoor dat de band op steeds grotere podia speelde. Kort na de release werd Dyscordia zeer goed ontvangen op PPM Fest, Dokk’em Open Air en Graspop Metal Meeting.

Words in Ruin

In 2015 werd de tweede full-length ‘Words in Ruin’ opgenomen met hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor het geluid van ‘Twin Symbiosis’. Dit album kwam uit in 2016 en de releaseshow voor het album was snel uitverkocht. Sterke optredens op tal van festivals, waaronder Alcatraz Metal Fest, volgden. De band werd ook opgemerkt tijdens verschillende internationale optredens, waaronder Summerbreeze Open Air in 2016.

In 2019 werkte de band opnieuw samen met Jens Bogren en Tony Lindgren om hun derde album te produceren. ‘Delete / Rewrite’ combineert alles wat de vorige albums deed schitteren, maar neemt de band ook mee naar nieuwe horizonten, resulterend in hun sterkste werk tot nu toe. In de woorden van Jens Bogren klinkt het ‘heavy as fuck’. Er was een voorprogramma voor de Doro 2020 European Tour veiliggesteld.

Covid

Toen Covid toesloeg, moesten deze plannen worden geannuleerd. Als ander gevolg van deze moeilijke periode stopte oprichter en drummer Wouter Debonnet en werd in de nadagen van 2022 vervangen door Chevy Mahieu. De band moest op zoek naar een andere oefenruimte en keerde uiteindelijk terug naar hun geboortestad Kortrijk. In 2023 nam de band de tijd om Chevy in te laten werken. Al snel resulteerde dit in de creatie van nieuw materiaal. Op 24 maart werd een nieuwe clip ‘Hell’ uitgebracht en het vierde album wordt in 2024 verwacht. Een tweede single en bijpassende video voor het nummer ‘the Passenger’ wordt begin voorjaar 2024 uitgebracht.

Het nieuwe album ‘The Road to Oblivion’

Na het succes van Dyscordia’s eerste albums ‘Twin Symbiosis’ in 2013, ‘Words in Ruin’ in 2016 en ‘Delete/Rewrite’ in 2020, en de lange lijst met geweldige recensies en optredens die op deze releases volgden, ging de band weer schrijven. mode ter voorbereiding op de productie van hun vierde volledige album. Nummers werden opgenomen, gepolijst, opnieuw opgenomen en geperfectioneerd met Dyscordia’s karakteristieke aandacht voor detail, en er werd veel tijd en moeite gestoken in het schrijven en opnemen van de zanglijnen, teksten en harmonieën. Yarne Heylen (Project Zero Recording studio – Carnation) zal verantwoordelijk zijn voor het mixen en masteren van dit nieuwe opwindende album. De release staat gepland voor 17 april 2024.

Metal Melodic Sound webzine/PL: 8 uit 10
“Voor een hit als Endgame die je dwingt om er keer op keer naar te luisteren, is dit album een aanrader”

Track list

1. The Passenger
2. Hell
3. Oblivion
4. Interlude
5. Endgame
6. Toxic Rain
7. The Demon’s Bite
8. Infinite Fantasy

Discography

• 2010 – Reveries
• 2013 – Twin Symbiosis
• 2016 – Words in Ruin
• 2020 – Delete / Rewrite

Line-up

• Piet Overstijns Vocals
• Stefan Segers Vocals & Guitars
• Martijn Debonnet Guitars & Backings
• Guy Commeene Lead guitars
• Wouter Nottebaert Bass & Backings
• Chevy Mahieu Drums

LINKS

WEBSITE
Spotify
Facebook
Instagram
Youtube

[Bandfoto credit: Hughes Vanhoucke]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *