MEADOWLAKE BRENGT SINGLE “AMERICA” UIT

0
meadowlake

AFKOMSTIG VAN HUN ALBUM “WHERE THE MOUNTAIN MEETS THE SEA”

SINGLE EN ALBUM ZIJN OPGENOMEN IN STUDIO VAN BUCK MEEK, CALIFORNIË

De Nederlandse band Meadowlake brengt vandaag hun gloednieuwe single ‘america’ uit, afkomstig van hun aankomende album ‘where the mountain meets the sea’. Zowel de single als het album werden opgenomen in de studio van Buck Meek (Big Thief) in Topanga, Californië.

America’ is de openingstrack van ‘Where the mountain meets the sea’ en symboliseert de muzikale overgang naar de nieuwe sound van Meadowlake. Maar het nummer bevat ook de elementen die de sound van Meadowlake zo herkenbaar maken. Tijdens het opnameproces voelden de bandleden hoe alles op zijn plek viel. Buck Meek merkte op dat het als een typisch shoegaze-liedje voelt dat je in de auto zou luisteren op een lange roadtrip. Dit gevoel wordt versterkt door de toevoeging van meerdere gitaarlagen.

America

De single gaat over iemand die naar Amerika vertrekt om even weg te zijn van alles en iedereen, wat grappig genoeg ook van toepassing werd op de band toen ze naar Amerika gingen om hun derde plaat op te nemen. Hierdoor voelde het voor de band heel passend om ‘america’ als eerste nummer op het album te zetten. De keuze werd versterkt door hun idee om de tracklist in alfabetische volgorde te zetten. Een interessant feit is dat het nummer ‘america’ al bestond en ook al zo heette, voordat het plan om het album op te nemen in Amerika ontstond. Daardoor zou men kunnen denken dat het speciaal voor dit project geschreven is, maar dat is dus niet het geval.

Where the mountain meets the sea

Voor de opnames van ‘Where the mountain meets the sea’ verbleef Meadowlake twee weken in de gloednieuwe studio van Buck Meek en zijn partner Germaine Dunes, gelegen in het prachtige Topanga, Californië. Deze bijzondere locatie, bekend om zijn serene natuur en muzikale geschiedenis, bood de band een artistieke en inspirerende omgeving om hun nieuwe muziek te creëren. Het resultaat is een album dat bol staat van energie, spontaniteit en de ware kern van de band.‘where the mountain meets the sea’ komt uit op 20 september 2024, en de release wordt gevierd met een concert in Vera, Groningen op 19 september.

Meadowlake online: 

Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *