FLESHGOD APOCALYPSE ONTHULT NIEUW ALBUM “OPERA”

0
FLESHGOD APOCALYPSE

“OPERA” ZAL 23 AUGUSTUS WORDEN GERELEASED

NIEUWE SINGLE BLOODCLOCK NU UIT!

De Italiaanse symfonische deathmetal-meesters FLESHGOD APOCALYPSE zijn eindelijk terug met hun gloednieuwe, zesde album getiteld Opera. Een hartverscheurende muzikale reis geïnspireerd op het tragische bergbeklim ongeluk dat hun frontman en meesterbrein Francesco Paoli in 2021 overkwam.
Het hele album, dat op 23 augustus uitkomt via Nuclear Blast Records, is gestructureerd als een theatraal stuk van 10 bedrijven, aangezien de titel zelf, Opera, een duidelijke draad trekt met de eeuwige traditie van Italiaans klassiek muziektheater, gecombineerd met de epische brutaliteit van de dood en symfonische metal, wat hun kenmerkende geluid is geworden.

Gemixt en gemasterd door Grammy-genomineerde producer Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Arch Enemy), markeert Opera zeker een nieuwe stap voorwaarts voor de band, door nieuwe suggesties op te nemen in die unieke mix waar FLESHGOD APOCALYPSE bekend om staat: puur geweld, majestueuze orkestraties en zwevende melodieën. Zo’n ambitieuze muzikale onderneming vereiste een even indrukwekkend kunstwerk, een teamprestatie van twee opkomende Italiaanse talenten (kunstenaar extraordinaire Felicita Fiorini en visionaire fotograaf Francesco Esposito), die het pad volgden dat werd gevolgd door barokschilders als Caravaggio en Artemisia Gentileschi.
De albumhoes portretteert Veronica als muziek, een superieure entiteit die het sociale en artistieke verval van de moderne tijd verslaat.

Met deze nieuwe plaat legt FLESHGOD APOCALYPSE de lat nog hoger dan voorheen en pioniert ze met wat lijkt op een compleet nieuw subgenre dat ‘Opera Metal’ zou kunnen heten: een ongekende mix van extreme muziek en theatrale elementen.

PRE-ORDER OPERA HIER

“De beste verhalen komen altijd voort uit pijn, het is een bittere waarheid die toch niet te ontkennen valt.”Francesco P. zegt.”We zijn erin geslaagd om van een van de ergste dingen in het leven een kunstwerk te maken, dat onze persoonlijke en artistieke groei belichaamt en de luisteraars meeneemt op een achtbaan van emoties, waar ze hand in hand met mij kunnen ervaren wat ik heb meegemaakt Het is een nachtmerrie als je wakker wordt, maar zo is het leven soms, gewoon eng.”

Francesco P. vervolgt:

“In mijn visionaire weergave van deze reis, die begint met mijn bijna-doodervaring en culmineert in een zo gewenste fysieke en psychologische wedergeboorte, wilde ik elke stap van mijn lijdensweg in kaart brengen, alsof het daden van een “Opera Lirica”, met dialogen of zelfs bekentenissen aan denkbeeldige personages, die gedurende mijn hele (mis)avontuur voortdurend aanwezig zijn geweest.

Dit album gooit je in een draaikolk van ongemak en oncontroleerbare gevoelens, waar je pijn, angst, wanhoop, woede, frustratie kunt ervaren, maar ook vastberadenheid, moed, hoop en een diep verlangen naar verlossing. Ik ben ervan overtuigd dat dit album een ​​solide manifest van veerkracht is, en ik hoop dat mijn verhaal mensen zal inspireren die om welke reden dan ook ‘verdwaald’ zijn. We kunnen niet wachten tot je het volledige album hoort en live speelt op de vier hoeken van de wereld. We zijn van plan iedereen mee te nemen naar “Opera” met een enorme nieuwe show, dus bereid je voor!”

Met de aankondiging van het album komt de nieuwe single ‘Bloodclock’, een brullend nummer dat bruist van angst, pijn en visionaire verhalen over leven en dood.

Francesco P. zegt over het nieuwe nummer:

“Wat zien we vlak voordat we sterven? Welnu, met ‘Bloodclock’ getuig ik en onthul ik de persoonlijke visioenen die ik had terwijl ik bewusteloos aan een touw hing, een paar honderd meter boven de grond. Het is krankzinnig hoe de realiteit veel kan zijn angstaanjagender en zielverpletterender dan verbeelding.
Kort na mijn ontslag uit het ziekenhuis begonnen Francesco Ferrini en ik onmiddellijk met schrijven, ook al was ik nog bedlegerig en kon ik niet spelen. Het idee was om de sfeer van die dramatische dagen vast te leggen en ervoor te zorgen dat het gevoel van wanhoop en angst dat na het ongeval nog steeds door mijn aderen stroomde, intact bleef. Later hebben we met de anderen samengewerkt om die ideeën te ontwikkelen en de muziek te creëren die zo’n sterk verhaal verdient, muziek die je de adem beneemt en je in een draaikolk van gemengde gevoelens en ongemak gooit.

“Maar dit nummer gaat niet alleen over de dood, het gaat ook over het leven. ‘Ik ben nog niet dood’ was een soort mantra die mijn strijdkreet werd. Op het moment dat ik wakker werd, begon ik mijn oorlog om in leven te blijven, die na verloop van tijd veranderde in een echte en nooit eindigende lijdensweg, terwijl ik nog steeds het kruis draag voor wat er die dag is gebeurd. Maar dit is een ander verhaal en de tijd is nog niet rijp to come…”De nieuwe single van FLESHGOD APOCALYPSE volgt het eerder uitgebrachte nummer ‘Pendulum’, waarvan je de video hier kunt zien:

En de video is een spectaculaire weergave van die ramp. Ik heb Martina (McLean, videoregisseur) tot het uiterste gedreven omdat ik wist dat ze een poëtische, metaforische maar uiterst impactvolle manier kon vinden om de woede van het nummer te matchen met ontzagwekkende beelden. Ze heeft het geweldig gedaan en we kunnen met trots zeggen dat dit de beste videoclip is die we ooit in onze carrière hebben gehad.”

Opera Tracklisting:

01. Ode to Art (De’ Sepolcri)
02. I Can Never Die
03. Pendulum
04. Bloodclock
05. At War With My Soul
06. Morphine Waltz
07. Matricide 8.21
08. Per Aspera Ad Astra
09. Till Death Do Us Part
10. Opera

Online:

https://shop.fleshgodapocalypse.com

https://www.facebook.com/fleshgodapocalypse

https://www.instagram.com/fleshgodofficial

https://www.youtube.com/@FleshgodApocalypse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *