EVERGREY ONTHULT NIEUWE OFFICIELE VIDEO VOOR “OMINOUS”

0
Evergrey

VAN HET NIEUWSTE ALBUM “A HEARTLESS PORTRAIT (THE ORPHEAN TESTAMENT)” | HIER VERKRIJGBAAR

NIEUW ALBUM VERSCHIJNT DIT JAAR!!!

Zweedse metalveteranen EVERGREY, bekend om hun donkere en diepgaande composities, hebben een angstaanjagende nieuwe video onthuld voor hun boeiende nummer ‘Ominous’. Het nummer is afkomstig uit hun nieuwste en veelgeprezen opus, A Heartless Portrait (The Orphean Testament), dat wereldwijd in de hitlijsten terechtkwam op #3 in Zweden (Metal), #5 in de Verenigde Staten (Top New Artist Albums) , #7 in Finland en #12 in Duitsland. De aangrijpende nieuwe visual voor ‘Ominous’ markeert de afsluiting van dit hoofdstuk, terwijl EVERGREY meer dan klaar is om nieuwe sonische avonturen aan te gaan.

De reis van EVERGREY vertoont geen tekenen van vertraging – hun nieuwe album verschijnt dit jaar. Houd ons in de gaten, want binnenkort komt er nog meer spannend nieuws!

Gedurende meer dan 30 jaar heeft Göteborgs beste export van duisternis talloze wereldwijde hitlijsten verzameld met in totaal dertien studioalbums en fans over de hele wereld geboeid. De band, rond meesterbrein Tom S. Englund, is consequent aanwezig in de metalscene en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten met hun krachtige optredens, die ook op gerenommeerde festivals als Wacken Open Air, Bloodstock, Summer Breeze en Graspop te zien zijn.

EVERGREY:
“Dit is het laatste nummer dat is uitgebracht als een verbluffende speelfilmachtige video van het album ‘Heartless Portrait’, maar het is tegelijkertijd ook het begin. Dit zal HEEL snel veel duidelijker worden! Blijf enthousiast! 😀 ”

A Heartless Portrait (The Orphean Testament), het vervolg op de zeer succesvolle langspeler Escape of the Phoenix uit 2021 (die wereldwijd op talloze hitlijsten belandde), onthult een melange van tien nummers waarvan elke noot, elke riff en elk woord straalt pure poëzie uit – waardoor een onophoudelijke intensiteit ontstaat die vanaf de eerste seconde fascineert.

A Heartless Portrait (The Orphean Testament) werd opgenomen in Top Floor Studios Göteborg, ontwikkeld door Jakob Herrman en geproduceerd door Tom S. Englund en Jonas Ekdahl, met mixen en masteren door Jacob Hansen in Hansen Studios (Volbeat, Destruction, Epica en nog veel meer ), terwijl het angstaanjagend mooie albumhoezen werd bedacht door Giannis Nakos van Remedy Art Design. Nakos staat bekend om het maken van kunstwerken voor acts als Oceans Of Slumber, Amaranthe, The Agonist en The Crown, evenals merchandise voor Morbid Angel, Suffocation of Cryptopsy – om er maar een paar te noemen.

[Artwork by Giannis Nakos, Remedy Art Design]

A Heartless Portrait (The Orphean Testament) is een opvallend bewijs van het feit dat hoewel het Zweedse vijftal in deze fase aan niemand iets hoeft te bewijzen, ze nog steeds op indrukwekkende wijze laten zien dat hun creativiteit geen grenzen kent – en daarmee weer een sensatie laten vallen. binnen hun indrukwekkende catalogus!

A Heartless Portrait (The Orphean Testament) tracklisting:
01. Save Us
02. Midwinter Calls
03. Ominous
04. Call Out the Dark
05. The Orphean Testament
06. Reawakening
07. The Great Unwashed
08. Heartless
09. Blindfolded
10.Wildfires

EVERGREY is:
Tom S. Englund – Vocals, Guitar
Henrik Danhage – Guitar
Rikard Zander – Keyboard
Jonas Ekdahl – Drums
Johan Niemann – Bass
 
EVERGREY online:
Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto Credit: Patric Ullaeus]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *