FISH BRENGT REISSUES VAN EERSTE 2 SOLO-ALBUMS UIT OP 22 JULI 2024

0

AFSCHEIDSTOURNEE ‘ROAD TO THE ISLES 2024-2025’: O.A. 11 BENELUX FAREWELL SHOWS DIT NAJAAR (IN OKTOBER EN NOVEMBER)

– NIEUWE VERSIE VAN FISH‘ SINGLE ‘SOMETHING IN THE AIR’ (COVER VAN UK ROCKBAND THUNDERCLAP NEWMAN UIT 1969) NU ONLINE –

Fish

Het zijn drukke tijden voor de Schotse zanger-songwriter Fish. Met zijn welverdiende pensioen in het vooruitzicht (Fish wordt volgend jaar april 67) neemt hij dit najaar waardig afscheid van zijn loyale fans middels de afscheidstournee ‘Road To The Isles 2024-2025‘, die op 2 oktober in Luxemburg start en op 10 maart in Glasgow (UK) eindigt. Fish geeft 11 shows in de Benelux die bijna allemaal zijn uitverkocht (zie de volledige lijst verder onderaan).

De ‘Road to the Isles’-tour is geïnspireerd op het feit dat Fish en zijn vrouw Simone zich later dit jaar zullen terugtrekken in een boerderij op een ruig eiland in de Outer Hebrides ten noordwesten van Schotland. Fish heeft zijn huidige woning in Haddington, East Lothian (waar hij woonde sinds hij Marillion in 1988 verliet) inmiddels verkocht.

Maar er is méér.

Tussen zijn verhuizing activiteiten door zag Fish kans om een lang gekoesterde wens in vervulling te brengen: zijn eerste twee solo-albums ‘Vigil In A Wilderness Of Mirrors’ uit 1990 en ‘Internal Exile’ uit 1991 grondig te remixen en in drie fantastische formats opnieuw uit te brengen op 22 juli a.s. Ze zijn vanaf morgenvroeg beschikbaar als pre-order op fishmusic.eu.

Om de heruitgave van deze twee klassiekers te vieren heeft Fish vanochtend zijn geliefde coverversie van Thunderclap Newman’s klassieke hit ‘Something In The Air’ uit 1969 als single uitgebracht in een gloednieuw geremixte versie. De originele versie stond op het ‘Internal Exile’-album en werd in de zomer van 1991 als single uitgebracht door Polydor Records. Het was zijn laatste release ooit op een groot label voordat hij een volledige independent artist werd.

Fish:

“Ik dacht dat het wel toepasselijk zou zijn nu de algemene verkiezingen op ons afkomen. Het nummer was in juli 1969 een nummer 1-hit voor Thunderclap Newman en maakte deel uit van de post flower power rebelliebeweging. Een beetje ironisch misschien, maar het is een heel resonerende tekst en deze versie is inderdaad behoorlijk groovy en een perfect volkslied voor een zomer vol verandering!”

REMASTERS ‘VIGIL IN A WILDERNESS OF MIRRORS’ EN ‘INTERNAL EXILE’ (MAANDAG 22 JULI A.S.)
(zie hier de volledige omschrijving van de aanstaande 2 heruitgaven)

Fish: “Er is een gevoel van voltooiing bij het opnieuw uitbrengen van de eerste twee albums ‘Vigil in a Wilderness of Mirrors’ en ‘Internal Exile’ uit mijn solocarrière nu ik de Farewell Tour en mijn pensionering uit de muziekindustrie nader. Het waren baanbrekende albums in hun tijd en de recente remixen van Calum Malcom hebben hen een nieuw leven en energie gegeven en een compleet andere dynamiek. Het sluiten van de platenmaatschappij met deze releases voelt als een respectvolle en passende exit en een dramatische sluiting van een deur in mijn leven.

“Ze zijn nu beschikbaar voor pre-order en zullen op 22 juli in drie verschillende formaten worden uitgebracht. Ze zaten al heel lang in de pijplijn, maar raakten vorig jaar verstrikt in het debacle van de drievoudige vinylboxsets en werden voortdurend uitgesteld door evenementen, die ook de release van de geremixte ’13th Star’-uitgave dwongen. Ze waren altijd bedoeld als de laatste releases op de Chocolate Frog Record Company, om een ​​cirkel te sluiten en als de laatste remasters in de collectie die dat deed. hopelijk zal het gezien worden als een oude catalogus.”

“Toen we er ruim een ​​jaar geleden aan begonnen te werken, wisten we dat het grote projecten zouden worden, en ik heb altijd gewild dat de luxe versies ongelooflijk speciaal zouden zijn. Ik kan niet geloven hoeveel werk het team heeft gekost om dit allemaal samen te brengen. en ik moet toegeven dat ik een paar keer gewoon weg wilde lopen omdat de kosten escaleerden en geen zin hadden. De luxe versies zijn ongelooflijk speciaal, en ik ben er trots op dat deze de laatste releases van mijn label zijn sluit volgend jaar april (2025) zijn deuren.”

BENELUX SHOWS AFSCHEIDSTOUR ‘ROAD TO THE ISLES 2024-2025

Woensdag 2-10-2024: Centre Culturel Opderschmelz, Dudelange (LUX) UITVERKOCHT!
Vrijdag 4-10-2024: Muziekgieterij, Maastricht (NL) UITVERKOCHT!
Zaterdag 5-10-2024: Muziekcentrum, Enschede, (NL) UITVERKOCHT!
Zondag 6-10-2024: Oosterpoort, Groningen (NL) UITVERKOCHT!
Dinsdag 8-10-2024: Tivoli-Vredenburg, Utrecht (NL) UITVERKOCHT!
Woensdag 9-10-2024: Tivoli-Vredenburg, Utrecht (NL) UITVERKOCHT!
Dinsdag 5-11-2024: La Madeleine, Brussel (BE)
Woensdag 6-11-2024: Trix, Antwerpen (BE)
Donderdag 7-11-2024: PHIL, Patronaat, Haarlem (NL) UITVERKOCHT!
Zaterdag 9-11-2024: Muziekgebouw, Eindhoven (NL) UITVERKOCHT!
Zondag 10-11-2024: Muziekgieterij, Maastricht (NL)

Fish

FISH – KORTE BIO

Derek William Dick uit Edinburgh, Schotland (geboren op 25 april 1958) werd bekend als zanger en songtekstschrijver Fish van de neo-progressieve rockgroep Marillion. Hiermee schreef hij in de jaren tachtig van de vorige eeuw geschiedenis, getuige het mega-succes van de albums ‘Script For A Jester’s Tear’, ‘Fugazi’, ‘Misplaced Childhood’ en ‘Clutching At Straws’. Vooral de hits ‘Kayleigh’ en ‘Lavender’, afkomstig van ‘Misplaced Childhood’ (1985), zingt iedereen nog altijd luidkeels mee.

Fish‘ eigen songs zijn geen lichte kost. De trotse Schot ziet zichzelf eigenlijk meer als schrijver dan als muzikant of zanger, en de songs die hij schrijft zijn niet zelden een weerslag van zijn dagelijkse observaties van de maatschappij. De wereld staat permanent in brand en leidt daardoor volgens Fish tot angst, eenzaamheid en depressies. Het is vooral ook daarom dat het werken in zijn grote tuin in Schotland hem de broodnodige rust en relativering brengt. Vandaag de dag is hij dan ook tevens een volleerd hovenier-tuinier die met het verbouwen van groente en fruit in zijn eigen levensonderhoud voorziet.

FISH SOLO DISCOGRAFIE

1990: Vigil in a Wilderness of Mirrors
1991: Internal Exile
1993: Songs from the Mirror (covers album)
1994: Suits
1997: Sunsets on Empire
1999: Raingods with Zippos
2001: Fellini Days
2004: Field of Crows
2007: 13th Star
2013: A Feast of Consequences
2020: Weltschmerz (afscheidsalbum)

FISH ONLINE

http://fishmusic.scot/
https://fishmusic.eu/
https://www.facebook.com/derek.dick/
https://en.wikipedia.org/wiki/Fish_(singer)
https://en.wikipedia.org/wiki/Marillion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *