KRYPTOS BRENGT TITELNUMMER UIT VAN DECIMATOR

0

INDIA’S HEAVY METAL KOPLOPERS, KRYPTOS, BRENGEN TITELNUMMER UIT VAN OPKOMEND NIEUW ALBUM DECIMATOR

Na het veelgeprezen album ‘Force Of Danger’ uit 2021 slaat India’s primo heavy metal-macht KRYPTOS terug met hun verwoestende, aanstaande studio-aanbod! Decimator wordt op 5 juli 2024 uitgebracht via het krachtige label AFM Records, een songtekstvideo voor het daverende titelnummer van het album wordt nu hieronder gestreamd! De voorverkoop van het album is net begonnen.

Decimator ziet de band verpletterende riffs, prikkeldraadzang en krachtige songwriting combineren die de jaren 80 bij de keel grijpt en schoppend en schreeuwend de moderne tijd in sleept. Als je een fan bent van Judas Priest, Iron Maiden, Accept en Kreator, dan zal dit album je nek doormidden breken en je de nacht in laten razen zoals je nog nooit eerder hebt gewoed!

Nolan Lewis over Decimator:

Frontman Nolan Lewis zegt: “Decimator is zonder twijfel ons mooiste uur tot nu toe. We hebben onze songwriting tot het uiterste aangescherpt en het album explodeert absoluut met pure heavy metal-kracht en -attitude. Zodra je hem in je stereo hebt gestopt, steek je je vuist op, speel je luchtgitaar op de riffs en neurie je het hele jaar door de solo’s. Het is een net zo perfecte combinatie van klassieke metal uit de jaren 80 en bijtende thrash-gevoeligheid als je ooit zult krijgen. Dus zet hem harder, zet hem maximaal!”

De eerste single en albumtitel, Decimator, is nu uit en beschikbaar op alle digitale diensten.

Bio:

KRYPTOS werd in 1998 opgericht in Bangalore, India en wordt lange tijd beschouwd als een van de speerpunten van de Indiase heavy metal-revolutie. Met zes veelgeprezen albums op hun naam hebben ze een aantal van de grootste metalnamen ondersteund, zoals Iron Maiden, Testament, Kreator, Exodus en nog veel meer, waardoor ze een reputatie hebben opgebouwd als een vurige en opwindende live-act.

De band bracht hun debuutalbum uit ‘ Spiral Ascent’ in 2004 en ‘The Ark of Gemini’ in 2008 voordat ze in 2010 op hun eerste Europese tournee gingen, waarmee ze de eerste Indiase heavy metal band waren die dit deed. Na een contract bij AFM Records in 2012 bracht de band nog vier veelgeprezen studioalbums uit, is een welkome live-act op Wacken Open Air en speelde hun eerste, uitgebreide Europese headline-tournees, waaronder talloze uitverkochte shows in Scandinavië en Midden-Europa.

Toekomst

Met het momentum stevig aan hun kant, is KRYPTOS helemaal klaar om in 2024 opnieuw aan de slag te gaan met de release van hun krachtige zevende album Decimator. Gevolgd door meer Europese data waarop ze etappes zullen bestormen van Zweden tot Polen tot Duitsland en overal daartussenin, en, voor de allereerste keer, een headliner-tournee door Australië in de herfst, kun je er zeker van zijn dat KRYPTOS hun reputatie als een live-act om rekening mee te houden. Wees voorbereid op de heavy metal-aanval die jouw kant op komt!

Tracklisting:

01. Sirens of Steel
02. Fall to the Spectre’s Gaze
03. Turn Up the Heat
04. Electrify05. Solaris
06. Decimator
07. In the Shadow of the Blade
08. Pathfinder
09. We Are the Night 

KRYPTOS (BeNeLux) live

13.04.2024 – NL – Eindhoven, Welcome To Hell

10.05.2024 – BE – Oostende, Huggins Awakening Fest

KRYPTOS is:

Nolan Lewis (vocals, rhythm guitar)
Rohit Chaturvedi (lead guitar)
Ganesh K (bass)Vijit Sing (drums)

Online:

https://www.facebook.com/KryptosIndia/

https://www.instagram.com/kryptosindia/?hl=nl

https://kryptosindia.bandcamp.com/album/force-of-danger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *