IVANHOE ONTHULT ALBUMDETAILS “HEALED BY THE SUN”

0
Ivanhoe

NIEUWE BANDLEDEN VOOR IVANHOE

NIEUWE MUZIEKVIDEO VOOR EERSTE SINGLE

Progressieve metal act: IVANHOE heeft de release aangekondigd van hun nieuwe album, “Healed By The Sun”, en introduceert nieuwe bandleden Chris Lorey (gitaar) en drummer Mathias Biehl!
“Healed By The Sun” zal op 10 mei 2024 verschijnen als CD Digipak, Ltd. Vinyl LP en digitaal via Massacre Records, de voorverkoop is begonnen.
Vandaag heeft IVANHOE een videoclip gedeeld voor hun eerste albumsingle, “One Ticket To Paradise”! Download het nummer nu op alle digitale diensten en bekijk de videoclip:

“Tekstueel gaat het nummer over het groeiende drugsprobleem in de VS en Europa, het daarmee gepaard gaande isolement van de getroffenen, en het leven van het ene shot naar het volgende – van het shot ’s nachts tot het dieptepunt (en de kater) van de dag. en de volgende reis: de volgende afslag nemen en de reis naar het paradijs maken met het ‘drugskaartje’. Tekstueel is het nummer geïnspireerd door de oude Miami Vice-afleveringen, de donkere nachtstraten en de lichte somberheid van vroege afleveringen.

Chris Lorey

Gitarist Chris Lorey geeft commentaar:
“Het nummer is extreem kort volgens IVANHOE-normen, en is muzikaal gezien een klein eerbetoon aan “Whipping The Flies” (van het album “Polarized”), dat ook kort, helder en strak is gecomponeerd. Niettemin is het te horen het veranderende beeld van de teksten door middel van complexe riffs en een rustige fase. Het nummer is eigenlijk geschreven op basis van “Moments In Time”, wat muzikale inspiratie leverde voor “One Ticket To Paradise”.

Terwijl het songwritingproces een “Een reis terug naar de roots van de band, waarbij alle voorgaande IVANHOE-albums opnieuw worden bekeken, aldus de band, maar de nummers op “Healed By The Sun” zijn pakkender en toegankelijker, en de composities verfijnder. Het negende studio-aanbod van de band is geproduceerd door Giovanni Soulas en Chris Lorey, en werd gemixt en gemasterd door Andy Horn in The Red Room Studios. Het hoesontwerp is gemaakt door Michael Krebes.

Tracklisting:

01. Daybreak
02. Healed By The Sun
03. Headnut
04. Moments In Time
05. Goodbye
06. Small Path Home
07. Invictus
08. Picture In My Mind (Bonus Track)
09. One Ticket To Paradise
10. War Of Ages
11. 10C
12. Broken Illusions
13. Awaiting Judgement Day
(Re-recorded) – CD Bonus Track

IVANHOE is:

Alex Koch (Vocals) 
Chris Lorey (Guitars) 
Gio Soulas (Bass)  
Richie Seibel (Keyboards) 
Mathias Biehl (Drums)

Bandfoto credits: Christian Fischer Pictures

Ivanhoe | Welcome to the Madhouse – Official Ivanhoe Website

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *