GATECREEPER KONDIGT NIEUW ALBUM “DARK SUPERSTITION” AAN

0
Gatecreeper

DARK SUPERSTITION” RELEASE 17 MEI 2024 VIA NUCLEAR BLAST

PLUS RELEASE VIDEO VOOR NIEUWE SINGLE ‘THE BLACK CURTAIN’

GATECREEPER’s Dark Superstition leidt een nieuwe golf Amerikaanse death metal.

Hun uitgebreide derde full-length en labeldebuut voor Nuclear Blast is beknopter, melodieuzer en gedenkwaardiger dan alles wat ze ooit hebben gedaan. Het is een cruciaal moment waarop zanger Chase H. Mason, gitaristen Eric Wagner en Israel Garza, drummer Metal Matt Arrebollo en bassist Alex Brown hun eigen weg banen.

Dark Superstition gaat over het bovennatuurlijke, waarzeggerij, angst voor het onbekende en vertrouwen in magie of toeval. “Veel van de nummers bevatten bovennatuurlijke ideeën met mijn eigen ervaringen”, zegt Mason. “Maar de titel zelf is een verwijzing naar de Superstition Mountains in onze thuisstaat Arizona. Het is een prachtige bergketen omringd door tragedie en legendes van verborgen fortuin.”

The Black Curtain

De ingewikkelde eerste single van het album, ‘The Black Curtain’, leunt zwaar in de rockrichting en belichaamt de thema’s van Dark Superstition met een verhaal vol waarzeggerij. “Het gaat over gevangen zitten tussen leven en sterven”, vertelt Mason. “Een ziel gevangen in het vagevuur en smeekt om teruggebracht te worden door een bovennatuurlijke kracht.” ‘The Black Curtain’ is vandaag beschikbaar naast een video geregisseerd door Max Moore

Dark Superstition

Dark Superstition beweegt zich snel van de ene brute soundscape naar de andere, waarbij elke sonische structuur zijn eigen emotie en landschap oproept. Om hun spel deze ronde te perfectioneren, heeft GATECREEPER de krachten gebundeld met drummer/songwriter Fred Estby van de Zweedse death metal titanen DISMEMBER, wiens invloeden overal op het album te horen zijn. Dark Superstition is opgenomen in de God City Studios in Salem, MA met CONVERGE-gitarist Kurt Ballou, die ook het album mixte.

Stream ‘The Black Curtain’ nu op alle platforms op:
https://gatecreeper.bfan.link/the-black-curtain

Dark Superstition vooraf bestellen/pre-save:
https://gatecreeper.bfan.link/dark-superstition

Bekijk de video voor ‘The Black Curtain’:

GATECREEPER – Dark Superstition
Release Date: 17 May 2024
LP | CD | Cassette | Digital Album

01 – Dead Star
02 – Oblivion
03 – The Black Curtain
04 – Masterpiece of Chaos
05 – Superstitious Vision
06 – A Chilling Aura
07 – Caught in the Treads
08 – Flesh Habit
09 – Mistaken For Dead
10 – Tears Fall From the Sky

OVER GATECREEPER

GATECREEPER, opgericht in 2013, heeft de afgelopen tien jaar gestaag fans gewonnen in de metal-, punk- en hardcore-scene. Hun titelloze EP uit 2014 vestigde meteen geloofwaardigheid als leveranciers van de ouderwetse vorm. De band tekende bij Relapse en bracht hun veelgeprezen debuut Sonoran Depravation (2016) uit, gevolgd door Deserted (2019). Door de jaren heen hebben ze getourd met Cannibal Corpse, Power Trip, Obituary, Municipal Waste en meer.

GATECREEPER is:

Chase H. Mason| Zang
Eric Wagner| Gitaar
Matt Arrebollo | Trommels
Israël Garza | Gitaar
Alex Brown | Bas

Meer informatie:
www.gatecreeper.com
https://www.instagram.com/gatecreeper
https://www.tiktok.com/@gatecreeperaz
www.twitter.com/gatecreeper
www.youtube.com/channel/UCeDmZEZRDSmVryX8qRacwrA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *