INFECTED RAIN RELEASED VIVARIUM EN MUZIEKVIDEO

0
Infected-Rain

MODERNE METALEXPERTS INFECTED RAIN ONTHULLEN ANGSTAANJAGEND, ULTRAZWAAR ANTHEM “VIVARIUM”EN MUZIEKVIDEO!

Nieuw album, TIME, verschijnt op 9 februari 2024 via Napalm Records – Pre-Order HIER

Infected Rain

Moldavië’s INFECTED RAIN keert terug met hun enorme zesde moderne progressieve metal-opus, TIME, op 9 februari 2024 via Napalm Records! Na hun meest succesvolle album tot nu toe, Ecdysis uit 2022 – dat lovende kritieken in de media oogstte, honderdduizenden streams en views kreeg en debuteerde in de Top 20 van de Amerikaanse Current Hard Music-hitlijsten – klimt INFECTED RAIN nog hoger met TIME.

Na hun succesvolle nieuwste singles ‘NEVER TO RETURN’ en ‘BECAUSE I LET YOU’ – die samen alleen al op Spotify en YouTube meer dan een half miljoen cross-platform streams en views hebben verzameld – luidt de band 2024 in met het angstaanjagende, verpletterend zware ‘’ VIVARIUM”. Het nummer bevat electro-geregen djent-ritmes en huiveringwekkende passages, terwijl frontvrouw Lena Scissorhands waarschuwt voor zogenaamde vrijheden die niet echt vrij zijn.

INFECTED RAIN zegt over “VIVARIUM”:

“VIVARIUM gaat over het gevoel gevangen te zitten in een wereld die we zelf hebben gebouwd.
Een perfecte wereld vol illusies, gimmicks en valse beloften, als een prachtige maar beperkende glazen tuin.
Het gaat erom deze barrières te overwinnen en door de dikke lucht en hoge muren heen te kijken.
Dit nummer is voor iedereen die probeert los te komen van zijn eigen grenzen en zijn eigen pad wil creëren.”

Bekijk de aangrijpende officiële video voor “VIVARIUM”

INFECTED RAIN oefent zijn handelsmerk uit met TIME en accentueert op smaakvolle wijze de introspectieve muzikale reis met effectief geplaatste progressieve, elektronische en zelfs nu-metal elementen te midden van etherische passages. Het album werd opnieuw geproduceerd, gemixt en gemasterd door Valentin Voluta, en combineert de behendige talenten van terugkerende leden Vidick (gitaar, coverartiest), Eugene Voluta (drums) en beroemde frontvrouw Lena Scissorhands (zang), plus introduceert nieuw lid Alice Lane (bas) naar de vouw.

INFECTED RAIN zegt over TIME:

“TIME is niet zomaar een album, het is een reis, een bewijs van onze evolutie als INFECTED RAIN.
Tijd is niet alleen maar een maatstaf; het is een altijd stromende rivier, een constante herinnering aan onze vluchtige momenten en blijvende erfenissen.
Dit onderwerp resoneert diep door de hele plaat en biedt je de kans om na te denken over het verleden, het heden te omarmen en te dromen van de toekomst.
Met TIME nodigen we je uit om samen met ons het fenomeen tijd te ervaren, in al zijn beklijvende schoonheid en rauwe kracht.”

Het eerste nummer ‘BECAUSE I LET YOU’ barst los van onmiskenbare energie, met agressieve teksten en de snelle, dreigende uitvoering van Lena Scissorhands, voordat de eerder uitgebrachte eerste single ‘DYING LIGHT’ marcheert met ondergrondse zwaarte en ritmische grooves onder griezelige zang en toetsen, en zelfs springt in een EDM-passage, waarin de dynamische prestaties van de band in 2024 worden getoond. Melodieuze ode aan zelfbekrachtiging ‘LIGHTHOUSE’ komt dan binnen om zachte verzen en intense auditieve verschuivingen naast elkaar te plaatsen. Het opvallende en djent-gedreven ‘VIVARIUM’ waarschuwt voor de wispelturige vrijheden van de samenleving terwijl Lena Scissorhands enkele van de meest huiveringwekkende kreten van het album laat horen in een angstaanjagende, onheilspellende sfeer, terwijl snelle branders als ‘THE ANSWER IS YOU’ en ‘ENMITY’ flitsen tussen verschillende EDM-, synthwave- en zelfs drum- en bas-geborstelde transits te midden van knallende ritmes. Het intense ‘GAME OF BLAME’ onderzoekt thema’s als hypocrisie en emotionele pijn die zijn uitgediept door degenen van wie we houden, terwijl het beschikt over een van de meest verschroeiende storingen van het album, terwijl nummers als ‘PANDEMONIUM’ en ‘UNPREDICTABLE’ de oncontroleerbare energie van respectievelijk de toekomst en het verleden beschrijven. – met verheven, engelachtige verzen met keiharde gitaren en stotende drums. De Italiaans/Engelstalige reis ‘PAURA’ sluit het album af met een pad naar zelfontdekking – waarbij de luisteraar wordt uitgedaagd om te begrijpen dat we onszelf beperken met onze eigen angsten en dat we de pijn moeten benutten om deze te overwinnen. TIME eindigt in een staat van kalmte met ambient finisher ‘A SECOND OR A THOUSAND YEARS’ – waarbij de gordijnen dicht worden getrokken voor weer een fantastische, experimentele expeditie door rijzende sterren INFECTED RAIN.

TIME track listing:
1. BECAUSE I LET YOU
2. DYING LIGHT
3. NEVER TO RETURN
4. LIGHTHOUSE
5. THE ANSWER IS YOU
6. VIVARIUM
7. PANDEMONIUM
8. ENMITY
9. UNPREDICTABLE
10. GAME OF BLAME
11. PAURA
12. A SECOND OR A THOUSAND YEARS

Infected Rain tour

INFECTED RAIN begint hun aankomende Europese/Britse tour ter ondersteuning van Amaranthe en labelgenoten DragonForce op 21 februari in Hamburg, DE. Zie hieronder voor alle momenteel bevestigde tourdata!

02/21 Hamburg, DE @ Große Freiheit 36
02/22 Berlin, DE @ Huxleys Neue Welt
02/23 Leipzig, DE @ Haus Auensee
02/24 Oberhausen, DE @ Turbinenhalle
02/25 Tilburg, NL @ 013 Poppodium
02/27 Copenhagen, DK @ Amager Bio
02/28 Oslo, NO @ Sentrum Scene
02/29 Gothenburg, SE @ Trädgår’n
03/02 Helsinki, FI @ Black Box
03/03 Riga, LV @ Melna Piektdiena
03/04 Warsaw, PL @ Progresja
03/06 Brno, CZ @ Sono Centrum
03/07 Vienna, AT @ Gasometer
03/08 Budapest, HU @ Barba Negra Red Stage
03/09 Munich, DE @ TonHalle
03/10 Milan, IT @ Live Club
03/12 Madrid, ES @ Sala La Riviera
03/13 Barcelona, ES @ Sala Apolo I
03/15 Wiesbaden, DE @ Schlachthof
03/16 Zurich, CH @ Komplex 457
03/17 Brussels, BE @ AB Box
03/19 Stuttgart, DE @ LKA Longhorn
03/20 Paris, FR @ Bataclan
03/22 Bristol, UK @ O2 Academy
03/23 Manchester, UK @ Manchester Academy
03/24 London, UK @ The Roundhouse

INFECTED RAIN is:
Lena Scissorhands – Vocals   
Vidick – Guitar   
Alice Lane – Bass   
Eugene Voluta – Drums

INFECTED RAIN online:
Website
Facebook
Instagram
X
Napalm Records

Bandfoto door: Victoria “Wonka” Tututescu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *