EXIT EDEN ONTHULT NIEUWE VIDEO “DÉSENCHANTÉE”

0
Exit Eden

EXIT EDEN ONTHULT NIEUWE OFFICIELE VIDEO VOOR MYLÈNE FARMER-COVER “DÉSENCHANTÉE”

NIEUW ALBUM, FEMMES FATALES, NU UITGEBRACHT DOOR NAPALM RECORDS – BESTEL HIER

EXIT EDEN – Désenchantée (Official Video) | Napalm Records

“Verleidelijk, magisch en demonisch tegelijk” – Legacy DE

Symfonische metalgroep EXIT EDEN – bestaande uit Clémentine Delauney (Visions of Atlantis), Anna Brunner (League of Distortion) en Marina La Torraca (Phantom Elite) – heeft een verbluffende nieuwe videoclip onthuld voor hun glinsterende coverversie van de Franse iconische popartiest Mylène Boeren ‘Désenchantée’. De in Frankrijk geboren Clémentine Delauney presenteert het nummer in haar moedertaal – wat de allereerste keer is dat ze dit voor een heel nummer doet! “Désenchantée” is afkomstig uit het tweede studioalbum van de band, Femmes Fatales, en lokt, samen met de begeleidende videoclip, de luisteraar in de mysterieuze wereld van Mylène Farmer en laat een geheel nieuw, opwindend facet van EXIT EDEN zien.

Femmes Fatales

Naast de zes covers van beroemde superhits van meerdere generaties, is Femmes Fatales de eerste plaat van het trio met originele nummers, geschreven door Anna Brunner en Hannes Braun (Kissin’ Dynamite), met één uitzondering: ‘Dying in my Dreams’, mede geschreven door Marina La Torraca. Het nieuwe meesterwerk van EXIT EDEN volgt op hun debuut, Rhapsodies in Black (#15 DE albumcharts), en miljoenen videoviews (alleen al 12 miljoen op hun cover van Bonnie Tylers ‘Total Eclipse Of The Heart’). Het album in zijn geheel markeert een illustratie van kracht en vrouwelijke empowerment, aangevuld met symfonische zwaarte. Bekijk hieronder de officiële videoclip voor ‘Désenchantée’ en bestel zeker jouw exemplaar van Femmes Fatales!

Clémentine Delauney over “Desenchantée”:

“Terugkijkend op de reis die de vrouw heeft gevormd die ik ben geworden, heb ik, Clementine, mij verdiept in de invloeden van mijn jeugd – de individuen en kunstenaars die mijn inspiratie hebben aangewakkerd. Onder hen Mylène Farmer, een popartiest wiens universum, gedachten en boodschappen ik tijdens mijn tienerjaren hoog in het vaandel had staan. Haar poëzie, onderscheidend vermogen en bitterzoete kijk op het leven, met een vleugje melancholie, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ik ben ervan overtuigd dat haar weergave van wanhoop en eenzaamheid tot op de dag van vandaag relevant blijft.
In onze videoversie van ‘Désenchantée’ wilde ik hulde brengen aan dit iconische nummer en de ongeëvenaarde artiest erachter. In een poging de essentie van de jaren negentig op te roepen, het tijdperk van zijn ontstaan, bedacht ik een manier om deze te verbinden met het hedendaagse landschap van 2024 – een wereld waarin de evolutie van ons digitale leven het gevoel van isolatie heeft versterkt.

Dit eerbetoon, dat op Valentijnsdag verschijnt, is voor iedereen die zich eenzaam voelt in onze superverbonden wereld.”

Exit Eden

Toen Clémentine Delauney, Anna Brunner, Marina La Torraca en Amanda Somerville samenkwamen om EXIT EDEN te vormen, met als hoogtepunt de release van hun eerste album, Rhapsodies in Black, in de zomer van 2017, werd het meteen duidelijk dat deze combinatie zowel krachtig als magisch zou zijn. ! Deze vier uitmuntende en onafhankelijke zangeressen bewezen dat symfonische zwaarte hand in hand kan gaan met popmuziek. Ze kleden bekende klassiekers in een nog ongehoord soundscape en roepen meer op dan alleen een coversalbum!

Met geweldige zang, een uitzonderlijk concept en productie van hoge kwaliteit heeft EXIT EDEN opnieuw een opvallend album gemaakt dat er absoluut in slaagt de identiteit van de supergroep nog verder uit te breiden, en fans de kans geeft om drie van de mooiste en meest getalenteerde vrouwen in de metal te ervaren. verenigd als één op Femmes Fatales.

Femmes Fatales tracklisting:

1    Femme Fatale          
2    It’s a Sin      
3    Run! (feat. Marko Hietala)  
4    Separate Ways        
5    Buried in the Past   
6    Désenchantée         
7    Dying in my Dreams
8    Poison         
9    Alone           
10  Hold Back Your Fear
11  Kayleigh      
12  Elysium

Duik in het sterke en zelfverzekerde universum van EXIT EDEN en bekijk alle muziekvideo’s van Femmes Fatales opnieuw:

“Run!” (feat. Marko Hietala/ex-Nightwish)
“Separate Ways (Journey Cover)
“Femme Fatale

EXIT EDEN is:
Clémentine Delauney
Anna Brunner
Marina La Torraca

EXIT EDEN online:
Website
Facebook
Instagram
X
Napalm Records

[Bandfoto Credit: Stephan Heilemann]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *