ELVELLON BRENGT NIEUWE SINGLE “THE AFTERMATH OF LIFE” UIT

0
Elvellon

OOK EEN OFFICIËLE MUZIEKVIDEO VOOR THE AFTERMATH OF LIFE

NIEUW ALBUM “ASCENDING IN SYNERGY” VERSCHIJNT VRIJDAG 17 MEI 2024 VIA NAPALM RECORDS

De Duitse opkomende symfonische metalkracht ELVELLON is terug met een opwindende aankondiging terwijl ze hun boeiende nieuwe single ‘The Aftermath Of Life’ onthullen van hun aankomende album Ascending in Synergy, dat aanstaande vrijdag 17 mei 2024 uitkomt! “The Aftermath Of Life” gaat vergezeld van een officiële videoclip die belooft de zintuigen van de luisteraar te verleiden.

ELVELLON, door Metal Hammer Duitsland omschreven als ‘helden van morgen’, is geen onbekende in lof. Na hun veelgeprezen album uit 2018, Tot Dawn, met het nummer ‘Born From Hope’, dat meer dan 1,3 miljoen views en 2,5 miljoen streams op verschillende platforms verzamelde, is de hype voor Ascending in Synergy voelbaar. Sinds hun oprichting in 2010 heeft ELVELLON al op podia gestaan op prestigieuze festivals als RockHarz Festival, M’era Luna en Rock Fest Barcelona, zowel in binnen- als buitenland.

Het aftellen is begonnen, dus zorg ervoor dat je je pre-order veilig hebt gesteld om de magie te ervaren!

ELVELLON:
“‘The Aftermath Of Life’ is een nummer dat twee verschillende kanten van Elvellon perfect combineert, namelijk zware gitaarriffs met donkere keyboardgeluiden en grote refreinen met pakkende melodieën. Thematisch gaat het over het proces dat wij allemaal hebben doorgemaakt deze dag kan verval en veroudering accepteren als onderdeel van het leven en er vrede mee sluiten.”

Pre-Order Ascending in Synergy NU!

Ascending in Synergy

Ascending in Synergy bewijst dat deze veelbelovende Duitse eenheid aan de top staat en er vakkundig in slaagt om het koorddansen te balanceren tussen het duiken in het vroege begin van symfonische metal en toch alle nummers met een eigentijdse sfeer te combineren. Openingsnummer ‘Unbound’ maakt indruk met bekwame orkestrale arrangementen en de buitengewone stem van zanger Nele Messerschmidt. Dramatische, donkere soundscapes en zware riffs op nummers als ‘Ocean Of Treason’ en ‘The Aftermath Of Life’ houden de luisteraar stevig in zijn greep. ELVELLON’s dromerige, filmische kant komt vooral helder naar voren op nummers als ‘Last Of Our Kind’ en ‘The Aeon Tree’. De enorme albumfinale ‘Epiphany Of Mine’ sluit Ascending in Synergy op impactvolle wijze af, waardoor de luisteraar naar meer verlangt.

Magisch Ascending in Synergy bewijst dat ELVELLON een van de meest veelbelovende huidige bands in de Duitse symfonische metalscene is. Ga met ELVELLON mee op een spannende reis tussen kinderlijke wonderen en hardvochtige bitterheid!

ELVELLON over Ascending in Synergy:

“We zijn ongelooflijk enthousiast om te zien hoe onze fans Ascending In Synergy zullen ontvangen. Er is veel gebeurd sinds ons debuutalbum en het songwritingproces is veel veranderd. Het voelt voor ons nog steeds als 100% ELVELLON, maar de dynamiek is groter geworden. is tegelijkertijd meer orkestraal en meer metal geworden. Ook tekstueel houden we ons niet langer aan één concept, maar worden de nummers bij elkaar gehouden door een rode draad.”

Tracklisting Ascending in Synergy:

1. Unbound
2. A Vagabond’s Heart
3. My Forever Endeavour
4. Ocean of Treason
5. The Aftermath of Life
6. Last of our Kind
7. Into the Vortex
8. A Legacy Divine
9. The Aeon Tree
10. Epiphany of Mine
 

ELVELLON is:

Nele Messerschmidt – vocals
Gilbert Gelsdorf – guitars
Maddin Klüners – drums
Pascal Pannen – keyboards
Jan Runkel – bass
 

Online:

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Photo Credit: Paul Epp]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *