EVERGREY ONTHULT SINGLE EN VIDEO “SAY”

0
evergrey

NIEUW ALBUM “THEORIES OF EMPTINESS” VERSCHIJNT OP 7 JUNI 2024

THEORIES OF EMPTINESS WORDT GERELEASED VIA NAPALM RECORDS, PRE-ORDER NU!

EVERGREY, Göteborg’s beste exportproduct van duisternis, onthult hun langverwachte tweede single, ‘Say’, samen met een officiële videoclip. Het oprechte nummer combineert rauwe zwaarte naadloos met betoverende keyboards en onverwachte instrumentale stukken en biedt een ongeëvenaarde melodieuze progressieve metalervaring, samen met het uitstekende vocale aanbod van bandmeesterbrein Tom S. Englund.

“Evergrey are perfection personified. 10 out of 10.”
– Powerplay (UK)

“…might be the band’s best work at the end of a very productive decade.”
– Decibel Magazine (US)

Say

‘Say’ is afkomstig van EVERGREY’s aankomende album, Theories of Emptiness, dat op 7 juni 2024 zal verschijnen via Napalm Records. Sinds de aankondiging van hun nieuwe release wordt Theories of Emptiness geprezen door critici over de hele wereld en wordt het door Powerplay Magazine (VK) ‘een onberispelijk stuk progressieve metal’ genoemd, ‘een vroege kandidaat voor de eretitel van ‘hard rock’. album van het jaar’, evenals ‘misschien wel hun beste album ooit’ van Swedish Rock Magazine, en bovenaan de soundcheck van het Duitse Rock Hard magazine. Met dit opkomende muzikale genie bewijst EVERGREY zich opnieuw op indrukwekkende wijze als een kracht daarvoor er moet rekening mee worden gehouden en een schijnbaar eindeloze stroom van eersteklas creativiteit tonen die geen grenzen kent.

EVERGREY over “Say”:

“‘Say’ is een van die nummers waarvan we meteen toen we het refrein schreven wisten dat het een geweldige single zou worden. Live zal het gewoon dodelijk zijn en het is een zeer waardige opvolger van het succes van ‘Falling From the Sun’. Wat betreft het einde van de video zullen er natuurlijk vragen zijn, veel vragen, wij hebben de antwoorden.”

Theories of Emptiness

Theories of Emptiness werd geproduceerd door Tom S. Englund en Jonas Ekdahl, en werd gemixt door Adam “Nolly” Getgood (ex-Periphery), die vanaf het begin nauw met de band samenwerkte – waardoor de levendigheid van het algehele sonische profiel van het album naar voren kwam. Ter afronding van de productie van het album werd de mastering verzorgd door Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Onslaught, The Gems, Eleine en nog veel meer).

Theories of Emptiness volgt zijn succesvolle en veelgeprezen voorganger A Heartless Portrait (The Orphean Testament) uit 2022 op, die wereldwijd op nummer 3 in Zweden (Metal) in de hitlijsten terechtkwam en op nummer 5 stond in de Top New Artist Albums-hitlijsten in de Verenigde Staten. , ingevoerd #7 in Finland en #12 in Duitsland.

Pre-order jouw exemplaar van Theories of Emptiness HIER!

Het album

“Voor ons is vooruitgang van het allergrootste belang”, zegt Tom S. Englund bij de bespreking van het elf nummers tellende opus, Theories of Emptiness. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze muziek innovatief blijft en stagnatie vermijdt. Met elk album streven we ernaar iets nieuws te introduceren: een unieke smaak, een andere toonsoort of akkoord, frisse stemmen in onze schrijfstijl of innovatieve productietechnieken. In feite is er geen steen onberoerd gebleven.

Er zijn nummers gemaakt om elkaar in evenwicht te brengen: van de agressieve tonen van ‘Misfortune’ die contrasteren met de luchtige opening van ‘To Become Nobody Else’, tot de ballad ‘Ghost of My Hero’ die leidt naar de furieuze riffs van ‘We Are het noorden”. Albumopener ‘Falling From the Sun’ en ‘Say’ verweven zwaarte met betoverende keyboards en onvoorspelbare instrumentale stukken, zoals ook te horen op ‘The Night Within’. Op ‘Cold Dreams’ wordt de kenmerkende stem van Englund begeleid door Jonas Renkse van mede-Zweedse metaliconen Katatonia, waardoor het nummer wordt gecombineerd met een geweldige uitvoering die een ander intens facet van het album onderstreept. Bovendien zorgt Englunds dochter Salina voor weelderige achtergrondzang die de dynamiek van het nummer nog meer versterkt.

Theories of Emptiness eindigt op een rustige toon en laat precies zien waar leegte over gaat, eerst met het meeslepende ‘Our Way Through Silence’, en vervolgens met ‘A Theory of Emptiness’, dat ons, met timide piano, onze diepste gevoelens laat rationaliseren. Theories of Emptiness navigeert door rijken van duisternis en licht en neemt luisteraars mee op een zorgvuldig uitgebalanceerde achtbaanrit, waarbij EVERGREY’s steeds evoluerende geluid in 2024 en daarna wordt gepresenteerd.

Ons nieuwe album is binnenkort van jou!

Tom Englund voegt toe:
“Ons nieuwe album is binnenkort van jou! We kunnen niet wachten tot dat gebeurt, er zitten zoveel nieuwe en verfrissende elementen in en er wordt respect betaald voor elk deel van ons verleden. We hebben zojuist verfijnd wat we altijd hebben gedaan en geprobeerd het zo eigentijds mogelijk te maken om onszelf en onze sonische verwachtingen te bevredigen. Met de aanwezigheid van Adam “Nolly” Getgood voelden we ons opgewonden, hongerig en enthousiast om ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat we de beste nummers zouden schrijven die we maar konden – ik heb echt het gevoel dat we dat hebben bereikt. Wat de geluidskwaliteit betreft, zijn we van mening dat het op één lijn ligt met het beste dat de wereld vandaag de dag te bieden heeft. Het is een moedige uitspraak waar ik de rest van mijn leven achter zal staan. EVERGREY in een nieuwe cyclus brengen voelt net als toen ik het de eerste keer deed. We zijn gemotiveerder dan ooit, en omdat er binnenkort veel tournees worden aangekondigd, kunnen we niet wachten om deze nieuwe muziek voor jullie te komen spelen.

Gastvocalist

Tot slot moeten we vermelden dat we niet trotser kunnen zijn om onze gastvocalist voor dit album aan te kondigen. Jonas Renkse siert de muziek van KATATONIA al tientallen jaren met zijn unieke sfeer. Nu kunnen wij in de band en de fans van EVERGREY hetzelfde ervaren en we kunnen niet enthousiaster zijn! Misschien hoor je Jonas misschien wel voor het eerst in vele jaren grommen…
Veel liefs, Tom”

Theories of Emptiness tracklisting:

01. Falling From the Sun
02. Misfortune
03. To Become Someone Else
04. Say
05. Ghost of My Hero
06. We Are the North
07. One Heart
08. The Night Within
09. Cold Dreams
10. Our Way Through Silence
11. A Theory of Emptiness

EVERGREY Live 2024:

European Tour wordt binnenkort aangekondigd!
Stay tuned!

Festivals 2024
08.08.24 UK – Catton Park, Derby / Bloodstock Open Air
17.08.24 RO – Caransebes / Gugulan Rock Open Air
31.08.24 GR – Rethymno, Island of Crete / Rethymno Rocks Open Air
02.11.24 NL – Podium Gigant, Apeldoorn / Brainstorm Open Air
07.11.24 CH – Sarnen / Urrock Musik Festival
22.-23.11.24 DE – Weissenhäuser Strand / Metal Hammer Paradise       

EVERGREY is:

Tom S. Englund – Vocals, Guitar
Henrik Danhage – Guitar
Rikard Zander – Keyboard
Jonas Ekdahl – Drums
Johan Niemann – Bass
 

EVERGREY online:

Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto Credit: Patric Ullaeus]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *