LEE AARON BRENGT “TATTOO ME” UIT OP 26-04-2024

0
Lee Aaron

LEE AARON BRENGT OP 26-04-2024 HET NIEUWE STUDIOALBUM “TATTOO ME” UIT OP METALVILLE RECORDS

“SONGS ARE LIKE TATTOOS” – DE BEROEMDE EERSTE REGEL VAN JONI MITCHELL’S BLUE – IS EEN SENTIMENT DAT ALTIJD DIEPE WEERKLANK HEEFT GEVONDEN BIJ DE CANADESE ROCKER LEE AARON.

18 albums in haar carrière heeft Lee Aaron muziek geschreven, opgenomen en geproduceerd en goud- en multi-platina-verkopen behaald. Erkend als een van de beste rockvocalisten van Canada, heeft ze ook uitstapjes gemaakt naar jazz, blues en zelfs opera, waarbij ze talloze prijzen en onderscheidingen ontving en meest recentelijk in 2023 werd opgenomen in de Canadese Walk of Fame. ‘Het enige dat ik nog nooit had gedaan, was een album met volledige covers”, zegt Aaron. “Het leek me op dit moment een heel cool en superleuk project om aan te pakken….”

Tattoo Me

Tattoo Me maakt een nostalgische reis en is een eerbetoon aan muzikale pioniers die haar eigen artistieke pad hebben helpen vormgeven. Als weerspiegeling van haar eclectische smaak, maar toch in overeenstemming met een diep respect voor de groten, vormen deze 11 dynamische nummers een uniek tapijt van invloeden die tijdperk en genre overstijgen. “Het begon als een oprechte knipoog naar artiesten die we hadden beïnvloed. door in onze jeugd, maar de waarheid is dat we op 18-jarige leeftijd niet ophielden beïnvloed te worden of fans te zijn, dus de lijst bleef evolueren. Het beslaat een paar decennia en een paar onconventionele keuzes, maar het was ongelooflijk de moeite waard om te maken!” zegt ze. Elk nummer is een liefdeswerk, doordrenkt met de kenmerkende rock-‘n-roll-branie van Aaron en haar band, maar toch in overeenstemming met een gevoel van eerbied voor de originelen. Het album werd geproduceerd door Aaron in haar studio in Vancouver en gemixt door multimediagenie Frank Gryner (Rob Zombie, L7, Def Leppard, Larkin Poe, Ian Hunter en meer). “

Een van de positieve dingen die uit de pandemie voortkwam, was dat we allemaal onze thuisstudio’s hebben geüpgraded en heel goed zijn geworden in engineering en onszelf opnemen. Niemand stond onder de druk van een studioklok, dus de optredens zijn zo authentiek als maar kan. Van de zinderende bluesrock van Nina Simone’s ‘The Pusher’ uit de jaren 60 tot de rebelse energie van Alice Cooper’s ‘Is it My Body,’ gromt, spint, fluistert en jammert Aaron, alsof ze het fantastisch vindt om deze liedjes te doordrenken met haar eigen vurige geest. Haar stem is even veelzijdig en krachtig als altijd. Opvallende nummers zijn onder meer een vertolking van ‘What is and What Should Never Be’ van Led Zeppelin, ‘Even it Up’ van Heart en ‘Malibu’ van Hole. Geweldige optredens van Aarons vaste band: Sean Kelly (gitaar), Dave Reimer (bas) en John Cody (drums) kanaliseren moeiteloos deze rockgiganten uit de jaren ’70 en ’80 en lijken de originele magie van elk van de nummers vast te leggen.

Someone Saved My Life Tonight

Een ander juweeltje is Aarons versie van Elton Johns ‘Someone Saved My Life Tonight’. Kelly’s prachtige akoestische gitaren creëren het soundscape, waarna strijkers en weelderige harmonieën haar meeslepende vocale prestaties ondersteunen.

Het eerbetoon is hartstochtelijk en oprecht. Ze vertelt: ‘Ik heb uren en uren in mijn kelder doorgebracht met een koptelefoon op, terwijl ik herhaaldelijk naar ‘Someone Saved My Life Tonight’ luisterde. Ik wilde heel graag dat iemand mij zou redden van mijn saaie leven toen ik een tiener was…muziek werd uiteindelijk dat voor mij.’Het album neemt ook een aantal onverwachte wendingen, met prachtige interpretaties van nummers van een breed scala aan artiesten, waaronder Britse artiesten uit de late jaren 90. -Popband Elastica, California’s ’77’s en the Undertones. Elk nummer weerspiegelt de sfeer van die tijd en past naadloos in de lijn van Aarons eigen legendarische carrière. Tattoo Me is een sonische tijdcapsule die de decennia overbrugt. Aaron versterkt opnieuw haar status als rock-‘n-roll-kameleon en combineert oud en nieuw, waarmee ze niet alleen bewijst dat de transcendente kracht van muziek nooit stopt, maar dat ze daar zelf ook niet snel klaar voor is.

Lee Aaron - Tattoo Me

TRACK LISTING

1. Tattoo
2. Are you Gonna be My Girl
3. Even it Up
4, What is and What Should Never Be
5. Is it My Body
6. Go Your Own Way
7. The Pusher
8. Malibu
9. Someone Saved My Life Tonight
10. Connection
11. Teenage Kicks 

LINE UP

Lee Aaron – lead vocals
Sean Kelly – guitars
Dave Reimer – bass
John Cody – drums

https://www.leeaaron.com 

Lee Aaron Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *