HEATH TEKENT PLATENDEAL BIJ SUBURBAN RECORDS

0
Heath

DEBUUTALBUM ‘ISAAK’S MARBLE’ VERSCHIJNT OP VRIJDAG 10 MEI A.S.; GELIJKNAMIGE DEBUUTSINGLE EN VIDEO NU ONLINE

AANKOMENDE SHOWS O.A. OP ROADBURN FESTIVAL EN SNIESTER; ALBUM PRESENTATIE OP VRIJDAG 10 MEI IN PAARD DEN HAAG

De internationale psychedelic band Heath (NL/SWE/AUS) uit Den Haag heeft een deal getekend bij het Nederlandse platenlabel Suburban Records. Het eerste wapenfeit is het debuutalbum ‘Isaak’s Marble’ dat op vrijdag 10 mei op vinyl, CD en digitaal zal verschijnen. De album presentatie/release party vindt op vrijdag 10 mei in Paard Den Haag plaats (deze show is inmiddels bijna uitverkocht). De 10 minuten durende gelijknamige debuutsingle en bijgaande video ‘Isaak’s Marble’ staan nu online.

Pre-Order albumhttps://orcd.co/isaaksmarble
Pre-Order album via Suburban Recordshttps://suburban.nl/product/heath-isaaks-marble/

Er zijn maar weinig nieuwe bands die zo’n spectaculaire start kennen als het uit Den Haag afkomstige internationale Heath: platenlabel Suburban Records, boekingskantoor Radar Agency én Momentum Agency (management van o.a. DeWolff) stonden in de rij om Heath op hun rosters te verwelkomen, waarvan inmiddels akte. En dat was nog niet alles, want ook Roadburn-directeur Walter Hoeijmakers had het internationale vijftal al een poos op zijn vizier en wilde Heath heel graag een plek aanbieden op zijn festival, en wel op zaterdag 20 april om 20:10 uur in Hall Of Fame.

Roadburn 2024:

Walter Hoeijmakers: “Een van de meest spannende ontdekkingen voor Roadburn 2024 is het uit Den Haag afkomstige Heath. Op het moment dat we het debuutalbum ‘Isaak’s Marble’ via een geheime link hoorden, hebben we deze jonge, spannende band – die nog vrijwel onbekend is – meteen geboekt. Sterker nog: we zijn er heilig van overtuigd dat Heath het festival volledig naar zijn hand gaat zetten. Want als geen andere hedendaagse Nederlandse band weet Heath psych, prog en stomende bluesrock te koppelen aan een fikse dosis jeugdige energie. Nee, het is zeker geen retro act maar een band die invloeden van o.a. de Allman Brothers en Red Devils naar de 21ste eeuw tilt. Dat maakt Heath relevant en opwindend. Heath; mijn nieuwe favoriete band.”

Suburban Records-CEO Ronald Draijer:

“Ik had onlangs een razend enthousiaste Walter aan de lijn. Hij ging me een luisterlink van het debuutalbum van een nieuwe opwindende band genaamd Heath mailen. Hij droeg me op om DIRECT alles waarmee ik bezig was uit mijn handen te laten vallen, meteen het album te gaan luisteren en hem dan per ommegaande terug te bellen om te laten weten wat ik ervan vond. Iedereen weet: als Walter iets zegt luister je. Gelukkig kon ik na de eerste luisterbeurt van ‘Isaak’s Marble’ Walters enthousiasme volledig delen. I got fully blown away: dit is echt een geweldig album! Korte tijd later kwam de band naar ons kantoor voor een informele meeting, vooral om te kijken of het onderling klikte en of we een match hadden. Dat bleek het geval te zijn, en inmiddels maakt Heath dus deel uit van de Suburban Records-familie waar o.a. ook Bad NervesSloperTuskyThe Sore LosersPeter Pan SpeedrockScumbag Millionaire, en Skroetbalg bij horen.”

Heath:

De band – enorm beïnvloed door sixties en seventies psychedelic bands als bijvoorbeeld The Grateful DeadShocking Blue en The Doors – zelf staat met open mond te kijken wat er allemaal in korte tijd gebeurt. Frontman Mees: “Absoluut waanzinnig! We zijn volledig overweldigd en siked. Wij zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen dat Suburban Records in ons stelt, en trots dat we nu bij dat mooie platenlabel zitten, waar de liefde voor muziek zichtbaar vanaf spat.” Wat de show op Roadburn betreft: “In onze stoutste dromen hadden we ons niet kunnen voorstellen dat we nog vóór de release van ons debuutalbum op Roadburn zouden spelen. Wat een absolute eer!” Gitarist Jordy knikt instemmend: “Er is geen twijfel dat dit een ongelooflijke ervaring gaat worden en we kunnen niet wachten om de luisteraar naar de onontdekte hoekjes van hun geest te leiden. Wat een start zo zeg, het voelt als een ware rocket launch!”

‘Isaak’s Marble’

Debuutalbum ‘Isaak’s Marble’ bestaat uit de volgende vier tracks die conceptueel met elkaar verbonden zijn:
1 Isaak’s Marble (10:01 min)
2 Wondrous Wetlands (10:10 min)
3 Strawberry Girl (6:49 min)
4 Valley Of The Sun (13:48 min)

Drummer Dars: “Isaak’s Marble is het eerste nummer en daarmee ook de title track van ons debuutalbum. Het opent de deur naar de wereld van Heath, waar alles mogelijk lijkt te zijn. The Marble is een grenzeloos universum dat wij als onuitputtelijke bron van inspiratie gebruiken. Doordat deze plek geen grenzen kent proberen wij onze muziek ook met zo min mogelijk limitaties te schrijven. De enige grenzen die The Marble kent zijn onze fantasie en creativiteit. De wereld krijgt steeds meer vorm naarmate we meer muziek schrijven en het is niet te voorspellen wat we zullen ontdekken nu de reis in deze wondere wereld is begonnen. Wij vertellen eigenlijk maar één versie van het verhaal en het is aan de luisteraar om de eigen fantasie erop los te laten.”

HEATH
Mees Vullings – vocals en mondharmonica
Jordy Bouter – gitaar
Isak Heidenfors (SWE)- gitaar en vocals
Steve Lolicato (AUS) – bas
Dars Hellemond – drums

Bio

Er woedt een psychedelische storm over Nederland en de naam is Heath. Over de heide en achter de duinen. Grenzeloos en ongetemd. Het debuutalbum ‘Isaak’s Marble’ markeert het begin van een lang verhaal. Het opent de deuren naar de wereld van Heath, waar álles mogelijk is. Complexe maatsoorten, laaiende harmonica en opzwepende gitaren vergezeld van verhalende vocalen vormen samen een betoverende reis. Heath staat inmiddels bekend om hun energieke live shows, die met lang uitgesponnen eclectische nummers moeiteloos samensmelten tot een atmosfeer die zowel hypotiserend als bevrijdend is.

Na de release van hun eerste single begin 2023 noemde 3voor12DenHaag het vijftal een “Haagse belofte” en deze belofte werd later dit jaar ingelost toen zij de Music Support Award, uitgereikt door de Haagse Popweek, in ontvangst mochten nemen. Ook muziekblad OOR bestempelde Heath als “vaandeldragers van een snelgroeiende psychedelische rock-scene in Nederland”. Heath’s laatste single ‘Atalantis’ won vervolgens 3voor12 Leiden’s Song van het Jaar 2023. In 2024 stond Heath onder meer al op de Pinguin Showcases tijdens ESNS en zijn zij ook geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland.

SUBURBAN RECORDS

Independent platenlabel Suburban Records werd in 1999 opgericht als rock-‘n-roll huislabel van Suburban Marketing & Distribution, en verkreeg in internationale rock kringen een legendarische status dankzij bands als Peter Pan Speedrock, El Guapo Stuntteam, Hermano, Astrosoniq, Keith Caputo (Life of Agony), The View, Exile Parade, 7Zuma7, en recentelijk Scumbag Millionaire, Bad Nerves, Sloper, Tusky, Skroetbalg en The Sore Losers.

SHOWS 2024

17/4 Schouwburg – Venray
20/4 Roadburn Festival – Tilburg
27/4 Kroonkurk Festival – Rotterdam
10/5 Paard – Den Haag (release show)
16/5 La Mécanique Ondulatoire – Paris (FR)
17/5 La Griffe – Lille (FR)
19/5 Gigant – Apeldoorn
23/5 AFAS live, Talent stage – Amsterdam
24/5 Sniester Festival, Den Haag
25/5 Free Music High Fidelity – Gouda (recordstore, instore optreden)
6/6 Victorie, Alkmaar
19/6 GirlPower Radio live from Popradar – Den Haag

ONLINE

Heath

Website: https://www.heathband.com
Instagram: https://www.instagram.com/heath.band/
Facebook: https://www.facebook.com/heathdenhaag
YouTube: https://www.youtube.com/@heaththehague
Spotify: https://open.spotify.com/artist/36sKW4QJcMcBkYqavKY5xX?si=CxwM7aSfTAGzQfc41Z2kDA
Deezer: https://deezer.page.link/vdKLKBUf8StMgCyY9
Apple Music: https://music.apple.com/nl/artist/heath/1660647647

Suburban Records

Website – https://suburban.nl/
Facebook – https://www.facebook.com/SuburbanRecords/
Instagram – https://www.instagram.com/suburbanrecords/
YouTube – https://www.youtube.com/user/Suburbanrecords
Wikipedia – https://nl.wikipedia.org/wiki/Suburban_Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *