GRUPPO SPORTIVO BRENGT REMAKE UIT VAN ‘OUT THERE IN THE JUNGLE’

0
Gruppo Sportivo

NEDERPOP LEGENDE GRUPPO SPORTIVO BRENGT REMAKE UIT VAN DEBUUTSINGLE ‘OUT THERE IN THE JUNGLE’ UIT 1976

‘OUT THERE IN THE JUNGLE (AGAIN)’ VAN AANKOMEND MINI-ALBUM ‘BACK TO NATURE’ (RELEASEDATUM: VRIJDAG 5 APRIL)

PRESENTATIE MINI-ALBUM VAN GRUPPO SPORTIVO’s ALBUM ‘BACK TO NATURE’ OP VRIJDAG 5 APRIL IN BOERDERIJ ZOETERMEER

‘LET’S AGE ON STAGE’-TOUR (20+ BENELUX SHOWS) START MORGEN (ZATERDAG 2 MAART)

Vandaag

Vandaag gaat Nederpop legende Gruppo Sportivo volgens eigen zeggen “full circle” met de release van een remake van haar debuutsingle ‘Out There In The Jungle’ uit 1976. Omdat deze track nooit op een album stond, vond zanger-gitarist-songwriter Hans ‘Van DeFruits’ Vandenburg het hoog tijd om daar iets aan te doen. De gloednieuwe versie van deze single staat daarom – onder de ietwat gewijzigde titel ‘Out There In The Jungle (Again)’ – op het aankomende mini-album ‘Back To Nature’, dat de band op vrijdag 5 april presenteert in de poppodium Boerderij in Zoetermeer. Rapper Master Surreal doet mee als special guest.

Spotifyhttps://open.spotify.com/track/0jpsMpGqvOzHALJyq11J22?si=000e19f8dfb04ce1
Apple Musichttp://itunes.apple.com/album/id/1733363505      
iTuneshttp://itunes.apple.com/album/id1733363505?ls=1&app=itunes
LinkSharehttps://social.tunecore.com/linkShare?linkid=mHcsl8pU5CJAGZ-NzIDegw

Morgen

Morgen (zaterdag 2 maart) start Gruppo Sportivo zijn Benelux tournee (20+ shows) onder het motto ‘Let’s Age On Stage’ waarin, naast nieuw werk, hits als ‘Hey Girl, ‘Beep Beep Love’, ‘Disco Really Made It’ en overige band- en fan-favorieten worden gespeeld. Ook de Bombitas zijn weer van de partij. Het album is al vanaf zaterdag 2 maart te koop bij de optredens; op vrijdag 5 april verschijnt het op de digitale platforms.

Frontman Hans Vandenburg: “We hebben ‘Out There In The Jungle’ opnieuw opgenomen omdat het mooi past bij het ’terug-naar-het-begin’-thema van het nieuwe mini-album ‘Back To Nature’. Het was onze allereerste single en heeft nooit eerder op een album gestaan. Zo gaan we full circle. Maar bovenal is het nummer nog steeds actueel. We zijn als mensen 24/7/365 bezig. Social media geven ons nooit rust. Met de komst van AI gaat de wereld helemaal los. Ik wil terug naar de natuur!”

Naast ‘Out There In The Jungle (Again)’, grijpen ook de nummers ‘Strange Brew’ (over de begindagen van de radio)en ‘Rock City’ (een ode aan thuisstad Den Haag) terug naar de begintijd van de band. Met ‘Smartphone Surf’ zet de band de traditie van een instrumental op zijn albums voort. Hans: “Dat doen we al sinds ‘Back To 78’. Ik hou van instrumentals, ze geven een album extra kleur”. De op de sixties geïnspireerde songs ‘P.S. I Love You’ en ‘Lookalike’ completeren de zes tracks op ‘Back To Nature’.

Benelux tournee ‘Let’s Age On Stage’

De 20+ shows tellende tournee die Gruppo Sportivo onder het motto ‘Let’s Age On Stage’ naar 19 clubs in Nederland brengt, voert de band ook met twee shows naar België: in De Posthoorn in Hamont op zaterdag 6 april en donderdag 18 april in De Roma. Op de vraag of dit de allerlaatste tour is van de band, antwoordt Hans: “Het doel is ’to age on stage’, maar met een band als Gruppo, vol boomers, weet je nooit wat het leven met je van plan is. Dus we gaan van elke show genieten alsof het onze laatste is. Met nieuwe songs, hits en favorieten van band en publiek.”

De tour volgt op de succesvolle ‘Spotify Tour Refreshed’ waarmee de band vorig jaar in onder meer een uitverkochte TivoliVredenburg Utrecht, Paradiso Amsterdam en Paard Den Haag speelde. Tijdens de komende tour spelen oerleden Hans VandenburgPeter Calicher en Max Mollinger weer samen met Tim Barning (bas) en de Bombitas Lies Schilp en Inge Bonthond, die al sinds respectievelijk 1980 en 1990 bij de band spelen.  

Over Gruppo Sportivo

Eind jaren ’70 had Gruppo Sportivo veel succes met de albums ‘Ten Mistakes’ en ‘Back To 78’ en onder andere de singles ‘Hey Girl’, ‘Beep Beep Love’ en ‘Disco Really Made It’. Met daaropvolgende albums als ‘Copy Copy’, ‘Pop! Goes The Brain’ en ‘Design Moderne’ verlegde het succes zich naar andere Europese landen als Duitsland, Italië en Spanje. Na solo-projecten in de jaren ’90 kwam de band sinds het jaar 2000 meerdere keren bij elkaar voor onder andere de albums en tournees ‘Topless 16’ (2004), ‘The Secret Of Success’ (2011) en in 2018 met het door pers en publiek jubelend ontvangen ‘Great’ (OOR Magazine: “Gruppo’s best sinds ‘Back To 78′”).

Met bijna vijf decennia op de teller is Gruppo Sportivo een icoon in de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar stond debuutalbum ‘Ten Mistakes’ op #13 in de ‘Best Dutch Albums Of All Time’-lijst van Lust For Life magazine, was ‘Hey Girl’ prominent te horen in de TV-serie ‘Het A-Woord’, en ‘PS 78’ in de Belgische serie 1985. Met het nieuwe mini-album ‘Back To Nature’ en de remake van debuutsingle ‘Out There In The Jungle’, gaat de band ‘full circle’. Alle albums van de band zijn inmiddels te horen op de streaming platforms.        

Gruppo Sportivo 2024 Tour

March 2: Heemskerk, Podium Laurentz
March 8: Vorstin, Hilversum
March 9: De Meester, Almere
March 15: P60, Amstelveen
March 17: Willem Twee, Den Bosch
March 22: De Spot, Middelburg
March 23: Het Podium, Hoogeveen
March 29: Bibelot, Dordrecht
April 5: Boerderij, Zoetermeer (presentatie mini-album album ‘Back To Nature’)
April 6: De Posthoorn, Hamont (BE)
April 18: De Roma, Antwerpen (BE)
April 19: DRU, Ulft
April 20: Heyhoef-Backstage, Tilburg
April 21: Bolwerk, Sneek
April 28: Victorie, Alkmaar
May 3: Metropool, Hengelo
May 4: Muziekgieterij, Maastricht
May 9: Graauwrock, Graauw
May 11: ECI Cultuurfabriek, Roermond
May 24: Burgerweeshuis, Deventer
June 1: Patronaat, Haarlem

LET’S AGE ON STAGE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *