LUCIFER LANCEERT SINGLE ‘I WOULD FOLLOW YOU BABE’

0

HET LIED ZAL HET OFFICIËLE ANTHEM ZIJN VAN MYSTIC FESTIVAL 2024

‘I WOULD FOLLOW YOU BABE’ FEAT. GRAVEYARD’S JOAKIM NILSSON

LUCIFER heeft samengewerkt met Joakim Nilsson van GRAVEYARD om een Engelse coverversie op te nemen van de Poolse rock evergreen ‘Poszlabym za toba’ van de band Breakout, die oorspronkelijk in 1969 werd uitgebracht. Het nummer ‘I Would Follow You Babe’ zal dienen als het officiële festivallied van MYSTIC FESTIVAL 2024, het grootste metalfestival van Polen, gelegen op de schilderachtige scheepswerf van Gdansk.

Luister hier naar ‘I Would Follow You Babe‘ feat. Joakim Nilsson: https://lucifer.bfan.link/iwfoyb

LUCIFER speelde een onvergetelijke show op Mystic Festival in 2023. De muziek van de groep is een elegant eerbetoon aan het gouden tijdperk van hardrock en heavy metal en het grote publiek kon er vorig jaar geen genoeg van krijgen. Hun vriend Joakim Nilsson, frontman van de Zweedse band GRAVEYARD, verzorgt de gastvocalen op de track. GRAVEYARD zijn grootmeesters van de psychedelische, sombere hardrock – wat ze dit jaar opnieuw zullen bewijzen tijdens de editie van Mystic Festival op 7 juni. Beide bands hebben onlangs internationaal befaamde nieuwe albums uitgebracht, Lucifer V en Graveyard 6.

Het kiezen van een nummer uit het repertoire van Breakout heeft een symbolische betekenis voor Poolse metalfans. De band stond onder leiding van Tadeusz Nalepa die wordt beschouwd als een van de pioniers van de hardrock in Polen en daarom de voorvader van de heavy metal in dat land mag worden genoemd.

Johanna Sadonis van LUCIFER merkte op:

“Het was een eer en erg leuk om samen met Jocke deze Poolse klassieker op te nemen voor Mystic Festival. Nicke heeft het helemaal goed gedaan, waardoor het nummer een heel groovy Lucifer-nummer is geworden. Jocke’s stem past buitengewoon goed bij Lucifer en ging helemaal in een soort galactische overdrive Hij heeft het vermoord! Ik ging gewoon terug naar een lager register, terwijl ik me om het werk van de jongens heen sloot, en hier met opzet op de achterbank ging zitten. Ik denk dat deze single fantastisch is geworden en dat ik enorm uitkijk naar het festivalseizoen van dit jaar, Can ‘Wacht niet om snel weer terug te zijn op Mystic festival!’

‘I Would Follow You Babe’ van LUCIFER feat. Joakim Nilsson (GRAVEYARD) wordt uitgebracht als 7-inch single (gatefold) in een gelimiteerde oplage van 666 exemplaren – alleen te koop op Mystic Festival 2024.

Mystic Festival 2024 vind plaats van 5 juni tot 8 juni. Meer info over tickets e.d. op www.mysticfestival.pl.

LUCIFER live:

08.06.  SE – Sweden Rock Festival
20.07.  PT – Woodrock Festival (headline show)
28.09.  SE – Ultimate Rock Fest Karlskrona
02.11.  SE – In Rock Festival Vara
05.12.  JP – Tokyo – tba

GRAVEYARD live:

06.06.  SE – Sweden Rock Festival
07.06.  PL – Mystic Festival
16.11.  NL – Helldorado Festival

Online:
www.lucifer.church
facebook.com/graveyardofficial
instagram.com/graveyardmusic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *