EXHORDER RELEASED ALBUM “DEFECTUM OMNIUM”

0
Exhorder

NIEUWE VIDEO VOOR “WRATH OF PROPHECIES” NU OOK UIT!

EUROPESE TOUR IN MEI 2024

NOLA thrash legendes EXHORDER hebben vandaag hun langverwachte nieuwe album, Defectum Omnium, uitgebracht bij Nuclear Blast Records. Sonisch onverbiddelijk is de vierde plaat van de band in een carrière van bijna vier decennia de klassieke EXHORDER. De band herzag hun vroege invloeden van punk, hardcore en thrash en produceerde in eigen beheer 12 meedogenloze nummers die net zo vitaal klinken als toen ze in 1985 voor het eerst hun groove in metal vonden. Met verpletterende nummers als ‘Year of the Goat’ en ‘Forever and Beyond’. Despair’ en onheilspellende hoesillustraties van Travis Smith (Katatonia, Opeth), Defectum Ominum vindt EXHORDER aan de top van hun spel met een van de meest venijnige platen van het jaar.

Zanger/gitarist Kyle Thomas heeft over de nieuwe plaat gezegd:

“Het is een hele reis geweest voor Exhorder sinds de release van Mourn the Southern Skies in 2019. Zowel line-upwijzigingen als de pandemie en lockdown van 2020-2021 zorgden voor hindernissen die niet gemakkelijk te overwinnen waren. Maar we hielden vol, hielden ons hoofd gebogen en gingen om met intense focus en echte doelen te werken. Een van die doelen was om ons vierde volledige album naar onze fanbase te brengen. Defectum Omnium is een gezamenlijke inspanning op het gebied van songwriting, net als in de begindagen van Exhorder. We hebben het zelf geproduceerd. “, omdat we geen behoefte of wens voelden om iemand van buitenaf binnen te halen op basis van onze gedeelde visie. Het was ook belangrijk voor ons om niet alleen de natuurlijke ontwikkeling voort te zetten die deze band sinds het begin van de jaren negentig heeft doorgemaakt, maar ook om een voet terug te zetten in onze roots. De invloed die punk en hardcore op deze band hadden vanaf het moment dat ze onze start maakten in de punkrockscene van New Orleans, is sterk aanwezig. We hebben er ook voor gezorgd dat we veel van onze thrash-roots behouden in ons songwritingproces. Maar we zijn er ook in geslaagd onze doomwortels levend te houden, die voor het eerst naar voren kwamen op het nummer (Cadence of) the Dirge in 1992. In feite hebben we op één nieuw nummer gastoptredens van Rick Wartell en Bruce Franklin van Trouble, en zij zijn absoluut heb het vermoord!

Vanaf het moment dat we begonnen met de pre-productie tot de daadwerkelijke releasedatum, kunnen we je beloven dat elk onderdeel van Defectum Omnium met grote zorg is gemaakt, en we zijn er erg enthousiast over! Ons doel was om een album te maken waar WIJ van hielden en dat de ervaring van een reis geeft.”

Met de release van vandaag heeft EXHORDER een nieuwe video onthuld voor hun volgende opvallende nummer en albumopener ‘Wrath of Prophecies’.


Thomas voegt over de nieuwe single toe:

“Onze derde single, Wrath of Prophecies, is het openingsnummer van Defectum Omnium. Het is de oudste songtitel op het album, die teruggaat tot 2009. Het is echter nooit echt als nummer voltooid. hoewel het destijds een eigen merchandise-lijn had. Tekstueel is het een knipoog naar de profetieën van Nostradamus, die in die tijd veel voorkomende onderwerpen waren, gebaseerd op wat volgens veel mensen de voorspelde eindtijd was. Hoe dan ook, het paste goed. in het algemene thema van wanhoop en hopeloosheid dat Defectum Omnium belichaamt. Muzikaal gezien is het een felle en meedogenloze thrasher. Omdat de zang zich op het nummer richt zodra de hele band begint, grijpt ‘Wrath of Prophecies’ je meteen bij de keel buiten de poorten. Het is duidelijk en duidelijk dat er iets is waar de luisteraar aandacht aan moet besteden, of zich moet afwenden en struisvogel moet spelen. Door melodieën te combineren met giftige, spuwende agressie, is dit nummer een kenmerkend voorbeeld op dit album van onze toewijding aan terugkeren naar onze roots, en niet alleen naar de punk.”

Aankoop/stream Defectumm Omnium: https://exhorder.bfan.link/defectum-omnium

Defectum Omnium Tracklisting: 

1. Wrath of Prophecies
2. Under the Gaslight
3. Forever and Beyond Despair
4. The Tale of Unsound Minds
5. Divide and Conquer
6. Year of the Goat
7. Taken by Flames
8. Defectum Omnium / Stolen Hope
9. Three Stages of Truth / Lacing the Well
10. Sedition
11. Desensitized
12. Your Six

EXHORDER – Europe 2024 Tour

+ Nervosa
 10.05. BE Oostende Huggins Awakening Fest
11.05. BE Durbuy Durbuy Rock
12.05. NL Drachten Iduna
13.05. DE Kassel Goldgrube
14.05. DE Bremen Tower
15.05. DE Hamburg Logo
16.05. DE Weinheim Café Central
17.05. DE Trier Mergener Hof
18.05. NL Oss Groene Engel
19.05. DE Gelsenkirchen Rock Hard Festival
20.05. DE Berlin Lido
21.05. CZ Prague Modra Vopice
22.05. AT Salzburg Rockhouse
23.05. DE Munich Backstage Halle
24.05. CH Aarau Kiff

Bio

Over EXHORDER: De reis van EXHORDER, opgericht in 1986, is spannend en toch tumultueus gebleken. Na een afwezigheid van zevenentwintig jaar na hun laatste Roadrunner Records-release in 1992, deed EXHORDER opnieuw mee aan het spel met een album dat door velen werd beschouwd als een kanshebber voor de categorie “Best Comeback Album”. De band bracht in oktober 2019 Mourn the Southern Skies uit via Nuclear Blast Records. Beladen met euforische pieken en verlammende dalen gedurende zijn bestaan, line-upwisselingen en de pandemie van 2020-2021, heeft EXHORDER zich sindsdien teruggevonden in de modder om nog een album voor te bereiden om aan de discografie toe te voegen. In het voorjaar van 2024 presenteert EXHORDER via Nuclear Blast opnieuw hun vierde volledige opname, Defectum Omnium, de Latijnse uitdrukking voor “The Failure of All”. Zanger Kyle Thomas legt wrang uit dat de albumtitel representatief is voor de huidige stand van zaken waarin de wereld zich bevindt. “De wereld is een afvalcontainer, en we zijn allemaal medeplichtig.”, legt hij uit. “Mensen hebben het gehad over ‘…virussen die ons doden, bla-bla, bla…’, terwijl WIJ in werkelijkheid het virus voor de aarde zijn. Moeder Natuur probeert eenvoudigweg de vlooien van zich af te schudden, en haar ‘virussen’ zijn de antilichamen die de VS bestrijden. De aarde zal overleven, en we zullen ons snel genoeg in haar geschiedenis aansluiten bij de dinosauriërs, wolharige mammoeten en sabeltandtijgers.’

Terug naar de roots

Geproduceerd door EXHORDER en gemixt door Jens Bogren, zet Defectum Omnium een voet terug in de wortels van het ontstaan van de band. De weegschaal is gunstiger geworden in de richting van de aanwezigheid van punk en thrash, meer dan op Mourn the Southern Skies. Nummers als ‘Wrath of Prophecies’, ‘Forever and Beyond Despair’ en ‘Sedition’ zijn wat EXHORDER het eerlijkst tegenkomt als het naar hun begin verwijst. Er is ook een sterke aanwezigheid van doominvloed, zoals altijd. ‘The Tale of Unsound Minds’ en het beklijvende ‘Defectum Omnium/Stolen Hope’ zullen de wanhoop uit het diepst van je ziel opwekken. De dikke New Orleans-grooves waarvan EXHORDER bekend staat dat ze vanaf dag één uitslaan, vallen nog steeds niet te ontkennen, en ze vallen op in nummers als ‘Year of the Goat’, ‘Under the Gaslight’ en ‘Three Stages of Truth/Lacing the Well’ .

Reis en ervaring

Eén eigenschap van Defectum Omnium die het verdient om te worden benadrukt, is dat het meer een reis en ervaring is dan alleen een uitgebraakte selectie van nummers op de automatische piloot. Met pieken en dalen die veel op een achtbaanrit leken, beschreef een luisteraar het album als “… voor elk wat wils.” Omdat EXHORDER altijd moeilijk in één genre te classificeren is, zit het album boordevol zwaarte, agressie, snelheid en venijn. Het heeft ook een gelijke aanwezigheid van mysterie, melodie en harmonie, en schommelt tussen duisternis en licht. Thema’s die heen en weer schieten tussen overlevende onderdrukking, wanhoop, revolutie en broze hoop nemen je mee door de waanzin van de band via het muzikale pad dat ze hebben gesmeed. Nu er tourplannen in voorbereiding zijn ter ondersteuning van Defectum Omnium, is EXHORDER klaar om eindelijk het koperen ringpotentieel te verwezenlijken dat altijd net buiten hun bereik leek te liggen.

EXHORDER Online:

https://www.exhorder.com/

https://www.facebook.com/exhorderofficial

https://www.instagram.com/exhorderofficial/

https://www.youtube.com/@ExhorderOfficial

https://www.tiktok.com/@exhorder_official

Bandfoto Credit: Erik Hernandez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *