EVERGREY KONDIGT NIEUW ALBUM AAN

0
evergrey

THEORIES OF EMPTINESS VERKRIJGBAAR OP 7 JUNI 2024 VIA NAPALM RECORDS – PRE-ORDER NU!

SPANNENDE EERSTE SINGLE “FALLING FROM THE SUN” + OFFICIËLE VIDEO NU VERKRIJGBAAR

Na meer dan 30 jaar progressieve metalgeschiedenis te hebben vormgegeven, staat EVERGREY weer op en kondigt de release aan van hun veertiende studioalbum, Theories of Emptiness, dat op 7 juni 2024 zal verschijnen via Napalm Records. Dit nieuwe hoofdstuk begint met de betoverende nieuwe single ‘Falling From the Sun’, met zware riffs gecombineerd met pakkende refreinen en keiharde melancholische teksten, en fungeert als een vervolg op ‘Ominous’ – geknipt uit hun nieuwste hit wereldwijd. album, Een harteloos portret (The Orphean Testament).

Geleid door de onmiskenbare oprichter, zanger en gitarist Tom S. Englund, heeft EVERGREY een opmerkelijke consistentie behouden en de grootste festivals ter wereld bezocht, zoals Wacken Open Air, Bloodstock, Summer Breeze en Graspop, en gedurende dertien studioalbums. Elk van deze – een mix van donkere, emotionele thema’s met complexe progressieve elementen en melodieuze heavy metal – heeft hen een reputatie als pioniers van het genre opgeleverd en hun tijdloze stempel op metal veiliggesteld.

Falling From The Sun

EVERGREY over “Falling From The Sun”:
“‘Falling From the Sun’ is een explosief nummer dat alles vertegenwoordigt waar we voor staan, niet alleen voor dit album, maar ook de energie brengt die je zou verwachten van een geweldig nieuw EVERGREY-nummer. Het heeft de riff, het heeft de beukende drums, de bombast en een onvergetelijke hook waar we erg trots op zijn dat we het hebben geschreven. Nu willen we gewoon dat je zo snel mogelijk wordt verslonden door de pracht van het volledige album, maar laten we beginnen met ‘Falling From the Sun’; wij geloven dat het je een leven lang meegaat en je gemakkelijk vasthoudt tot het tijd is voor de volgende single en video. We hebben wat voelt als een Hollywood-budget uitgegeven aan de pyrotechniek die in deze video is gebruikt, omdat we vonden dat dit alles vertegenwoordigde wat we het meest voelden. Door dat vuurwerk op ons te laten regenen, voelden we ons een tijdje echte rocksterren en het nummer zelf voelt aan als een rockster. op zichzelf! We kunnen niet wachten om te zien wat je denkt en voelt als je dit ziet!”

Theories of Emptiness

Theories of Emptiness werd geproduceerd door Tom S. Englund en Jonas Ekdahl, en werd gemixt door Adam “Nolly” Getgood (ex-Periphery), die vanaf het begin nauw met de band samenwerkte – waardoor de levendigheid van het algehele sonische profiel van het album naar voren kwam. Ter afronding van de productie van het album werd de mastering verzorgd door Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Onslaught, The Gems, Eleine en nog veel meer).

Theories of Emptiness volgt zijn succesvolle en veelgeprezen voorganger A Heartless Portrait (The Orphean Testament) uit 2022 op, die wereldwijd op nummer 3 in Zweden (Metal) in de hitlijsten terechtkwam en op nummer 5 stond in de Top New Artist Albums-hitlijsten in de Verenigde Staten. , ingevoerd #7 in Finland en #12 in Duitsland.

Pre-order Theories of Emptiness HIER!

Het album

“Voor ons is vooruitgang van het allergrootste belang”, zegt Tom S. Englund bij de bespreking van het elf nummers tellende opus, Theories of Emptiness. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze muziek innovatief blijft en stagnatie vermijdt. Met elk album streven we ernaar iets nieuws te introduceren: een unieke smaak, een andere toonsoort of akkoord, frisse stemmen in onze schrijfstijl of innovatieve productietechnieken. In feite is er geen steen onberoerd gebleven. Er zijn nummers gemaakt om elkaar in evenwicht te brengen: van de agressieve tonen van ‘Misfortune’ die contrasteren met de luchtige opening van ‘To Become Nobody Else’, tot de ballad ‘Ghost of My Hero’ die leidt naar de furieuze riffs van ‘We Are het noorden”. Albumopener ‘Falling From the Sun’ en ‘Say’ verweven zwaarte met betoverende keyboards en onvoorspelbare instrumentale stukken, zoals ook te horen op ‘The Night Within’. Op ‘Cold Dreams’ wordt de kenmerkende stem van Englund begeleid door Jonas Renkse van mede-Zweedse metaliconen Katatonia, waardoor het nummer wordt gecombineerd met een geweldige uitvoering die een ander intens facet van het album onderstreept. Bovendien zorgt Englunds dochter Salina voor weelderige achtergrondzang die de dynamiek van het nummer nog meer versterkt.

Theories of Emptiness eindigt op een rustige toon en laat precies zien waar leegte over gaat, eerst met het meeslepende ‘Our Way Through Silence’, en vervolgens met ‘A Theory of Emptiness’, dat ons, met timide piano, onze diepste gevoelens laat rationaliseren. Theories of Emptiness navigeert door rijken van duisternis en licht en neemt luisteraars mee op een zorgvuldig uitgebalanceerde achtbaanrit, waarbij EVERGREY’s steeds evoluerende geluid in 2024 en daarna wordt gepresenteerd.

Ons nieuwe album is binnenkort van jou!

Tom Englund voegt toe:
“Ons nieuwe album is binnenkort van jou! We kunnen niet wachten tot dat gebeurt, er zitten zoveel nieuwe en verfrissende elementen in en er wordt respect betaald voor elk deel van ons verleden. We hebben zojuist verfijnd wat we altijd hebben gedaan en geprobeerd het zo eigentijds mogelijk te maken om onszelf en onze sonische verwachtingen te bevredigen. Met de aanwezigheid van Adam “Nolly” Getgood voelden we ons opgewonden, hongerig en enthousiast om ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat we de beste nummers zouden schrijven die we maar konden – ik heb echt het gevoel dat we dat hebben bereikt. Wat de geluidskwaliteit betreft, zijn we van mening dat het op één lijn ligt met het beste dat de wereld vandaag de dag te bieden heeft. Het is een moedige uitspraak waar ik de rest van mijn leven achter zal staan. EVERGREY in een nieuwe cyclus brengen voelt net als toen ik het de eerste keer deed. We zijn gemotiveerder dan ooit, en omdat er binnenkort veel tournees worden aangekondigd, kunnen we niet wachten om deze nieuwe muziek voor jullie te komen spelen.

Gastvocalist

Tot slot moeten we vermelden dat we niet trotser kunnen zijn om onze gastvocalist voor dit album aan te kondigen. Jonas Renkse siert de muziek van KATATONIA al tientallen jaren met zijn unieke sfeer. Nu kunnen wij in de band en de fans van EVERGREY hetzelfde ervaren en we kunnen niet enthousiaster zijn! Misschien hoor je Jonas misschien wel voor het eerst in vele jaren grommen…
Veel liefs, Tom”

Theories of Emptiness tracklisting:

01. Falling From the Sun
02. Misfortune
03. To Become Someone Else
04. Say
05. Ghost of My Hero
06. We Are the North
07. One Heart
08. The Night Within
09. Cold Dreams
10. Our Way Through Silence
11. A Theory of Emptiness

EVERGREY Live 2024:

European Tour wordt binnenkort aangekondigd!
Stay tuned!


Festivals 2024
08.08.24 UK – Catton Park, Derby / Bloodstock Open Air
17.08.24 RO – Caransebes / Gugulan Rock Open Air
31.08.24 GR – Rethymno, Island of Crete / Rethymno Rocks Open Air
02.11.24 NL – Podium Gigant, Apeldoorn / Brainstorm Open Air
07.11.24 CH – Sarnen / Urrock Musik Festival
22.-23.11.24 DE – Weissenhäuser Strand / Metal Hammer Paradise       

EVERGREY is:

Tom S. Englund – Vocals, Guitar
Henrik Danhage – Guitar
Rikard Zander – Keyboard
Jonas Ekdahl – Drums
Johan Niemann – Bass
 

EVERGREY online:

Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto Credit: Patric Ullaeus]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *