LEE AARON PRESENTEERT “EVEN IT UP”

0
Lee Aaron

TWEEDE SINGLE VAN NIEUW STUDIO ALBUM “TATTOO ME”

“TATTOO ME” WORDT GERELEASED VIA METALVILLE RECORDS 26 APRIL 2024

Lee Aaron zegt over haar versie van het nummer: ‘Heart had een zeer grote invloed op mij en mijn muziekreis. De zusjes Wilson waren de ‘real deal’: stoere vrouwen die instrumenten bespeelden en hun eigen muziek schreven. Ik hield van al hun muziek. albums tot dat moment, maar ‘Even It Up’ van Bebe Le Strange bracht een heel krachtige boodschap uit over de gelijkheid van vrouwen en die resoneerde met mij. Nummers als ‘Even it Up’ en ‘Barracuda’ waren zowel muzikaal als tekstueel krachtig en hadden een enorme invloed op mijn later werk. We hebben onze versie vertraagd en er een T-Rex-groove aan gegeven waar ik van hou. Ik denk dat het hem nog moeilijker maakt. “

18 albums in haar carrière heeft Aaron muziek geschreven, opgenomen en geproduceerd en goud- en multi-platina-verkopen behaald. Erkend als een van de beste rockzangers van Canada, heeft ze ook uitstapjes gemaakt naar jazz, blues en zelfs opera. Hierbij ontving ze ze talloze prijzen en onderscheidingen en meest recentelijk in 2023 werd ze opgenomen in de Canadese Walk of Fame.

Album met volledige covers

“Het enige dat ik nog nooit had gedaan, was een album met volledige covers”, zegt Aaron. “Het leek me op dit moment een heel gaaf en superleuk project om aan te pakken…”

Tattoo Me maakt een nostalgische reis en is een eerbetoon aan muzikale pioniers die haar eigen artistieke pad hebben helpen vormgeven. Als weerspiegeling van haar eclectische smaak, maar toch in overeenstemming met een diep respect voor de groten, vormen deze 11 dynamische nummers een uniek tapijt van invloeden die tijdperk en genre overstijgen.

“Het begon als een oprechte knipoog naar artiesten waar we in onze jeugd door beïnvloed waren. De waarheid is dat we op 18-jarige leeftijd niet ophielden beïnvloed te worden of fans te zijn, dus de lijst bleef evolueren. Het beslaat een paar decennia en een paar onconventionele keuzes, maar het was ongelooflijk de moeite waard om te maken!” zij beweert.

Elk nummer is een liefdeswerk, doordrenkt met de kenmerkende rock-‘n-roll-branie van Aaron en haar band, maar toch in overeenstemming met een gevoel van eerbied voor de originelen.

Het album werd geproduceerd door Aaron in haar studio in Vancouver en gemixt door multimediagenie Frank Gryner (Rob Zombie, L7, Def Leppard, Larkin Poe, Ian Hunter en meer).“

Een van de positieve dingen die uit de pandemie voortkwamen, was dat we allemaal onze thuisstudio’s hebben geüpgraded en heel goed zijn geworden in het ontwerpen en opnemen van onszelf. Niemand stond onder de druk van een studioklok, dus de uitvoeringen zijn zo authentiek als maar kan.”

Van Bluesrock tot rebelse energie

Van de zinderende bluesrock uit ‘The Pusher’ van Nina Simone uit de jaren 60 tot de rebelse energie van ‘Is it My Body’ van Alice Cooper uit 1972. Aaron gromt, spint, fluistert en jammert, en klinkt alsof ze het helemaal naar haar zin heeft door deze nummers te doordrenken met haar eigen vurige geest. Haar stem is even veelzijdig en krachtig als altijd.

Opvallende nummers zijn onder meer een vertolking van ‘What is and What Should Never Be’ van Led Zeppelin, ‘Even it Up’ van Heart en ‘Malibu’ van Hole. Geweldige optredens van Aarons vaste band: Sean Kelly (gitaar), Dave Reimer (bas) en John Cody (drums) kanaliseren moeiteloos deze rockgiganten uit de jaren ’70 en ’80 en lijken de originele magie van elk van de nummers vast te leggen.

Someone Saved My Life Tonight

Een ander juweeltje is Aarons versie van Elton Johns ‘Someone Saved My Life Tonight’. Kelly’s prachtige akoestische gitaren creëren het soundscape, waarna strijkers en weelderige harmonieën haar meeslepende vocale prestaties ondersteunen. Het eerbetoon is hartstochtelijk en oprecht. Ze vertelt: ‘Ik heb uren en uren in mijn kelder doorgebracht met een koptelefoon op, terwijl ik herhaaldelijk naar ‘Someone Saved My Life Tonight’ luisterde. Ik wilde heel graag dat iemand mij zou redden van mijn saaie leven toen ik een tiener was. Muziek werd uiteindelijk dat voor mij.”

Het album neemt ook een aantal onverwachte wendingen, met prachtige interpretaties van nummers van een breed scala aan artiesten, waaronder de Brit-Pop band Elastica uit eind jaren 90, California’s 77’s en de Undertones. Elk nummer weerspiegelt de sfeer van die tijd en past naadloos in de lijn van Aarons eigen legendarische carrière.

Tattoo Me en Lee Aaron

Tattoo Me is een sonische tijdcapsule die de decennia overbrugt. Aaron versterkt opnieuw haar status als rock-‘n-roll-kameleon en combineert oud en nieuw Hiermee bewijst ze niet alleen dat de transcendente kracht van muziek nooit stopt, maar dat ze daar zelf ook niet snel klaar voor is.

LEE AARON LINE UP:

Lee Aaron – lead vocals
Sean Kelly – guitars
Dave Reimer – bass
John Cody – drums

TRACK LISTING

01 Tattoo
02 Are you Gonna be My Girl
03 Even it Up
04 What is and What Should Never Be
05 Is it My Body
06 Go Your Own Way
07 The Pusher 
08 Malibu
09 Someone Saved My Life Tonight
10 Connection
11 Teenage Kicks

‘Songs are like tattoos’ – de beroemde eerste regel van Joni Mitchell’s Blue – is een sentiment dat altijd diepe weerklank heeft gevonden bij de Canadese rocker Lee Aaron.

https://www.leeaaron.com

Lee Aaron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *