INFECTED RAIN RELEASED “LIGHTHOUSE”

0
Infected-Rain

INFECTED RAIN ONTHULT KRACHTIG NUMMER “LIGHTHOUSE” + NIEUWE MUZIEKVIDEO

“TIME” WORDT AANSTAANDE VRIJDAG 9 FEBRUARI 2024 UITGEBRACHT VIA NAPALM RECORDS – PREORDER HIER

Aanstaande vrijdag 9 februari is het de release van INFECTED RAIN’s al veelgeprezen zesde moderne progressieve metal-opus, TIME, via Napalm Records! Ter ere van de release van deze week heeft de band hun volgende single van het album onthuld: het krachtige en intense ‘LIGHTHOUSE’. Het nummer komt met een griezelige videoclip, die een tot nadenken stemmend beeld biedt bovenop de enorme groovende gitaren, etherische verzen en intense auditieve verschuivingen van het nummer.

‘LIGHTHOUSE’ landt net op het moment dat de media lovende kritieken binnenstromen! Blabbermouth noemt het album “uitzonderlijk”, terwijl New Noise Magazine het “het zwaarste materiaal van de band tot nu toe” noemt. Metal Hammer Duitsland zegt dat TIME het “sterkste album tot nu toe” van de band is, en het Britse Devolution Magazine zegt dat “TIME” wel eens een album van het jaar zou kunnen zijn!”

INFECTED RAIN zegt over “LIGHTHOUSE”:

“Van de oevers van onze geest tot de realiteit van ons leven vertegenwoordigt ‘LIGHTHOUSE’ een kracht die we in ons dragen. Dit nummer herinnert ons eraan dat het universum danst op het ritme van onze gedachten. Al onze gedachten zijn golven in het eindeloze sterrenstelsel van de schepping. Het is een oproep om sterk te blijven, toegewijd te blijven aan je dromen en het potentieel te realiseren van wat je kunt creëren. In het grote uurwerk van TIME is elke seconde een kans om door je realiteit te surfen en deze vorm te geven met de kracht van je geest. Ga met ons mee op deze reis door TIME, waar elk nummer een vinkje is naar een realiteit die door jou en voor jou is gecreëerd.”

Na hun meest succesvolle album tot nu toe, Ecdysis uit 2022 – dat lovende kritieken in de media oogstte, honderdduizenden streams en views kreeg en debuteerde in de Top 20 van de Amerikaanse Current Hard Music-hitlijsten – klimt INFECTED RAIN nog hoger met TIME. Op het album oefent INFECTED RAIN hun handelsmerken uit en accentueert op smaakvolle wijze de introspectieve muzikale reis met effectief geplaatste progressieve, elektronische en zelfs nu-metal elementen te midden van etherische passages. Het album werd opnieuw geproduceerd, gemixt en gemasterd door Valentin Voluta, en combineert de behendige talenten van terugkerende leden Vidick (gitaar, coverartiest), Eugene Voluta (drums) en beroemde frontvrouw Lena Scissorhands (zang), plus introduceert nieuw lid Alice Lane (bas) naar de vouw.

INFECTED RAIN zegt over TIME:

“TIME is niet zomaar een album, het is een reis, een bewijs van onze evolutie als INFECTED RAIN.
Tijd is niet alleen maar een maatstaf; het is een altijd stromende rivier, een constante herinnering aan onze vluchtige momenten en blijvende erfenissen.
Dit onderwerp resoneert diep door de hele plaat en biedt je de kans om na te denken over het verleden, het heden te omarmen en te dromen van de toekomst.
Met TIME nodigen we je uit om samen met ons het fenomeen tijd te ervaren, in al zijn beklijvende schoonheid en rauwe kracht.”

TIME in het kort:

Het eerste nummer ‘BECAUSE I LET YOU’ barst los van onmiskenbare energie, met agressieve teksten en de snelle, dreigende uitvoering van Lena Scissorhands, voordat de eerder uitgebrachte eerste single ‘DYING LIGHT’ marcheert met ondergrondse zwaarte en ritmische grooves onder griezelige zang en toetsen, en zelfs springt in een EDM-passage, waarin de dynamische prestaties van de band in 2024 worden getoond. Melodieuze ode aan zelfbekrachtiging ‘LIGHTHOUSE’ komt dan binnen om zachte verzen en intense auditieve verschuivingen naast elkaar te plaatsen. Het opvallende en djent-gedreven ‘VIVARIUM’ waarschuwt voor de wispelturige vrijheden van de samenleving terwijl Lena Scissorhands enkele van de meest huiveringwekkende kreten van het album laat horen in een beklijvende, onheilspellende sfeer, terwijl snelle branders als ‘THE ANSWER IS YOU’ en ‘ENMITY’ flitsen tussen verschillende EDM-, synthwave- en zelfs drum- en bas-geborstelde transits te midden van knallende ritmes. Het intense ‘GAME OF BLAME’ onderzoekt thema’s als hypocrisie en emotionele pijn die zijn uitgediept door degenen van wie we houden, terwijl het beschikt over een van de meest verschroeiende storingen van het album, terwijl nummers als ‘PANDEMONIUM’ en ‘UNPREDICTABLE’ de oncontroleerbare energie van respectievelijk de toekomst en het verleden beschrijven. – met verheven, engelachtige verzen met keiharde gitaren en stotende drums. De Italiaans/Engelstalige reis ‘PAURA’ sluit het album af met een pad naar zelfontdekking – waarbij de luisteraar wordt uitgedaagd om te begrijpen dat we onszelf beperken met onze eigen angsten en dat we de pijn moeten benutten om deze te overwinnen. TIME eindigt in een staat van kalmte met ambient finisher ‘A SECOND OR A THOUSAND YEARS’ – waarbij de gordijnen dicht worden getrokken voor weer een fantastische, experimentele expeditie door rijzende sterren INFECTED RAIN.

TIME track listing:

1. BECAUSE I LET YOU
2. DYING LIGHT
3. NEVER TO RETURN
4. LIGHTHOUSE
5. THE ANSWER IS YOU
6. VIVARIUM
7. PANDEMONIUM
8. ENMITY
9. UNPREDICTABLE
10. GAME OF BLAME
11. PAURA
12. A SECOND OR A THOUSAND YEARS

TOUR

INFECTED RAIN begint hun aankomende Europese/Britse tour ter ondersteuning van Amaranthe en labelgenoten DragonForce op 21 februari in Hamburg, DE. Zie hieronder voor alle momenteel bevestigde tourdata!

02/21 Hamburg, DE @ Große Freiheit 36
02/22 Berlin, DE @ Huxleys Neue Welt
02/23 Leipzig, DE @ Haus Auensee
02/24 Oberhausen, DE @ Turbinenhalle
02/25 Tilburg, NL @ 013 Poppodium
02/27 Copenhagen, DK @ Amager Bio
02/28 Oslo, NO @ Sentrum Scene
02/29 Gothenburg, SE @ Trädgår’n
03/02 Helsinki, FI @ Black Box
03/03 Riga, LV @ Melna Piektdiena
03/04 Warsaw, PL @ Progresja
03/06 Brno, CZ @ Sono Centrum
03/07 Vienna, AT @ Gasometer
03/08 Budapest, HU @ Barba Negra Red Stage
03/09 Munich, DE @ TonHalle
03/10 Milan, IT @ Live Club
03/12 Madrid, ES @ Sala La Riviera
03/13 Barcelona, ES @ Sala Apolo I
03/15 Wiesbaden, DE @ Schlachthof
03/16 Zurich, CH @ Komplex 457
03/17 Brussels, BE @ AB Box
03/19 Stuttgart, DE @ LKA Longhorn
03/20 Paris, FR @ Bataclan
03/22 Bristol, UK @ O2 Academy
03/23 Manchester, UK @ Manchester Academy
03/24 London, UK @ The Roundhouse

INFECTED RAIN is:
Lena Scissorhands – Vocals   
Vidick – Guitar   
Alice Lane – Bass   
Eugene Voluta – Drums

INFECTED RAIN online:
Website
Facebook
Instagram
X
Napalm Records

[bandphoto credit: Victoria “Wonka” Tututescu]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *