KAMELOT ONTHULT MUZIEKVIDEO VOOR “NIGHTSKY”

0
Kamelot

NIEUW KAMELOT ALBUM “THE AWAKENING” IS NU UIT! BESTEL HIER!

THE AWAKENING WORDT UITGEBRACHT VIA NAPALM RECORDS

Moderne heavy symfonische metal leiders KAMELOT zullen hun Noord-Amerikaanse “Kamelot: Awaken The World Tour 2024” aftrappen – met ondersteuning van de Zweedse heavy metal koplopers HammerFall en moderne symfonische metal unit AD INFINITUM (met KAMELOT tourende gastzangeres Melissa Bonny) – op 25 april in Baltimore, Maryland!

Vandaag, ter ere van de aanstaande lancering van de tour, heeft KAMELOT een gloednieuwe songtekstvideo onthuld voor de albumtrack en fanfavoriet ‘NightSky’ van The Awakening – een van de meest opvallende aanbiedingen van het album. Bekijk vandaag nog de video en koop je kaartjes voor de aanstaande tour voordat ze weg zijn!

Bandleider en gitarist Thomas Youngblood zegt:
“Deze is een favoriet van mij om live te spelen – we kunnen pas in april spelen voor de komende tour.”

Zanger Tommy Karevik voegt toe:
“‘NightSky’ gaat over de onzichtbare banden die veel verder reiken dan dit leven en echoën in het volgende.”

KAMELOT – NightSky

The Awakening

Met The Awakening levert KAMELOT hun meest uitgebreide en diverse werk tot nu toe, dat op nummer 9 in de Duitse albumlijsten terechtkwam. Op dit album mixen ze symfonische, melodieuze, progressieve en power metal elementen en hebben ze ook enkele van de zwaarste nummers uit de geschiedenis van de band gecreëerd. Met hun onderscheidende werken als The Fourth Legacy (1999), The Black Halo (2005), Silverthorn (2012), Haven (2015, nummer 24 in de Duitse albumcharts) en ook met The Shadow Theory uit 2018, dat nummer 13 bereikte in de hitlijsten van de Duitse albumcharts maakten ze internationaal naam. Op The Awakening wordt KAMELOT’s intense mix van moderne en symfonische theatrie sterker en emotioneler gepresenteerd dan ooit tevoren.

Met de indrukwekkende zang van Tommy Karevik en ondersteund door het indrukwekkende teamwerk van de beroemde gitarist Thomas Youngblood met drummer Alex Landenburg, toetsenist Oliver Palotai en bassist Sean Tibbetts, wordt KAMELOT’s partituurachtige 13e studioalbum aangevuld met gastbijdragen van artiesten als Melissa Bonny (Ad Infinitum) en gerenommeerde instrumentalisten als violist Florian Janoske en celliste Tina Guo. The Awakening kenmerkt zich verder door de gedetailleerde en moderne productie, die werd begeleid door de band en oud-producer Sascha Paeth, en door de uitstekende mix- en mastering door Jacob Hansen in de beroemde Hansen Studios.

10/10 “Masterpiece!”
– Metal-Temple

“The Awakening is KAMELOT’s best album of the last 20 years…”
– The Prog Mind (US), 9/10

“On The Awakening KAMELOT present their best form.”
– New Noise Magazine (US)

” The Awakening is probably the hottest candidate for (melodic) metal album of the year.”
– Rock It! (DE) – 10/10

KAMELOT is:
Tommy Karevik – Vocals
Thomas Youngblood – Guitars
Oliver Palotai – Keyboards
Sean Tibbetts – Bass
Alex Landenburg – Drums

KAMELOT online:
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

  [Bandfoto credit: Tom Couture]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *