KAMELOT VERVOLGT AWAKEN TOUR 2024 IN OKTOBER

0
Kamelot

DE AWAKEN TOUR 2024 IN EUROPA ZAL IN OKTOBER 2024 VERVOLGD WORDEN

MET SPECIALE GASTEN AD INFINITUM, FROZEN CROWN EN BLACKBRIAR

Een van de meest prestigieuze en legendarische bands in het moderne symfonische metalgenre, de onstuitbare iconen KAMELOT, zal in oktober hun glorieuze Awaken the World Tour 2024 naar Europa brengen, te beginnen in Utrecht (NL).

De multinationale iconen opgericht en geleid door meesterbrein en gitarist Thomas Youngblood hebben zojuist nieuwe data aangekondigd in 17 steden in 11 landen!

KAMELOT staat klaar om fans opnieuw te betoveren en te verdoven met hun internationaal hoog aangeschreven melodieuze metal-hoogtepunten, begeleid door krachtige en unieke speciale gasten zoals opkomende moderne symfonische metallers Ad Infinitum en power metalhelden Frozen Crown – beide labelgenoten van Napalm Records! Als bonusondersteuning zal ook de betoverende symfonische metalroos Blackbriar het podium sieren.

Deze enorme, betoverende symfonische metaltour belooft legendarische momenten om nooit te vergeten, boordevol muzikale diversiteit en keiharde melodieën. De tour begint op 12 oktober 2024 in Utrecht (NL) en gaat door heel Europa en Groot-Brittannië, en eindigt op 3 november 2024 in Manchester (VK). Tickets zijn nu te koop voor het grote publiek en kunnen HIER worden besteld. Mis de legendarische wereldtournee van KAMELOT niet en koop nu een kaartje voordat het te laat is!

Thomas Youngblood over de komende tour:

“KamNation maak je klaar voor onze terugkeer naar Europa en de eerste kennismaking met Groot-Brittannië van de Awaken The World Tour!! We zijn ongelooflijk enthousiast over dit pakket, alle supportbands staan al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben er zeker van dat we geweldige herinneringen zullen hebben voor de fans en alle bandleden na deze historische tour door Europa en Groot-Brittannië!”

Melissa Bonny van Ad Infinitum voegt toe:

“We zijn verheugd om Kamelot te vergezellen op deze opwindende Europese tour, en nog meer met de deelname van onze vrienden en tourgenoten van Blackbriar. Dit pakket, aangevuld met Frozen Crown, belooft een epische ervaring voor alle fans van symfonische en melodieuze metal die zich bij het feest zullen aansluiten!”

Frozen Crown:

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat we met Kamelot meegaan op hun Europese tournee in 2024. Dit is superspannend nieuws voor ons, niet alleen vanwege het voorrecht om te openen voor een van de bands die onze muziek en teksten hebben beïnvloed. Maar ook omdat we het podium mogen delen met Ad Infinitum en Blackbriar, waardoor dit onze eerste “volledige Napalm”-tour is nadat we bij ons nieuwe label zijn gekomen. Wij kunnen niet wachten om hier deel van uit te maken!
Tot ziens op de weg in oktober!”

René van Blackbriar merkt op:

“We hebben spannend nieuws om met jullie te delen! We nemen dit jaar deel aan Kamelot’s ‘Awaken The World’-tour als speciale gast naast Ad Infinitum en Frozen Crown! Deze tour zal ons naar veel nieuwe en bekende landen brengen, en om te zeggen dat we hier naar uitkijken voelt als een understatement. Kamelot is een band waar we al zo lang naar uitkijken, en we voelen ons vereerd om met hen mee te gaan op tournee. We hebben nog nooit het genoegen gehad ze te ontmoeten, net zoals we Frozen Crown nog nooit hebben ontmoet, en we kunnen niet wachten om dat te doen! Vorig jaar hadden we het genoegen om tourmaatjes te zijn met Ad Infinitum, en we kijken ernaar uit om deze onvergetelijke tijden voort te zetten! We kunnen niet wachten op deze nieuwe avonturen, tot ziens!”

KAMELOT – Awaken The World Tour 2024

KOOP JE TICKETS OP WWW.KAMELOT.COM

KAMELOT – Awaken The World Tour 2024
+ Special guests Ad Infinitum
Frozen Crown & Blackbriar

12.10.2024 NL – Utrecht
13.10.2024 DE – Munich
15.10.2024 DE – Berlin
17.10.2024 SK – Bratislava
18.10.2024 CZ – Zlin
19.10.2024 SI – Ljubljana
20.10.2024 IT – Milan
22.10.2024 ES – Bilbao
23.10.2024 ES – Madrid
25.10.2024 FR – Lyon
26.10.2024 CH – Pratteln
27.10.2024 DE – Oberhausen
29.10.2024 DE – Hamburg
30.10.2024 BE – Antwerpen
01.11.2024 UK – Wolverhamption
02.11.2024 UK – London
03.11.2024 UK – Manchester

The Awakening

KAMELOT’s nieuwste album, The Awakening, debuteerde op nummer 9 in de officiële Duitse albumlijsten en maakte contact met zowel fans als critici – door velen aangeprezen als de beste KAMELOT-release uit het late tijdperk tot nu toe! Het album treedt toe tot de erfenis van de band als hun meest omvangrijke en diverse aanbod tot nu toe – het mixen van symfonische, gothic, melodieuze, progressieve en power metal stijlen, terwijl het enkele van de zwaarste nummers uit de geschiedenis van de band oplevert. Na oppermachtig te zijn geweest met de release van internationaal toonaangevende melodieuze metal-toppers zoals The Fourth Legacy (1999), The Black Halo (2005), Silverthorn (2012), Haven (2015, nr. 24 Duitse albumlijsten) en meest recentelijk de albumlijsten uit 2018 Het veelgeprezen The Shadow Theory (#13 Duitse albumcharts) wordt KAMELOT’s intense soort ultramoderne gotische en symfonische theatraliteit verder versterkt en met meer emotionaliteit dan ooit op The Awakening.
Met de onvergelijkbare, op het podium doorgewinterde vocale acrobatiek van Tommy Karevik en het steeds luchtdichter wordende, gerenommeerde technische teamwerk van gitarist Thomas Youngblood, drummer Alex Landenburg, toetsenist Oliver Palotai en bassist Sean Tibbetts, wordt KAMELOT’s partituurachtige 13e studioalbum geaccentueerd door gastbijdragen van de onder meer Melissa Bonny (Ad Infinitum) en gerenommeerde instrumentalisten als violist Florian Janoske en celliste Tina Guo. The Awakening bevat kristalheldere moderne productie onder leiding van de band en oude producer Sascha Paeth, plus mixen en masteren door Jacob Hansen van Hansen Studios.

 “10/10 “Masterpiece!”
– Metal-Temple

The Awakening is KAMELOT’s best album in almost 20 years…”
– The Prog Mind (US), 9/10

The Awakening is KAMELOT performing at the top of their game.”
– New Noise Magazine (US)

The Awakening is probably the hottest candidate for the (melodic) metal album of the year.”
– Rock It! (DE) – 10/10 

Bestel The Awakening HIER: 

The Awakening tracklisting:

1. Overture (Intro)
2. The Great Divide
3. Eventide
4. One More Flag in the Ground
5. Opus of the Night (Ghost Requiem)
6. Midsummer’s Eve
7. Bloodmoon
8. NightSky
9. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)

KAMELOT is:

Tommy Karevik – Vocals
Thomas Youngblood – Guitars
Oliver Palotai – Keyboards
Sean Tibbetts – Bass
Alex Landenburg – Drums

KAMELOT online:
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

[Bandfoto credit: Tom Couture]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *