FLESHGOD APOCALYPSE TERUG MET NIEUWE SINGLE ‘PENDULUM’

0
FLESHGOD APOCALYPSE

NIEUWE SINGLE GERELEASED IN COMBINATIE MET VERBLUFFENDE VIDEOCLIP

PENDULUM IS GERELEASED VIA NUCLEAR BLAST

De dood… onze onvermijdelijke ondergang die vroeg of laat om ons vraagt. Velen die het geluk hebben tijdelijk aan de fatale klauwen ervan te ontsnappen, ervaren levensveranderende veranderingen, vinden een hernieuwd doel, een verjongde creatieve geest en een herontwaken van de ziel. Zoals het verhaal gaat voor FLESHGOD APOCALYPSE-frontman Francesco Paoli, die in 2021 betrokken was bij een tragisch bergbeklimongeluk waardoor hij zich aan het leven vastklampte met jaren van herstel in het vooruitzicht, en uiteindelijk de inspiratie vormde voor de eerste muziek van de band in jaren.
Vandaag markeert de monumentale terugkeer van Paoli en de Italiaanse symfonische metalgiganten FLESHGOD APOCALYPSE terwijl de band hun eerste nieuwe muziek uitbrengt sinds het verwoestende ongeval. Geïnspireerd door gruwelijke gebeurtenissen, swingt de nieuwe single ‘Pendulum’ met intense wreedheid en barokke klassieke bewegingen, ziedend van gekwelde pijn.
In een reactie op het lied zegt Paoli:
“Dit is het eerste nummer dat we uitbrengen sinds mijn ‘dans’ met de dood, in augustus 2021. Het is duidelijk dat zo’n levensveranderende gebeurtenis onze muziek zou hebben beïnvloed. Het eiste een zware tol van mij, fysiek en mentaal, en het delen van mijn ervaringen maakt ook deel uit van mijn genezingsproces. Pendulum is slechts het eerste hoofdstuk van een groter verhaal, dat nog moet worden verteld…”

Gemixt en gemasterd door Grammy-genomineerde producer Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Arch Enemy), omvat ‘Pendulum’ alle kernelementen waar FLESHGOD APOCALYPSE bekend om staat: puur geweld, majestueuze orkestraties en stijgende operamelodieën. Het prachtige kunstwerk is gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Ludovico Cioffi.
De nieuwe single gaat vergezeld van een verbluffende videoclip geregisseerd door Martina L. McLean (GHOST, OCEANA).


Paoli voegt over de video toe:
“De videoclip, gerealiseerd door de visionaire Italiaanse regisseur Martina L. McLean, maakte van mijn ongelukkige incident een monumentale visuele ervaring, een ontzagwekkende mix van obscure symboliek, surrealistische architectuur en nachtmerrieachtige mythologische wezens. Het portretteert perfect de strijd en de wanhoop daarvan. dag, een dag van nederlaag… maar ook de dag van mijn wedergeboorte.”

Sometimes you have to die first to fully understand what life is.” – Francesco Paoli

Stream ‘Pendulum‘: https://fga.bfan.link/pendulum

FLESHGOD APOCALYPSE

Fleshgod Apocalypse, geboren in 2007, vestigde zich al snel tussen de leiders van symfonische death metal. Met 5 veelgeprezen volledige albums en talloze wereldwijde tournees en festivaloptredens.
Fleshgod Apocalypse sloot zich in 2011 aan bij Nuclear Blast Records en zou de baanbrekende platen Agony (2011), King (2016) en hun meest recente, het veelgeprezen Veleno (2019) uitbrengen.
Na de release van hun EP uit 2020, No, the Covid Pandemic, nam de wereld in zijn greep en bracht de zaken tot stilstand. Kort daarna raakte de frontman van de band, meesterbrein Francesco Paoli, betrokken bij een bijna-doodklimongeval, resulterend in jaren van herstel en de tijdelijke onderbreking van de band.
In 2023 kwam de band opnieuw op volle kracht tevoorschijn en voerde het publiek de leiding op tournees door heel Europa, met de ogen gericht op hun volgende, levensbevestigende plaat die later dit jaar zal verschijnen.

Bandfoto: Francesco Esposito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *