LIV KRISTINE BRENGT “PORTRAIT EI TULLE MED ØYNE BLÅ” UIT

0
Liv-Kristine

HET NUMMER IS DE TWEEDE SINGLE VAN DE KOMENDE HERUITGAVE VAN “DEUS EX MACHINA”

LIV KRISTINE BRENGT “DEUS EX MACHINA” UIT VIA METALVILLE RECORDS

LIV KRISTINE – Portrait Ei Tulle med Øyne Blå

Liv Kristine brengt nieuwe single en songtekstvideo uit “Portrait Ei Tulle med Øyne Blå”. Het nummer is de tweede single van de komende heruitgave van haar debuutalbum “Deus ex Machina” (uit op 1 maart). “Portrait: Ei tulle med øyne blå”, gebaseerd op een kinderliedje uit 1905, is een nummer in het Noorse van LIV KRISTINES. In juni 2023 werd een nieuwe interpretatie gecreëerd samen met Geir “Gerlioz” Bratland (Dimmu Borgir, God Seed, The Kovenant, Satyricon). “Portret: Ei tulle med øyne blå” ontvouwt veel subtiliteit, magie en de kracht van LIV KRISTINE’s persoonlijke charisma.

1995 was het jaar waarin met LIV KRISTINE een nieuwe ster aan de gothic metal-hemel schitterde. Tot op de dag van vandaag geldt de Noorse zangeres met haar engelachtige sopraanstem als inspiratiebron voor talloze volgende bands en artiesten.

Theatre Of Tragedy

Na wereldwijd bejubelde albums en uitverkochte toert met “Theatre Of Tragedy”, LIV tekende in 1997 een contract bij Massacre Records om haar eerste soloalbum “Deus ex Machina” te realiseren. Op dat moment voltooide ze een masterdiploma in Engelse en Duitse studies en pendelde ze tussen de Universiteit van Stuttgart en de opnames in de studio in Illinois. Tegelijkertijd bleef ze zeer succesvol toeren met “Theatre Of Tragedy”.

Nick Holmes

27 oktober 1997 zou een heel bijzondere datum worden in de carrière van LIV KRISTINE. Op deze dag ontmoette ze Nick Holmes (Host, Paradise Lost). De chemie tussen de twee uitzonderlijke artiesten was vanaf het begin goed, en dus werd de gezamenlijk gecomponeerde, prachtige gotische ballad “3 a. m.” was het eerste nummer voor het soloalbum “Deus ex Machina”, uitgebracht in 1998. Hoewel zowel Nick als LIV een metalachtergrond hebben, creëerde de fusie van hun twee stemmen iets heel bijzonders. Maar de andere nummers op “Deus ex Machina” ook ontvouwen veel subtiliteit, magie en de kracht van LIV KRISTINE’s persoonlijke charisma.

Ei tulle med øyne blå

Met “Portrait: Ei tulle med øyne blå”, gebaseerd op een kinderliedje uit 1905, staat er zelfs een liedje in LIV’s moedertaal Noors op het album. In juni 2023 werd samen met Geir “Gerlioz” Bratland (Dimmu Borgir, God Seed, The Kovenant, Satyricon) een nieuwe interpretatie van het nummer gemaakt, die nu als LP op deze nieuwe release van “Deus ex Machina” te vinden is bonustrack. Al op zesjarige leeftijd toonde LIV KRISTINE een bijzondere ontvankelijkheid en begrip voor muziek en de verschillende manieren van zingen.

Liv Kristine

Het nummer “In the Heart of Juliet” beschrijft hoe ze bewust en onbewust haar kindertijd ervoer, de gevoelens van geluk, haar liefde voor magische melodieën, de wonderen van de natuur met haar seizoenen en vooral de vrijheid van het zijn. Tot op de dag van vandaag omschrijft ze de bijzondere ervaring van zingen als ‘mijn magische bubbel’. Sinds haar vijftiende treedt LIV op met ‘Theatre Of Tragedy’, ‘Leaves’s Eyes’ en onder haar eigen naam op grote en kleine podia. in meer dan zestig landen en betovert het publiek met haar heldere en veelzijdige engelachtige stem. Tot nu toe heeft dit geresulteerd in vijftien albums en talloze samenwerkingen. Ze werd zelfs geëerd met een Grammy-nominatie voor haar balladische duet met “Cradle Of Filth” in 2005. Voor LIV KRISTINE staan, zowel als persoon als als artiest, authenticiteit en hart altijd op de eerste plaats. Met de release van “Deus Ex Machina” heeft ze al bewezen wat een geweldige, onafhankelijke artiest ze is en inspireert en betovert ze al meer dan drie decennia mensen over de hele wereld.

TRACK LISTING : 2-CD Digipak

CD 1 :
1. Requiem
2. Deus ex Machina
3. In the Heart of Juliet
4. 3 a.m.
5. Waves of Green
6. Take Good Care
7. Huldra Part I
8. Portrait: Ei Tulle med Øyne Blå
9. Good Vibes Bad Vibes
10. Outro

CD 2 :
1. In the Heart of Juliet (Forever Mix)
2. Huldra Part II
3. Good Vibes Bad Vibes (Dance on Mix)
4. 3 a.m. (Late Night Version)
5. 3 a.m. (Club Mix)
6. 3 a.m. (Radio Mix)
7. 3 a.m. (Single Edit)
8. 3 a.m. (No Loop Mix)
9. Deus ex Machina (Alternative Remix)
10. Deus ex Machina (Guitar Extended)
11. Deus ex Machina (Remix)
12. Sun in the Stream
13. Sun in the stream (Demo 1999)
14. Inamorata (Live)
15. Inamorata (Demo 1999)

LIV KRISTINE DISCOGRAPHY (studio albums)

Solo :
Deus Ex Machina (1998)
Enter My Religion (2006)
Skintight (2010)
Libertine (2012)
Vervain (2014)
River Of Diamonds (2023)

With “Midnattsol”
The Aftermath (2018)


With “Leaves’ Eyes”
Lovelorn (2004)
Vinland Saga (2006)
Njord (2009)
Meredead (2011)
Symphonies of the Night (2013)
King of Kings (2015) 

With “Theatre of Tragedy”
Theatre of Tragedy (1995)
Velvet Darkness They Fear (1996)
Aégis (1998)
Musique (2000)
Assembly (2002) 

Vinyl LP : 
A-Side :  1. Requiem 2. Deus ex Machina 3. In the Heart of Juliet 4. 3 a.m.
B-Side 1.Waves of Green 2. Take Good Care 3. Huldra Part I 4. Portrait: Ei Tulle med Øyne
Blå 5. Good Vibes Bad Vibes 6. Portrait: Ei Tulle med Øyne Blå (Darksynth Remix 2023) 7. Outro

Liv Kristine | official

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *