IVORY TOWER LANCEERT “HEAVY RIDE”

0
IvoryTower

“HEAVY RIDE” IS EEN NIEUWE MUZIEKVIDEO VAN AANKOMEND NIEUW ALBUM “HEAVY RAIN”

“HEAVY RAIN” VERSCHIJNT IN MAART VIA MASSACRE RECORDS

Nadat de Duitse Power Prog Metal Act IVORY TOWER onlangs een eerste nummer van hun aanstaande studioalbum heeft uitgebracht, brengt de band vandaag een videoclip in première voor hun nieuwste, furieuze nieuwe single “Heavy Ride”!

Ivory Tower - Heavy Ride

IVORY TOWER’s zesde studioalbum, ‘Heavy Rain’, verschijnt op 29 maart 2024 als CD Digipak en in digitale vorm via Massacre Records. De voorverkoop is beschikbaar. Na de eerder uitgebrachte single ’60 Seconds’ is het nieuwe nummer ‘Heavy Ride’ van de band nu uit op alle digitale platforms en wat een heavy ride is dit nummer!

IVORY TOWER-zanger Francis Soto over de nieuwe single: “Steeds meer mensen leven aan de rand van de samenleving – zonder hoop, zonder perspectief. Uiteindelijk zullen het de “vergetenen” zijn die zullen opstaan en vechten tegen het systeem, omdat degenen die sterven niets te verliezen hebben, verandering kunnen uitvoeren.”

Meesters in het vak

Zoals hun aanstaande studio-aanbod, ‘Heavy Rain’, zal laten zien, zijn IVORY TOWER meesters in hun vak, met een zanger die zowel trapsgewijze melodieuze passages als staccatozang kan uitbrengen, die slechts de kers op de taart is, samen met de sferische toetsenbordgeluiden. Diverse gitaarsolo’s en de moordende riffs die dit album te bieden heeft!
Dit is in-your-face metal en het eerste album met Lord Francis Soto, die in 2021 als nieuwe zanger bij de band komt! Met zijn gevoel voor geweldige melodieën en buitengewone vocale vaardigheden geeft hij de nummers op ‘Heavy Rain’ net iets unieks!

Het nieuwe IVORY TOWER-album werd gemixt door Jens Bogren en Alexander Backlund en gemasterd door Tony Lindgren in Fascination Street Studios. Het hoesontwerp is gemaakt door Frankey Efef-Media.

ALBUM LINE-UP
Lord Francis Soto – Vocals
Sven Böge – Guitars
Björn Bombach – Bass
Frankey Fasold – Keys
Thorsten Thrunke – Drums

Gast muzikant:
Florian Tabbert: Drums on “Black Rain” and “Recover”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *