EVERGREY ONTHULT VIDEO VOOR “COLD DREAMS”

0
evergrey

RELEASE NIEUW ALBUM “THEORIES OF EMPTINESS” AANSTAANDE VRIJDAG 07-06-2024 VIA NAPALM RECORDS

“COLD DREAMS” FEAT JONAS RENSKE VAN KATATONIA

EVERGREY, de baanbrekende meesters van de duisternis in Göteborg, hebben een nieuwe officiële video onthuld voor ‘Cold Dreams’ van hun aankomende veertiende studioalbum, Theories of Emptiness, dat aanstaande vrijdag 7 juni uitkomt via Napalm Records. Deze sonische majesteit uit het nieuwe album toont een buitenaards vocaal optreden van bandleider en zanger Tom Englund, naast een gastoptreden van Jonas Renkse (KATATONIA) en Englunds dochter, Salina – met weelderige achtergrondzang die de sfeer versterkt. de dynamiek van het nummer en benadrukt een ander intens facet van het album.

Theories Of Emptiness

Theories Of Emptiness is de vooraanstaande opvolger van hun wereldwijde hitlijst, A Heartless Portrait (The Orphean Testament), en laat critici over de hele wereld ademloos achter. Door donkere, emotionele thema’s naadloos te combineren met complexe progressieve elementen en melodieuze heavy metal, maakt het album nu al furore en staat het op nummer 1 in de soundcheck-hitlijsten van German Rock Hard, German Metal Hammer, Aardschok en Swedish Rock. Met Theories Of Emptiness heeft EVERGREY een absoluut meesterwerk en kippenvelgenerator gemaakt, waarmee ze hun nalatenschap verstevigen terwijl ze na 30 jaar in de industrie de metalgeschiedenis blijven vormgeven.

Tom Englund over ‘Cold Dreams’:

“‘Cold Dreams’ is waarschijnlijk het donkerste muziekstuk op Theories of Emptiness. De sombere kracht is behoorlijk overweldigend. Het is een compositie die me eerlijk gezegd een beetje ongemakkelijk laat voelen. Jonas Renkse van Katatonia die woorden zingt die het lot beschrijven dat we allebei tegenkwamen maakt het nog specialer en intrigerender. Jonas’ unieke stem van verdriet verspreidt zich als een ziekte en om hem te horen grommen is wederom gewoon geweldig!
Om de duisternis in evenwicht te brengen, besloten we wat engelachtige kwaliteiten in te brengen, en op het moment van componeren kon ik me niets beters voorstellen dan de stem van mijn dochter Salina Englund. We kunnen niet wachten om te horen wat je voelt na deze 6 minuten en 46 seconden van soulsearching. Genieten!”

Theories of Emptiness

Theories of Emptiness werd geproduceerd door Tom S. Englund en Jonas Ekdahl, en werd gemixt door Adam “Nolly” Getgood (ex-Periphery), die vanaf het begin nauw met de band samenwerkte – waardoor de levendigheid van het algehele sonische profiel van het album naar voren kwam. Ter afronding van de productie van het album werd de mastering verzorgd door Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Onslaught, The Gems, Eleine en nog veel meer).

Theories of Emptiness volgt zijn succesvolle en veelgeprezen voorganger A Heartless Portrait (The Orphean Testament) uit 2022 op, die wereldwijd op nummer 3 in Zweden (Metal) in de hitlijsten terechtkwam en op nummer 5 stond in de Top New Artist Albums-hitlijsten in de Verenigde Staten. , ingevoerd #7 in Finland en #12 in Duitsland.

Pre-order jouw exemplaar van Theories of Emptiness HIER!

“(…) Theories of Emptiness takes the Swedes’ music to a whole
 new level (…).”
– Metal Hammer Germany (Soundcheck #1) –

“appears as an early candidate for the honorary title of “hard rock album of the year”, as well as perhaps their best album ever.” 
– Sweden Rock (Soundcheck #1) –

“Another work of art between melancholy, lightness and complexity”
 – Rock Hard Germany (Soundcheck #1) –

“Evergrey are perfection personified.” 
– Powerplay (UK, album of the month) –

“…might be the band’s best work at the end of a very productive decade.”
– Decibel (US) –

Het album

“Voor ons is vooruitgang van het allergrootste belang”, zegt Tom S. Englund bij de bespreking van het elf nummers tellende opus, Theories of Emptiness. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze muziek innovatief blijft en stagnatie vermijdt. Met elk album streven we ernaar iets nieuws te introduceren: een unieke smaak, een andere toonsoort of akkoord, frisse stemmen in onze schrijfstijl of innovatieve productietechnieken. In feite is er geen steen onberoerd gebleven.

Er zijn nummers gemaakt om elkaar in evenwicht te brengen: van de agressieve tonen van ‘Misfortune’ die contrasteren met de luchtige opening van ‘To Become Nobody Else’, tot de ballad ‘Ghost of My Hero’ die leidt naar de furieuze riffs van ‘We Are het noorden”. Albumopener ‘Falling From the Sun’ en ‘Say’ verweven zwaarte met betoverende keyboards en onvoorspelbare instrumentale stukken, zoals ook te horen op ‘The Night Within’. Op ‘Cold Dreams’ wordt de kenmerkende stem van Englund begeleid door Jonas Renkse van mede-Zweedse metaliconen Katatonia, waardoor het nummer wordt gecombineerd met een geweldige uitvoering die een ander intens facet van het album onderstreept. Bovendien zorgt Englunds dochter Salina voor weelderige achtergrondzang die de dynamiek van het nummer nog meer versterkt.

Theories of Emptiness eindigt op een rustige toon en laat precies zien waar leegte over gaat, eerst met het meeslepende ‘Our Way Through Silence’, en vervolgens met ‘A Theory of Emptiness’, dat ons, met timide piano, onze diepste gevoelens laat rationaliseren. Theories of Emptiness navigeert door rijken van duisternis en licht en neemt luisteraars mee op een zorgvuldig uitgebalanceerde achtbaanrit, waarbij EVERGREY’s steeds evoluerende geluid in 2024 en daarna wordt gepresenteerd.

Ons nieuwe album is binnenkort van jou!

Tom Englund voegt toe:
“Ons nieuwe album is binnenkort van jou! We kunnen niet wachten tot dat gebeurt, er zitten zoveel nieuwe en verfrissende elementen in en er wordt respect betaald voor elk deel van ons verleden. We hebben zojuist verfijnd wat we altijd hebben gedaan en geprobeerd het zo eigentijds mogelijk te maken om onszelf en onze sonische verwachtingen te bevredigen. Met de aanwezigheid van Adam “Nolly” Getgood voelden we ons opgewonden, hongerig en enthousiast om ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat we de beste nummers zouden schrijven die we maar konden – ik heb echt het gevoel dat we dat hebben bereikt. Wat de geluidskwaliteit betreft, zijn we van mening dat het op één lijn ligt met het beste dat de wereld vandaag de dag te bieden heeft. Het is een moedige uitspraak waar ik de rest van mijn leven achter zal staan. EVERGREY in een nieuwe cyclus brengen voelt net als toen ik het de eerste keer deed. We zijn gemotiveerder dan ooit, en omdat er binnenkort veel tournees worden aangekondigd, kunnen we niet wachten om deze nieuwe muziek voor jullie te komen spelen.

Gastvocalist

Tot slot moeten we vermelden dat we niet trotser kunnen zijn om onze gastvocalist voor dit album aan te kondigen. Jonas Renkse siert de muziek van KATATONIA al tientallen jaren met zijn unieke sfeer. Nu kunnen wij in de band en de fans van EVERGREY hetzelfde ervaren en we kunnen niet enthousiaster zijn! Misschien hoor je Jonas misschien wel voor het eerst in vele jaren grommen…
Veel liefs, Tom”

Theories of Emptiness tracklisting:

01. Falling From the Sun
02. Misfortune
03. To Become Someone Else
04. Say
05. Ghost of My Hero
06. We Are the North
07. One Heart
08. The Night Within
09. Cold Dreams
10. Our Way Through Silence
11. A Theory of Emptiness

EVERGREY Live 2024:

Emptiness Over Europe              
Special guest: Klogr       
+ Virtual Symmetry (02.11.2024 – 01.12.2024)                   
+ Tba support (03.12.2024 – 22.12.2024)              
02.11.24 NL – Apeldoorn / Brain Storm Festival
03.11.24 DE – Herford / Kulturwerk
05.11.24 DE – Bochum / Zeche
06.11.24 DE – Siegburg / Kubana
07.11.24 CH – Sarnen / Urrock Musik Festival
08.11.24 CH – Monthey / Pont Rouge
09.11.24 ES – Barcelona / Sala Boveda
10.11.24 ES – Madrid / Revi Live
11.11.24 PT – Lisbon / RCA Club
12.11.24 PT – Porto / Hard Club Room 2
13.11.24 ES – Mos / Sala Rebullion
14.11.24 ES – Valladolid / Porta Caeli
15.11.24 ES – Vitoria-Gasteiz / Urban Rock Concept
16.11.24 FR – Nantes / Le Ferrailleur
17.11.24 FR – Paris / Petit Bain
19.11.24 DE – Würzburg / Posthalle
20.11.24 DE – Hannover / Musikzentrum
21.11.24 DE – Leipzig / Hellraiser
22.11.24 DE – Hamburg / Bahnhof Pauli
23.11.24 DE – Weissenhaeuser Strand / Metal Hammer Paradise
24.11.24 DE – Berlin / Lido
25.11.24 PL – Poznan / 2Progi
26.11.24 PL – Crcow / Kwadrat
29.11.24 BG – Sofia / Mixtape 5
30.11.24 GR – Thessaloniki / Principal Club Theater
01.12.24 GR –  Athens / Kyttaro Live
03.12.24 RS –  Belgrade / Dorcol Platz
04.12.24 HR – Zagreb / Mochvara Club
05.12.24 BH – Banja Luka / Sports Hall Obilicevo
06.12.24 HU – Budapest / Barba Negra
07.12.24 DE – Burglengenfeld / VAZ Pfarrheim
08.12.24 AT – Dornbirn / Conrad Sohm
10.12.24 DE – Munich /  Backstage Halle
11.12.24 DE – Mannheim / 7er Club
12.12.24 DE – Trier / Mergener Hof
13.12.24 BE – St. Niklaas / De Casino 
21.12.24 DE – Andernach / Live Club
22.12.24 NL – Helmond / Cacaofabrik

EVERGREY over hun EU tour:

“We are so extremely happy to announce our European tour, it’s a long one and we are coming pretty much everywhere! We also have 10 more dates to be announced for Europe this year! With us as special guest we have KLOGR and you should go and check them out immediately, as well as our friends in Virtual Symmetry opening the first month of the tour! We cannot wait, now go get your tickets and we will see you in the fall!”

Festivals 2024
08.08.24 UK – Catton Park, Derby / Bloodstock Open Air
17.08.24 RO – Caransebes / Gugulan Rock Open Air
31.08.24 GR – Rethymno, Island of Crete / Rethymno Rocks Open Air
02.11.24 NL – Podium Gigant, Apeldoorn / Brainstorm Open Air
07.11.24 CH – Sarnen / Urrock Musik Festival
22.-23.11.24 DE – Weissenhäuser Strand / Metal Hammer Paradise            

EVERGREY is:

Tom S. Englund – Vocals, Guitar
Henrik Danhage – Guitar
Rikard Zander – Keyboard
Jonas Ekdahl – Drums
Johan Niemann – Bass
 

EVERGREY online:

Website
Facebook
Instagram
Napalm Records

[Bandfoto Credit: Patric Ullaeus]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *