FIREWIND RELEASED NIEUWE VIDEO “STAND UNITED”

0
Firewind

STAND UNITED NU VERKRIJGBAAR VIA AFM RECORDS

NU OP UITGEBREIDE EUROPESE TOUR MET MASTERPLAN

Terwijl hardrock power metal titanen FIREWIND zojuist een uitgebreide Europese tournee met MASTERPLAN (vind alle data hieronder!), vandaag brengen ze eindelijk hun nieuwe, veelgeprezen studioalbum “Stand United” uit! Nu verkrijgbaar bij AFM Records en verkrijgbaar als cd, LP, vinyl, digitale formaten en zeer verzamelbare bundels, waaronder een gesigneerde kaart, een FIREWIND-kattenpatch plus een ticket voor de huidige Europese tour van de band met MASTERPLAN (voor elke aankoop van een ticketbundel kunnen fans ook maak kans op een Meet&Greet), zorg ervoor dat je ‘Stand United’ bestelt.

We zijn erg blij om eindelijk ons 10e studioalbum uit te brengen! Om dit te vieren presenteren we jullie nog een video, dit keer voor het titelnummer.” Gus G merkt op. “We hebben samengewerkt met Grupa13 uit Polen voor de video van ‘Stand United’ en we hopen dat je deze net zo geweldig zult vinden als wij.

Het videoverhaal is geïnspireerd op veel sciencefictionfilms die we al lang kennen, maar voelt vandaag de dag relevanter dan ooit: mensen versus machines. Zal AI het overnemen? De mensheid moet verenigd zijn. Pak het nieuwe album en kom ons zien op tournee!”

FIREWIND boeit al meer dan twintig jaar fans van zware muziek met hun opwindende mix van hardrock en power metal. Vlijmscherpe riffs van Gus G, grote hooks en solo’s ontmoeten de ongelooflijke vocale vaardigheden van de charismatische zangeres Herbie Langhans (onder andere Avantasia, Radiant, Seventh Avenue).

Stand United

Stand United bevat negen gloednieuwe nummers geproduceerd met Dennis Ward (Magnum, Unisonic), evenals een cover van de poprockklassieker uit de jaren 80 ‘Talking in Your Sleep’, oorspronkelijk opgenomen door The Romantics, maar met een metal twist in de stijl van FIREWIND.

Hun veelgeprezen, nieuwe studio-aanbod getuigt ook van het enorme enthousiasme en de lyrische onderwerpen van de band die niet relevanter kunnen zijn. “Ik zou ‘Stand United’ niet bepaald een klassiek conceptalbum willen noemen, maar de albumtitel geeft thematisch aan waar we het over hebben”, zei Gus G, die ook heeft bijgedragen met meer songtekstideeën dan welk album dan ook. .

“Deze wereld lijkt steeds meer uit balans te raken, door de milieurampen, de pandemie en de oorlogen die momenteel over de hele wereld woeden. In zulke tijden is het belangrijker dan ooit dat de mensheid dicht bij elkaar staat in plaats van met elkaar te vechten. Dat is waar ‘Stand United’ over gaat!”

In de media:

“Stand United” is an uplifting recording from start to finish!”

BLABBERMOUTH US

“Firewind scheinen sich auf einer neuen Höhe ihres Schaffens zu befinden!” 

METAL HAMMER DE

“STAND UNITED klingt mächtig und transperent zugleich […] Der neue Longplayer steht den Vorgängerplatten in nichts nach und bietet wieder einen kraftvollen Mix aus Melodic-Metal und Power-Metal!”

CLASSIC ROCK DE

“Jede einzelne Nummer bringt den FIREWIND-Sound auf ein neues Level!”

LEGACY DE

“Ein echter Dauerbrenner!” 

ROCK HARD DE

“Firewind is coming up with another record you won’t soon forget […] A superb album!”

ROCKNYTT SWE

“Eine unglaublich gute Scheibe!” 

METALFACTORY CH

“Stand United keeps the Firewind catalog going strong […] 

When the best axe heroes meet next to powerhouse vocalists, rock solid bassists, and versatile drummers – the results in this genre benefit all the astute listeners willing to heed the call!”

DEAD RHETORIC US

Stand United track listing:

01. Salvation Day 
02. Stand United 
03. Destiny is Calling 
04. The Power Lies Within
05. Come Undone 
06. Fallen Angel 
07. Chains 
08. Land of Chaos
09. Talking in Your Sleep
10. Days of Grace 

FIREWIND the official website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *